Stolní tenisté Chebu v čele ligy. V Havlíčkově Brodě jim vyšla taktika

  13:16
Stolní tenisté SKST Cheb nejen, že vyhráli v Havlíčkově Brodě, ale dokázali to vůbec jako první v historii. Vítězství 3:1 je navíc osamostatnilo v čele tabulky extraligy po osmi kolech. Největší podíl na úspěchu měl David Reitšpies, jenž zaznamenal dva body.
David Reitšpies

David Reitšpies | foto: MAFRA

Šlágr extraligy stolních tenistů zvládli hráči SKST Cheb, v Havlíčkově Brodě vyhráli 1:3 a po osmi odehraných kolech vedou tabulku s jedinou porážkou. Osamocený bod domácích získal také „chebský“ hráč, Tomáš Tregler, loni opora Chebu, porazil Stanislava Kučeru. Ale to bylo vše, následně chebští vyhráli všechny zápasy a osamostatnili se v čele tabulky.

„Cesta zpět byla příjemná, pohodová nálada,“ pochvaluje si trenér a manažer chebských stolních tenistů Petr Gavlas. „Mám radost nejen z výsledku, ale z předvedené hry všech našich hráčů. Musím vyzdvihnout momentální výkonnost Davida Reitšpiese, který dokázal zastavit rozjetého Treglera.“

Pro Havlíčkův Brod je to historický milník, jelikož se je dosud ještě nikomu nepodařilo porazit v jejich nové aréně, která funguje tři roky. Navíc se sešli nejlepší stolní tenisté v republice.

„Všech šest hráčů, co nastoupili, jsou dlouhodobě mezi top osmi v soutěži. Lepší jsou snad dva olympionici Širůček a Jančařík. Nezaujatému divákovi v hale i u obrazovek se musel zápas líbit,“ míní Gavlas.

Jemu a celému týmu vyšla perfektně zvolená taktika.

V úvodní dvouhře nepovolil Tomáš Tregler Stanislavu Kučerovi ani set, byť všechny tři sady vyhrál až v koncovkách. To ale Chebu až tak moc nevadilo.

„Postavil jsem to tak záměrně. Když hrál Tregler u nás v Chebu, tak největší obavy měl z Kučery, když jsme hráli proti El Niňu. Trefili jsme to,“ prozrazuje chebský kouč.

Cheb výsledek otočil. Nejprve David Reitšpies porazil Michala Obešla, pak přidal další bod Antonín Gavlas a následně pak Reitšpies uštědřil první porážku v letošním extraligovém ročníku také Tomáši Treglerovi. A to byla druhá část taktického záměru z úvodu.

„Než Tregler chytil načasování úderů proti útočníkovi, trvalo dost dlouho. Vyšel nám taktický záměr a nevadí mi, že Kučera před tím s Treglerem prohrál a velmi těsně,“ pochvaluje si Gavlas.

Důležitý bod přidal Antonín Gavlas, když nejtěsnějším výsledkem 3:2 zdolal Prokopcova. „Mezi nimi je to padesát na padesát,“ podotkl trenér.

„Tahle výhra je důležitá, pro další průběh základní části nic moc neznamená, ale my jsme se přesvědčili, že se i tady v Havlíčkově Brodě dá vyhrát. To je hlavní. Teď jedem dál, já beru Havlíčkův Brod stále jako hlavního favorita na titul, kdybychom se společně třeba potkali ve finále, bude to krásná podívaná a diváci i my si to užijeme,“ připojil do televizní kamery David Reitšpies.

Hráči Chebu však jasně dokázali, že ambice poprat se o titul nejsou pouze v teoretické rovině. Pokud budou v závěrečných bojích na jaře příštího roku v plné síle, mohou směle pomýšlet i na ty nejvyšší cíle.

V dalším kole hostí Cheb, ve čtvrtek 25. listopadu, od 18 hodin, SKST Hodonín, kde hraje první housle pro změnu loňský chebský hráč David Štěpánek. „Nesmíme je podcenit, jako se nám to stalo loni. Raději přistupovat s respektem ke každému soupeři v lize. Štěpánek je jedničkou a tím je na něj vyvíjen mnohem větší tlak. Bude to poslední kolo první poloviny soutěže a budeme se snažit natáhnout šňůru vítězství. Ve druhé nás čeká více domácích utkání,“ dodává Petr Gavlas.

Zápasem se také upravily individuální statistiky. Hvězda Havlíčkova Brodu Tomáš Tregler má aktuální extraligovou bilanci 8/1, jednička Chebu David Reitšpies 12/1.

Hodně mi pomohla taktická příprava

 Stolní tenisté SKST Cheb vyhráli šlágr základní části extraligy v Havlíčkově Brodě a osamostatnili se v čele tabulky. Největší podíl na vítězství 3:1 měl David Reitšpies, který získal dva body.

„Hodně jsem se takticky připravoval na hráče, proti nimž jsem hrál a to byl klíč k úspěchu, díky přípravě jsem byl schopen je porazit a jsem za to moc rád,“ uvedl chebský stolní tenista.

Za předvedený výkon pochválil i své spoluhráče. Stanislav Kučera hrál vyrovnaný zápas s Tomášem Treglerem, bylo to o pár míčcích a mohlo to dopadnout jinak. Antonín Gavlas vyhrál velice náročné utkání s Dimou Prokopcovem 3:2 a hrál parádně. „Ze soupeře jsme měli respekt, věděli jsme, že je velice silný na domácí půdě,“ přiznal Reitšpies.

Hodně mu pomohlo, v duelu s Treglerem, že si důkladně probrali taktiku. Záměr byl nasadit do prvního duelu Kučeru proti Treglerovi, protože věděli, že se hráči nehraje moc dobře po prvním zápase s obranářem další s útočníkem. „Měli jsme to v plánu a povedlo se. Bylo vidět, že Tregler ze začátku hledá správný rytmus a to mi pomohlo,“ pochvaluje si David Reitšpies.

Nejprve porazil Michala Obešla a nakonec, v rozhodujícím duelu, Tomáše Treglera. „Povedlo se mi to až na pár horších momentů. Byl to ode mě dobře předvedený stolní tenis a jsem opravdu spokojen. Oba hráči jsou republiková špička a porazit je je velký úspěch pro každého,“ míní Reitšpies.

Díky tomu se stolní tenisté SKST Cheb osamostatnili na čele extraligy.

„Dívá se na to krásně, jsme z toho nadšení. Nesmíme usnout na vavřínech, zatím je to jen základní část a to nejdůležitější teprve přijde. Výchozí pozice do play off bude hrát svoji roli a doufáme, že udržíme naši kvalitu a bude se nám nadále dařit,“ dodává David Reitšpies.

Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

9. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Procházka knokautoval Rakiče! Divoká bitka a bonus 7 milionů za nejlepší výkon

14. dubna 2024  3:01,  aktualizováno  10:32

Las Vegas (Od našeho zpravodaje) Jiří Procházka zvládl zásadní zápas v Las Vegas. V neděli nad ránem se oklepal z listopadové prohry...

Třinec - Sparta 2:1. Sekunda od prohry, domácí zázračně vybojovali sedmý zápas

11. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:17

O první branku se oba semifináloví soupeři přetahovali až do třetí části. Vstřelila ji sice Sparta,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sparta - Třinec 2:3. Série se vrací do Slezska, domácí stíhací jízdu nedotáhli

9. dubna 2024  18:20,  aktualizováno  22:27

Hokejisté Sparty nevyužili ani druhý mečbol na postup do finále. Po nevydařené úvodní třetině...

První dramatický duel o extraligový bronz zvládli volejbalisté Kladna

16. dubna 2024  22:09

Volejbalisté Kladna vstoupili do série o třetí místo v extralize výhrou 3:2 nad Příbramí. Domácí...

Klasický Třinec, nepřekvapil mě, líčil Radil po úvodní finálové prohře

16. dubna 2024  22:03

Třinecká aura v play off hokejové extraligy je zřejmě nevyčerpatelná. Po famózním semifinálovém...

Pardubice - Třinec 1:2. Obhájci se vezou na vítězné vlně, znovu zářil Kacetl

16. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:35

Třinečtí hokejisté navázali na povedené výsledky z posledních zápasů a úspěšně vstoupili i do...

Do čtvrtfinále NBL vstoupili vítězně basketbalisté Ústí nad Labem a Děčína

16. dubna 2024  21:25

Čtvrtfinále play off v lize basketbalistů začalo výhrami papírových favoritů Ústí nad Labem a...

Čechy poznám podle outdoorové módy. Nosí ji bohužel i ženy, říká Kerekes

Vica Kerekes (43) si postěžovala na to, že Češi nosí outdoorové oblečení často i na místa, která k tomu nejsou vhodná...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...

Roman Šebrle ukázal novou lásku, s kolegyní z práce vyrazili do Málagy

Roman Šebrle (49) je po čase opět šťastně zadaný. Jeho partnerka se na Instagramu pochlubila společnou fotkou z...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...