Elon Musk dodržel slovo a prodal akcie Tesly za astronomickou částku

Přidat na Seznam.cz

Miliardář prodal 10 % akcií Tesly za více než 5 miliard dolarů, píše deník CNBC. Předtím na Twitteru zveřejnil anketu, ve které se ptal, zda by se měl akcií zbavit. Většina hlasujících se vyslovila pro prodej akcií.

O jeho rozhodnutí však rozhodlo hlasování na Twitteru. Excentrický podnikatel se zeptal 63 milionů svých příznivců, zda by se měl zbavit svých akcií. Ze 3,5 milionu respondentů, kteří se průzkumu zúčastnili, jich téměř 58 % odpovědělo kladně. O den dříve prodal akcie Tesly za zhruba 109 milionů dolarů také jeho bratr Kimbal Musk.

Neberu plat ani odměny v hotovosti. Mám pouze akcie, takže jediný způsob, jak zaplatit daně, je prodat akcie – vysvětluje Musk.

Krátce po zveřejnění průzkumu se akcie Tesly propadly o 16 % a 10. listopadu krátce klesly pod 1 000 dolarů za akcii. To však miliardáři v prodeji nezabránilo. V důsledku toho se odhaduje, že „vyčerpal“ 4,5 milionu akcií, což představuje téměř 3 % akcií. Miliardář má nyní dalších více než 20 milionů akciových opcí, jejichž platnost vyprší v srpnu příštího roku.

Elon Musk je rozhodně jedničkou na seznamu nejbohatších podnikatelů světa. Agentura Bloomberg v současné době oceňuje majetek Američana na přibližně 338 miliard dolarů. Druhý v pořadí Jeff Bezos má 202 miliard dolarů.

Zdroj: CNBC