Hlavní obsah

Hokejisté Floridy přišli kvůli zranění na několik týdnů o svou hvězdu Barkova

Sunrise

Hokejisté Floridy se budou muset v NHL nějaký čas obejít bez svého kapitána a nejproduktivnějšího hráče Aleksandera Barkova. Finský útočník má poraněné koleno, s nímž nemusí na operaci, a jeho absence bude v řádu týdnů.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Zraněný Aleksander Barkov (16) po zranění při utkání s New York Islanders.

Článek

Barkov se zranil při střetu koleno na koleno se Scottem Mayfieldem v úterním utkání proti New York Islanders a na Floridě panovaly obavy, že jeho potíže budou vážnější. "Tohle je ještě dobré, mohlo to být mnohem horší. Vypořádáme se s tím," uvedl kouč Panthers Andrew Brunette

Šestadvacetiletý Barkov v dosavadních 15 zápasech nastřílel devět gólů a připsal si 17 bodů. Byl jedním z hlavních faktorů úspěšného vstupu Floridy do sezony. Panthers vedou tabulku Atlantické divize a v čele celé soutěže jsou bodově nastejno s Washingtonem.

Tým se už přitom koncem října musel vyrovnat s odchodem hlavního kouče Joela Quennevillea. Úspěšný trenér rezignoval kvůli tomu, že stejně jako celé vedení Chicaga nereagoval adekvátně na sexuální napadení hráče videokoučem v roce 2010, kdy byl trenérem Blackhawks.

Reklama

Související témata: