Hlavní obsah

Desetizápasová Sahara. Hlavně už nepálit mezi betony, nařídil si Kubalík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago/Praha

Chicago v NHL nabírá dech, vyhrálo čtyřikrát v řadě. Útočník Blackhawks Dominík Kubalík je však už deset zápasů bez gólu. Hráč, který ve své nováčkovské sezoně nastřílel 30 branek, je po šestnácti startech sezony na třech. Nechytl se ani při výhře 4:2 na ledě nováčka ze Seattlu.

Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP

Český útočník Dominik Kubalík (vpravo) z Chicaga bojuje v utkání NHL před brankou Seattlu o puk s Brandonem Tanevem.

Článek

Posledních 22 střel šestadvacetiletého Plzeňáka si nenašlo cestu mezi tyče. A rozmrzelost je na Kubalíkovi už znát.

„Vždyť jsem střelec," povzdechl si. „Bavili jsme se s trenéry a musím to zlepšit. Do šancí se dostávám, jenže mi to tam prostě nepadá. Je potřeba najít cestu, jak to změnit a motat se pořád okolo branky. I když to tam někdy bolí, tak jednoduché góly v NHL nedáte," řekl Kubalík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík z Chicaga v akci.

Ve své první sezoně v NHL předváděl skvostnou souhru s kapitánem Jonathanem Toewsem, který ale kvůli problémům s imunitou vynechal celý minulý ročník a česko-kanadská spolupráce letos na podzim tolik nefunguje.

A Kubalík si láme hlavu, co s tím, debatuje s trenéry, snaží se udržet si pozitivní náladu. A taky se pokouší najít jiné způsoby zakončení, než je jeho oblíbená střela mezi betony.

„Už se mi kvůli tomu ozval i kamarád, že prý by to stačilo... Asi mě teď dlouho neuvidíte pálit mezi betony," pousmál se Kubalík, který z prvních 130 zápasů v NHL vytěžil 50 gólů. Desetizápasové sucho ho tíží.

„Slýchávám, že první, na co bych měl myslet, je střela," uvědomuje si. V posíleném kádru Chicaga mu momentálně patří 4. příčka v gólové tabulce za Alexem DeBrincatem (9), Patrickem Kanem (6) a Brandonem Hagelem (4).

„Štve mě, že nedávám víc gólů, ale trenéři mě povzbuzují, že řadu věcí dělám správně. Ale museli mi to ukázat na videu, do té doby jsem to tak nevnímal," popisuje Kubalík svoje současné rozpoložení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík z Chicaga během utkání NHL.

Nový kouč Blackhawks Derek King zatím černou sérii českého útočníka nevidí v temných souvislostech. „Je to šikovný kluk, on to zlomí," tvrdí King.

Další šanci bude mít Kubalík v sobotu v Edmontonu. Na tamní Rogers Place má skvělé vzpomínky. V play off 2020 se zde 1. srpna proti domácím Oilers zaskvěl pětibodovým (2+3) večerem. To by se mu teď šiklo.

Reklama

Související témata: