Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE padl v Kolíně po prodloužení

BK REDSTONE padl v Kolíně po prodloužení

foto: Petr Pelíšek

14. 11. 2021 - 10:56

Jedenáct zápasů čekají na výhru basketbalisté BK REDSTONE Olomouckou. Nyní k ní zase měli hodně blízko. V Kolíně Hanáci bojovali, prohráli až po prodloužení.

Olomoucko, jež po odchodu dvou hráčů základní rotace a konci kouče Skibniewského vedl provizorní trenér a především generální manažer klubu Michal Pekárek, dokázalo v základní hrací době stáhnout náskok domácích o sedmnáct bodů, navíc mu však nezbyly síly. Jeho nejlepším hráčem byl rozehrávač Lukáš Feštr s 22 body, šesti doskoky a šesti asistencemi, jenž navíc tři sekundy před koncem čtvrté části trojkou srovnával skóre.

„Dneska byli domácí lepší v prvním poločase, kdy jsme nehráli dobře v obraně. Něco jsme si v šatně řekli, změnili jsme obranu a mělo to ten efekt, že jsme dotáhli zápas do prodloužení. Bohužel jsme nezvládli posledních pět minut prodloužení a bohužel nám zase utekl zápas, ve kterém jsme hráli, dá se říct vyrovnanou koncovku. Věřím, že když takhle kluci budou bojovat a takto přistupovat ke každému zápasu, tak ten zvrat přijde a vítězství se dostaví,“ řekl asistent trenéra Michal Pešta.

„V prvním poločase jsme trošku hořeli na pick-and-rollu a udělali jsme tam, myslím si, hodně chyb. V poločase jsme to změnili, trochu jsme ho jinak řešili, v útoku nám i padlo a stáhli jsme náskok sedmnácti bodů a dotáhli to do prodloužení. Pak jsme v prodloužení udělali více chyb a Kolín vyhrál. Nám nezbývá nic jiného než se sebrat, poučit se z chyb a bojovat. Musíme začít ty výhry sbírat, protože nikdo nám je zadarmo nedá,“ uvedl kapitán Lukáš Feštr.

BC Geosan Kolín - BK REDSTONE Olomoucko 102:94 po prodl. (25:17, 54:37, 70:62, 86:86)

Rozhodčí:  Scholze, Jeřáb, Baudyš. Diváků: 573.
Body: Číž 35, Jelínek 16, Lošonský 10, Mareš 10, Novotný 10, Petráš 9, Křivánek 6, Rožánek 6, Dlugoš - Feštr 22, Vučkovič 16, Halada 12, E. Klepač 12, Kněžević 11, Sehnal 8, Dragović 6, Jirák 4, Klepač Adam 3, Nosek, Srník, Žák.

Další články