Hlavní obsah

Nová alba: Mirai, Rod Stewart, Kateřina Göttlichová, Hudba Praha Band a další

Právo, Jaroslav Špulák

Frýdecko-místecká skupina Mirai stojí v čele těch, jejichž alba vyšla v posledních dnech. To její, nazvané Maneki Neko, je u nás velmi očekávané. Jistě ale zaujmou i počiny Roda Stewarta, Kateřiny Göttlichové, Hudby Praha Bandu či kapel L. A. Guns, Franzie a Idles.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Mirai: Maneki neko

Autorsky je Maneki Neko, třetí deska kapely Mirai, dílem frontmana Miraie Navrátila a Ondřeje Fiedlera, který kolekci navíc produkoval. Na textech se spolu s Navrátilem a Fiedlerem podíleli Pokáč, Jan Vávra nebo David Stypka, který se stihl otisknout do písně Akorát. Je to hudebně nejbarevnější deska skupiny.

Foto: Universal Music

Nové album

Rod Stewart: The Tears of Hercules

Dvaadvacáté album britského zpěváka Roda Stewarta je částečně jeho vzpomínkou na otce a částečně souběhem příběhů a okamžiků, které pro něj byly inspirativní. Spoluautorem skladeb a producentem desky je Kevin Savigar.

Foto: Warner Music

Nové album

Kateřina Göttlichová: Zimnice

Sólový hudební projekt zpěvačky a hudebnice Kateřiny Göttlichové z kapely BraAgas ji zastihuje v mezích folkórní a etnické hudby. Pojí autorskou world music, prvky elektroniky a texty českých lidových písní v nástrojovém obsazení nyckelharpy, kytary, kontrabasu, pozounu a kláves.

Foto: Indies Scope

Nové album

Hudba Praha Band: Barevný sny

Hudba Praha Band se dostala ke své debutové desce. Zařadila na ni novinky, které vznikly v uplynulých dvou letech, dvě skladby, jež fanoušci znají v koncertním provedení (Barevný sny a Někdo jde bytem), a dvě písně z repertoáru kapely Jasná páka, které nikdy nebyly natočené ve studiu (Nech toho, nech toho a Miláčku). Zachovalo si pro kapelu historicky typický zvuk.

Foto: Warner Music

Nové album

L. A. Guns: Checkered Past

Americká rocková kapela L. A. Guns se má stále čile k světu. Táhnou ji kytarista Tracii Guns a zpěvák Phil Lewis a na novince se v dobré víře stále drží muziky, které se na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století říkalo street rock.

Foto: Frontiers

Nové album

Franzie: Prvoroj

Debutové album brněnské kapely Franzie, nazvané Prvoroj, zaujme nejspíš neotřelostí i přirozeným vstřebáním vlivů z post-rocku, psychedelie i alternativy. Výrazný zpěv Veroniky Stříbrné provází po neznámé krajině a poutá na sebe, ruku v ruce s hudbou, pozornost.

Foto: Indies Scope

Nové album

Idles: Crawler

Britská kapela Idles se dobrala svého čtvrtého alba. Nadále na něm vychází z prvků post-rocku a punk-rocku, zůstává náležitě syrová, současně nabízí čitelné melodie. Na povedené desce je čtrnáct skladeb.

Foto: Partisan

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám