Hanzalův útok řádil, trefil se i kouč Motoru. Čeští veteráni dali Izraeli 10 gólů

Foto: Jan Beneš, Český hokej

16. listopadu 2021, 11:37

Adam Bagar

Čeští veteráni suverénně ovládli první ze dvou přípravných utkání proti Izraeli, v Českých Budějovicích se radovali z vítězství 10:0.

V Budvar areně se fanouškům představila také řada někdejších hvězd českobudějovického hokeje, které ukazovaly, že hokej rozhodně hrát nezapomněly.

Útok Brendl, Hanzal, Kotalík se blýskl 15 body

Dařilo se hlavně Martinu Hanzalovi a Aleši Kotalíkovi, kteří ve spolupráci s Pavlem Brendlem zařídili víc než polovinu českých gólů proti exotickému soupeři.

Hanzal zazářil hattrickem a dvěma asistencemi, Kotalík k jedné trefě přidal čtyři nahrávky a pěti body se blýskl rovněž Brendl, jenž duel končil s bilancí 2+3.

Mezi střelce se zapsal i současný trenér extraligového Motoru Jaroslav Modrý, vytouženou desítku nakonec dotočil pouhé dvě sekundy před koncem Tomáš Vak.

V utkání na jednu branku se o snadnou nulu podělili Marcel Kučera s Jaroslavem Jágrem, z lavičky vše spokojeně sledovaly legendy Jan Havel a Milan Nový.

V Pardubicích naskočí zase bývalí hráči Dynama

Český veteránský výběr nyní v pozměněné sestavě čeká odveta v pardubické enteria areně, druhý duel s Izraelí je na programu v úterý 16. listopadu od 18:00.

Fanoušci se mohou těšit i na Davida Havíře, Tomáše Mojžíše, Dušana Salfického, Petra Sýkoru, Tomáše Rolinka, Richarda Krále či útočníka Jana Koláře.

Výsledek prvního přípravného utkání:

ČESKO veteráni – IZRAEL veteráni 10:0 (3:0, 2:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 6. Brendl (Kotalík, Hanzal), 12. Kotalík (Brendl, Hanzal), 13. Modrý (Kadlec, Mrázek), 30. Mrázek (Kadlec, Kotalík), 38. Hanzal (Brendl, Kotalík), 42. Hanzal (Brendl, Nedvěd), 55. Mrázek (Nedorost), 57. Brendl (Nedvěd), 58. Hanzal (Nedvěd), 60. Vak (R. Ťoupal, K. Ťoupal).

Sestava Česka: M. Kučera (30. J. Jágr) – K. Ťoupal, F. Novák, Řezníček, J. Nedvěd, Modrý, Maškarinec – V. Král, Vak, R. Ťoupal – Brendl, M. Hanzal, Kotalík – K. Kadlec, D. Nedorost, Fr. Mrázek. Trenéři: J. Havel a Nový.

Druhé přípravné utkání – úterý 16. listopadu:

18:00 Česko veteráni – Izrael veteráni (v Pardubicích)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz