Hlavní obsah

Wales nastoupí proti Belgii bez Balea, hosté bez Hazarda a Courtoise

Cardiff/Praha

Hvězdný útočník Gareth Bale nenastoupí v základní sestavě fotbalistů Walesu v závěrečném kvalifikačním duelu proti Belgii. Soupeř, který už má jako vítěz skupiny E postup na mistrovství světa jistý, pro změnu do Walesu odcestoval bez kapitána Edena Hazarda a brankáře Thibauta Courtoise. Zápas v Cardiffu spoluurčí osud české reprezentace, která stále bojuje o druhé místo a výhodnější nasazení v play off o postup na šampionát v Kataru.

Foto: Twitter @OptaJoe

Gareth Bale při utkání s Českem.

Článek

Bale odehrál při sobotním vítězství 5:1 proti Bělorusku první poločas a připsal si nejen gólovou asistenci, ale i 100. start v reprezentaci. Do soutěžního utkání zasáhl kvůli zranění poprvé od 8. září.

"Věděli jsme to už před začátkem reprezentačního srazu. V plánu byl první poločas proti Bělorusku a pak možná pár minut proti Belgii. To se ale rozhodne až těsně před zápasem," citoval trenéra Velšanů Roberta Page server BBC.

Kouč Belgičanů Roberto Martínez v závěru kvalifikace postrádá zraněnou hvězdu Romelua Lukakua a po sobotním vítězství nad Estonskem (3:1) uvolnil z kádru další dvě opory. "V plánu bylo, že Eden odehraje 60 minut proti Estonsku a pak ho pustíme zpět do Realu Madrid. Důvodem je nedostatek jeho herní praxe v klubu a kondice (po zranění)," řekl Martínez.

Absenci Hazardova spoluhráče z Realu Courtoise vysvětlil drobným zraněním zad, chytat by měl Koen Casteels z Wolfsburgu. Na posledním tréninku před odletem se navíc Belgičanům zranil stoper Jason Denayer.

Wales má stejně jako česká reprezentace jistý postup do play off i ze třetího místa, a to díky výsledkům v Lize národů. "Draci" mají momentálně o tři body více a lepší skóre, v případě vítězství by se udrželi mezi šesticí nasazených týmů. Semifinále baráže by tak odehráli doma.

Svěřenci Jaroslava Šilhavého mají v případě posunu na druhou příčku ve skupině výrazně horší pozici, ani oni ale ještě nejsou bez šance vměstnat se mezi nasazené. Češi uzavřou skupinu v úterý od 20:45 v Praze na Letné zápasem proti Estonsku.

Reklama

Související témata: