Generál Pavel zavítal na Krušnohor, zajímal se o největší družstvo v republice i život ve vyloučených lokalitách
Ředitel družstva František Ryba (vlevo) popsal armádnímu generálovi Petru Pavlovi činnost Krušnohoru v Mostě, Litvínově a Meziboří, kde družstvo působí. Foto: Petr Prokeš
Most

Most - Armádní generál Petr Pavel, bývalý náčelník Generálního štábu Armády České republiky a předseda Vojenského výboru NATO, v průběhu své nynější cesty po Mostecku zavítal v úterý také do Stavebního bytového družstva Krušnohor v Mostě. Zde se setkal s ředitelem správy družstva Františkem Rybou a pozdravil se s vedoucími pracovnicemi úseků a oddělení.

Generál Pavel se zajímal o velikost Krušnohoru, o fungování největšího bytového družstva v republice a také o problémy, které doprovázejí jeho činnost. Ředitel Ryba připomněl zároveň obrovský boom stavebních prací odvedených družstvem na rekonstrukcích panelových domů v předešlých letech.

V otevřené debatě došlo i na řeč týkající se sociálně vyloučených lokalit a zároveň zhodnocení významu častých ministerských návštěv v nich. Zlepšení situace nepřinesly. Z úst Františka Ryby zazněla i kritika na adresu některých politiků, kteří bytová družstva nesprávně považují za přežitek socialismu, ačkoli ta zajišťují kvalitní bydlení za rozumné ceny již přes 170 let. Generál Pavel v této souvislosti uvedl příklady typů bydlení, s nimiž se seznámil v zahraničí v průběhu své bohaté profesní kariéry.

Družstevní bydlení považuje za perspektivní.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru