Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Athanasopulos bude u volejbalistek pokračovat. Na MS chci úspěch, hlásí

Spolupráce mezi českými volejbalistkami a Jannisem Athanasopulosem bude nadále pokračovat. Řecký trenér povede národní tým další čtyři roky. S Českým volejbalovým svazem prodloužil smlouvu do roku 2025.

Je nám líto, video expirovalo.
Řecký kouč Athanasopulos povede volejbalistky další čtyři roky

"Za tři roky se mu povedlo splnit hlavní cíl, se kterým přišel, a to postup na letošní mistrovství Evropy. Během jeho působení je v týmu výborná atmosféra. Také u hráček platí za skvělého odborníka a oblíbeného trenéra, který se dobře etabloval v českém prostředí," uvedl Marek Pakosta, předseda Českého volejbalového svazu.

Třiačtyřicetiletý Athanasopulos přišel k volejbalistkám v dubnu 2019 a ve stejném roce Češky vyhrály Evropskou ligu. Na letošním ME reprezentantky postoupily ze skupiny, prohrály v osmifinále s Tureckem a skončily patnácté. Díky pořadí ve světovém žebříčku si navíc příští rok zahrají po 12 letech mistrovství světa, které se uskuteční v Polsku a Nizozemsku.

"Cítím, že mám českému volejbalu stále co dát. Mým největším cílem je díky výkonům národního týmu přivést více dětí do tohoto sportu a uspět na prestižních mezinárodních akcích," prohlásil Athanasopulos a dodal: "Ve svazu jsem našel lidi, kteří mluví stejným volejbalovým jazykem. Všechny požadavky, které jsem měl, byly vždy vyřešeny a já se mohl soustředit pouze na volejbal. Navíc jsme se kvalifikovali na mistrovství světa, kde chci s týmem usilovat o úspěch."

Česko nebylo jediným zájemcem o služby Athanasopulose, který do loňského prosince vedl v bundeslize ženy Stuttgartu. "Je skvělé, že se rozhodl pokračovat. Osobně si ho cením jako člověka, který dokázal svými odbornými kvalitami, energií a nasazením vytvořit vysoce profesionální prostředí pro hráčky a realizační tým," řekl manažer seniorských reprezentací Miloslav Javůrek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články