Vstup do vlády okořenil bratr Olgy Richterové oznámením, že se stal potřetí otcem. Jméno syna Mikuláše Ferjenčíka je netradiční

Olga Richterová a Mikuláš Ferjenčík
Olga Richterová a Mikuláš Ferjenčík
Foto: Se svolením Mikuláše Ferjenčíka
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 16. 11. 2021

Jen co celostátní fórum Pirátů schválilo hlasováním účast ve vládě, Mikuláš Ferjenčík (34) oznámil, že se stal potřetí otcem. "Syn se narodil 10. listopadu v pět hodin ráno. Jméno dostal Nils," svěřil pro ŽivotvČesku.cz bývalý poslanec, který je bratrem první místopředsedkyně Pirátů Olgy Richterové (36).

Do Poslanecké sněmovny se po volbách dostali jen čtyři Piráti z celkového počtu 37 mandátů pro koalici Pirátů a Starostů. Kartami zamíchalo masivní kroužkování příznivců Starostů. Piráti měli doposud ve Sněmovně celkem 22členný klub. Ztratili tedy 18 poslanců, mezi nimi i ekonomického experta strany Mikuláše Ferjenčíka.

V pondělí Piráti rozhodli v celostátním fóru o účasti v koaliční vládě. Pro schválení hlasovalo 82 procent straníků. Výsledek potěšil i Mikuláše Ferjenčíka, který po zveřejnění výsledků oznámil další radostnou zprávu. Stal se potřetí otcem.

"Narodil se nám třetí kluk. Už máme čtyřletého Matouše, dvouletého Šimona a teď Nilse. Slavil jsem tak, že jsem s kamarády zašel na panáka. Kolegové straníci mi samozřejmě gratulují," prozradil pro ŽivotvČesku.cz bývalý poslanec, který už sice nemůže zasahovat do politického dění, jemu samotnému to ale nijak významně nevadí. Starosti se třemi dětmi ho zaměstnají pořádně.

Význam jména Nils:

Dětí se jménem Nils není mnoho. Statistiky uvádějí, že držitelů tohoto jména je pět. Syn bývalého politika je tedy šestý. Nils je jednou ze skandinávských forem jména Mikuláš, chlapeček se tedy jmenuje jako jeho otec a ve významu znamená »vítězství lidu«.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.