Listopadový měsíc právě začíná a je opět čas poohlédnout se za těmi nejzajímavějšími videoklipy, které přinesl minulý měsíc. Ten nabídl nebývalé návraty mnoha velkých hudebních osobností, jako je Adele či Stromae. Ale také návrat bohužel zesnulých legend Davida Bowieho a Franka Sinatry.

Earth, Wind & Fire – You Want My Love ft. Lucky Daye

Další legendární a stále aktivní skupina Earth, Wind & Fire, známá především svým disco hitem September, se také předvedla s novým videoklipem. U skladby You Want My Love jde poznat, že Earth, Wind & Fire dokáže skvěle pracovat i s žánry R&B či rapovým stylem.

Adele – Easy On Me

Oproti ostatním dnešním popovým písním je Easy On Me spíše minimalistická podobně jako její videoklip. Přesto ale piano, decentní puls bicích a perfektní hlas Adele bez jakýchkoli postprodukčních úprav zařídili, aby se píseň v hudebních trendech na YouTube udrželo na první příčce po více jak tři týdny.

Stromae – Santé

Minulý měsíc připravil svým fanouškům hezké překvapení také slavný francouzský zpěvák Stromae. Taneční pecka Santé rozpohybuje všechny postavy v jeho videoklipu a rozhodně to udělá i s vámi. Zajímavostí především pro české posluchače je to, že na režii se s Lucem Van Haverem podílel i Čech Jaroslav Moravec.

David Bowie – I’m Afraid of Americans

U příležitosti 75 let zesnulého Davida Bowieho se na jeho YouTubovém kanále tento měsíc objevilo mnoho remasterovaných videoklipů. Zatím jediný klip ke skvělé skladbě I’m Afraid of Americans se dočkal úpravy do rozlišení 4K.

Frank Sinatra – Have Yourself A Merry Little Christmas

Na konci říjnového měsíce jsme mohli zhlédnout melancholický videoklip s povedenou animací k vánoční písni Have Yourself A Merry Little Christmas. A roztomilá retro animace a příběh melancholickou atmosféru patřičně doplňuje.

Lana Del Rey – Blue Banisters

Jak je u Lany Del Rey zvykem, taktéž u její písně Blue Banisters cítíme melancholii. Rey se totiž s těmito minimalistickými a pomalými písněmi, romantizující melancholii či smutek proslavila po celém světě.

Imagine Dragons – Enemy ft. JID

Tento videoklip k energické písni od Imagine Dragons překvapivě nenajdete na jejich YouTube kanále. Animovaný je totiž z připravovaného seriálu Arcane ze světa League of Legends. V animované podobě můžeme poznat i Dana Reynoldse a další členy kapely. 

Ozzy Osbourne – Hellraiser ft. Lemmy Kilmister

Ke 30. výročí písně Hellraiser hardrockové skupiny Motörhead byl vydán opět animovaný videoklip. V něm vidíme Ozzyho Osbourna a jeho dobrého přítele, nedávno zesnulého Lemmyho Kilmistera. Pro fanoušky a kapelu to byla velká rána. Videoklip ale Ozzyho poctou pro jeho skvělého přítele a hudebníka.

St. Paul & The Broken Bones – The Last Dance

Ačkoli píseň The Last Dance v podstatě pojednává o závažných tématech, dělá to s takovým nadhledem a hravostí, že to v divácích dokáže vyvolat i úsměv. Hravé jsou především taneční choreografie a přehnaná mimika a celkové herecké ztvárnění. 

Twice – The Feels

Co se hravosti týče, neměli bychom vynechat K-pop skladbu The Feels. Zde si tvůrci pohráli nejen s choreografií, ale s dalšími složky mizanscény. Ať už jsou to barvy, architektura či poletující nápisy. Stejně tak hravá a precizní je rytmická střihová skladba a pohyby kamery, které citlivě reagují na hudební složku klipu.