Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Stanislav (83) postřelil syna a snachu: Soud ho poslal na pět let za mříže

Stanislav Najmr  stanul před krajským soudem v Ústí nad Labem za to, že střílel proti svému synovi a snaše. Soud ho poslal na pět let do vězení.
Stanislav Najmr stanul před krajským soudem v Ústí nad Labem za to, že střílel proti svému synovi a snaše. Soud ho poslal na pět let do vězení.  (Autor: Michal Israel Volf)
Autor: rc, miv - 
18. listopadu 2021
20:46

Rozsudek si u soudu v Ústí nad Labem vyslechl Stanislav Najmr (83) z Bohušovic nad Ohří na Litoměřicku. Třiaosmdesátiletý senior letos v květnu kvůli dlouholetým sporům o rodinný majetek vytáhl revolver na svého syna (60) a jeho partnerku, na níž třikrát vystřelil. Pětačtyřicetiletá žena skončila v nemocnici. Zranil i svého syna. Krajský soud ho poslal za dvojnásobný pokus o vraždu na pět let do vězení. Navíc nařídil ambulantní psychiatrickou léčbu.  

Dramaticky skončily rodinné spory o majetek v obci Bohušovice nad Ohří na Litoměřicku. Na svou rodinu tam 9. května vytáhl střelnou zbraň Stanislav Najmr a stiskl několikrát spoušť. Legálně drženým revolverem postřelil svou pětačtyřicetiletou snachu, a dokonce i svého šedesátiletého syna.  „Na poškozenou ze vzdálenosti několika metrů třikrát vystřelil, žena utrpěla střelná zranění pravého a levého ramene a zadní části hlavy,“ popsal u soudu státní zástupce Vladimír Ján. Poškozenou přepravil vrtulník do nemocnice. Syna, který se schoval za sloupem, zranila jen lehce odražená střela, přestože i na něj obžalovaný několikrát vystřelil.

Přiznání viny

Najmr stanul před ústeckým krajským soudem a před soudním senátem svého činu litoval. „Omlouvám se a cítím silnou vinu. Nelze takto ve společnosti řešit nesrovnalosti,“ kál se. Právě doznání, lítost i dohoda o vině ovlivnily žalobcem původně navrhovaný trest ze 7 na 5 let. Podle zákona mu původně hrozilo až 20leté vězení, podle znaleckých posudků ale obžalovaný jednal v silném rozrušení, pod vlivem tíživých osobních a rodinných poměrů a doposud byl trestně bezúhonný.

Verdikt soudu

Ve čtvrtek 18. listopadu v soudní síni padl verdikt. „Obžalovaný spáchal skutek pod vlivem disharmonické struktury osobnosti, emoční lability, což znalci označili za duševní poruchu, a počínající kognitivní deteriorace, a pod vlivem dlouhodobé frustrace,“ uvedl podle informací zpravodajského webu idnes.cz předseda senátu Martin Parolek s tím, že zároveň jednal ve zlobném afektu. Soud ho nakonec poslal na pět let do vězení s tím, že snaše musí zaplatit odškodné 115 tisíc Kč a podstoupit ambulantní psychiatrickou léčbu. Rozsudek soudu je pravomocný.

VIDEO: Střelec v pražských Strašnicích zastřelil člověka, pak se zabarikádoval v domě.

Video  Střelec v pražských Strašnicích zastřelil člověka, pak se zabarikádoval v domě.  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Lomikel ( 19. listopadu 2021 17:00 )

Vypadá to tak, že snacha se synem chtěli dědit ještě před tím, než stařík umřel.
A dědulovi se to hrubě nelíbilo, tak jim domluvil revolverem.
Výsledkem jsou dva ranění, dědek to má na doživotí a daňovej poplatník zaplatí seniorovi krematorium....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání