Zemřel Jiří Lesák, bývalému rekordmanovi a trenérovi ve skoku o tyči bylo 66 let

Zemřel bývalý národní rekordman ve skoku o tyči a později úspěšný trenér Jiří Lesák. Bylo mu 66 let. Jeho rukama prošli úspěšní čeští tyčkaři jako Daniela Bártová, Kateřina Baďurová, Adam Ptáček nebo Jan Kudlička.

Opava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lesák

Jiří Lesák | Foto: Jan Kudlička | Zdroj: Webové stránky Českého atletického svazu

Na sobotní úmrtí svého někdejšího kouče zareagovali sportovci se zármutkem a vzpomínkami.

Šebrle se vrátil k desetiboji, někdejší světový rekordman začal trénovat své nástupce

Číst článek

„Můj první trenér, který mi vlastně ukázal, jak tyč vypadá a jak se drží. Původně jsem tyčku ani skákat nechtěl, ale když jsem přišel na první trénink, tak už nebylo cesty zpět. Jeho trénink byl jak droga, moc mě to bavilo a už jsem u toho zůstal. Děkuju mu za vše,“ citoval web atletického svazu čtvrtého muže z olympijských her v Riu de Janeiro Kudličku.

„Trenér, který mně naučil tuto disciplínu milovat, a to ze začátku při skákání na zlomené laťce (úsměv). Ve skupině se jmény jako Adam Ptáček nebo Michal Balner jsme společně došli k těm nejvyšším cílům. Díky za všechno, šéfe!“ připojila se někdejší vicemistryně světa Baďurová.

V době závodní kariéry Lesák celkem šestkrát v letech 1977 až 1981 posunul československý rekord z 515 až na 537 centimetrů. V roce 1978 se zúčastnil mistrovství Evropy v Praze.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme