Hlavní obsah

Řecký kouč Athanasopulos povede volejbalistky další čtyři roky

Praha

Řecký trenér Jannis Athanasopulos povede další čtyři roky národní tým volejbalistek. S Českým volejbalovým svazem prodloužil smlouvu do roku 2025.

Foto: ČVS

Trenér Jannis Athanasopulos dál povede české volejbalistky.

Článek

"Za tři roky se mu povedlo splnit hlavní cíl, se kterým přišel, a to postup na letošní mistrovství Evropy. Během jeho působení je v týmu výborná atmosféra. Také u hráček platí za skvělého odborníka a oblíbeného trenéra, který se dobře etabloval v českém prostředí," uvedl v tiskové zprávě Marek Pakosta, předseda Českého volejbalového svazu.

Třiačtyřicetiletý Athanasopulos přišel k volejbalistkám v dubnu 2019 a ve stejném roce Češky vyhrály Evropskou ligu. Na letošním ME reprezentantky postoupily ze skupiny, prohrály v osmifinále s Tureckem a skončily patnácté. Díky pořadí ve světovém žebříčku si navíc příští rok zahrají po 12 letech mistrovství světa, které se uskuteční v Polsku a Nizozemsku.

"Cítím, že mám českému volejbalu stále co dát. Mým největším cílem je díky výkonům národního týmu přivést více dětí do tohoto sportu a uspět na prestižních mezinárodních akcích," prohlásil Athanasopulos a dodal: "Ve svazu jsem našel lidi, kteří mluví stejným volejbalovým jazykem. Všechny požadavky, které jsem měl, byly vždy vyřešeny a já se mohl soustředit pouze na volejbal. Navíc jsme se kvalifikovali na mistrovství světa, kde chci s týmem usilovat o úspěch."

Česko nebylo jediným zájemcem o služby Athanasopulose, který do loňského prosince vedl v bundeslize ženy Stuttgartu. "Je skvělé, že se rozhodl pokračovat. Osobně si ho cením jako člověka, který dokázal svými odbornými kvalitami, energií a nasazením vytvořit vysoce profesionální prostředí pro hráčky a realizační tým," řekl manažer seniorských reprezentací Miloslav Javůrek.

Reklama

Související témata: