INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

TZ AGC 2021 11 18 Investice do prumyslu 4.0 kopieDigitalizace a automatizace, které se taky říká Průmysl 4.0, je jedním z pilířů dalšího rozvoje AGC Automotive Czech v Chudeřicích. Jeden z největších závodů na výrobu autoskel v Evropě do digitalizace a automatizace výroby letos i v následujících letech investuje až 25 milionů korun ročně. Letos například firma kompletně digitalizuje výrobu laminovaných čelních skel. V příštích třech letech chystá další projekty za desítky milionů korun.

Luděk Steklý, člen představenstva AGC Automotive Czech: „Automobilový průmysl je tahounem digitalizace a automatizace po celém světě. Pokud chceme dlouhodobě s rozvojem odvětví držet krok, musíme i v Chudeřicích tomuto trendu přizpůsobit, získávat z výroby co nejvíce dat, vhodným způsobem je využít a ještě více tak naše procesy zefektivňovat. Digitalizace a automatizace výroby autoskel je pro budoucnost našeho závodu klíčová.“

Letos například firma kompletně digitalizuje výrobu laminovaných čelních skel. Digitalizací prochází také měření ohybu head up displejů na čelních sklech, kde automobilky vyžadují absolutní přesnost.

„Díky sbírání dat a následné analýze dat můžeme optimalizovat výrobní postupy a tím zlepšovat výrobní parametry našich zařízení, snižovat poruchovost, zlepšovat kvalitu finálního produktu. Dostáváme například z výroby informace o tom, že se některé zařízení opotřebilo. Dokážeme tak naplánovat výměnu dříve, než by případně došlo k poruše a výrobě zmetků. To jsou pro nás veliké úspory,“ říká Pavel Vaněk, který má projekt digitalizace v AGC Automotive Czech na starosti.

AGC Automotive Czech počítá, že letos i v dalších dvou následujících letech bude do digitalizace výroby investovat až 25 milionů korun ročně.

Závod v Chudeřicích patří mezi největší a nejkomplexnější evropské výrobce autoskel a je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Zaměstnává kolem 1600 lidí. Firma patří do skupiny AGC, která je největším světovým výrobcem plochého skla.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3