Rekordní den pro Alibabu a další Číňany. Prodaly se produkty v hodnotě miliard dolarů

Přidat na Seznam.cz

Čínský internetový prodejce JD se během svátku Singles‘ Day pochlubil působivými tržbami. Za pouhé dvě sekundy prodal iPhony v hodnotě 15 milionů dolarů, píše CNBC.

Čínský Den nezadaných je každoroční nákupní svátek velmi podobný západnímu Černému pátku, i když je několikanásobně větší. Během 24 hodin tam totiž online prodejci prodají zboží za desítky miliard dolarů a nabízejí neuvěřitelné akce na nejrůznější produkty.

Letošní svátek Den nezadaných se ukázal jako velmi ziskový, protože dva giganti v oblasti elektronického obchodování, Alibaba a JD.com, zaznamenali nové prodejní rekordy. Je pravda, že oba obchody se neomezily pouze na jeden den a zahájily propagační akce mnohem dříve. Dosažená hodnota prodeje se však ukázala jako rekordní. Celková hodnota tržeb obchodů během tohoto svátku dosáhla 139 miliard dolarů, tedy asi 3,1 bilionu korun.

Za 11 dní prodeje Alibaba dosáhla v přepočtu 84,54 miliardy dolarů. Hodnota prodeje je přibližně o 8 % vyšší než v loňském roce. Naproti tomu hodnota transakcí uzavřených na platformě JD.com dosáhla 54,6 miliardy dolarů. Zde byl výsledek až o 28 % lepší než v loňském roce.

Největší oblibě se u JD těšily luxusní výrobky a výrobky související se zvířaty. Obrovské prodeje zaznamenaly také produkty Apple. Za pouhé 2 sekundy prodal obchod iPhony v hodnotě 15 milionů dolarů.

Zdroj: CNBC