AGC Automotive investuje ročně až 25 milionů korun do digitalizace výroby
Foto zdroj: Ad-vise s.r.o.
Teplice

Chudeřice - Digitalizace a automatizace, které se taky říká Průmysl 4.0, je jedním z pilířů dalšího rozvoje AGC Automotive Czech v Chudeřicích.

Jeden z největších závodů na výrobu autoskel v Evropě do digitalizace a automatizace výroby letos i v následujících letech investuje až 25 milionů korun ročně. Letos například firma kompletně digitalizuje výrobu laminovaných čelních skel. V příštích třech letech chystá další projekty za desítky milionů korun.

Luděk Steklý, člen představenstva AGC Automotive Czech: „Automobilový průmysl je tahounem digitalizace a automatizace po celém světě. Pokud chceme dlouhodobě s rozvojem odvětví držet krok, musíme i v Chudeřicích tomuto trendu přizpůsobit, získávat z výroby co nejvíce dat, vhodným způsobem je využít a ještě více tak naše procesy zefektivňovat. Digitalizace a automatizace výroby autoskel je pro budoucnost našeho závodu klíčová.“

Letos například firma kompletně digitalizuje výrobu laminovaných čelních skel. Digitalizací prochází také měření ohybu head up displejů na čelních sklech, kde automobilky vyžadují absolutní přesnost.

„Díky sbírání dat a následné analýze dat můžeme optimalizovat výrobní postupy a tím zlepšovat výrobní parametry našich zařízení, snižovat poruchovost, zlepšovat kvalitu finálního produktu. Dostáváme například z výroby informace o tom, že se některé zařízení opotřebilo. Dokážeme tak naplánovat výměnu dříve, než by případně došlo k poruše a výrobě zmetků. To jsou pro nás veliké úspory,“ říká Pavel Vaněk, který má projekt digitalizace v AGC Automotive Czech na starosti.

AGC Automotive Czech počítá, že letos i v dalších dvou následujících letech bude do digitalizace výroby investovat až 25 milionů korun ročně.

Závod v Chudeřicích patří mezi největší a nejkomplexnější evropské výrobce autoskel a je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Zaměstnává kolem 1600 lidí. Firma patří do skupiny AGC, která je největším světovým výrobcem plochého skla.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru