19. listopadu 2021 • 20:34

SESTŘIHY: Parádní start Růžičky, kanonáda 5:0! Zlín šokoval Olomouc

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší start si snad nemohl přát. Trenér Vladimír Růžička začal na střídačce hokejistů Litvínova parádním vítězstvím 5:0 nad Mladou Boleslaví. Pro zkušeného kouče byla povedená premiéra 1000. zápasem v základní části. Vítkovice si připsaly cennou výhru 3:2 nad rivalem ze Sparty. Teprve druhou výhru za tři body v sezoně si připsal poslední Zlín, který zaskočil Olomouc (3:2). Karlovy Vary se skvěle oklepaly z prohry s Kladnem, když doma vyhrály 4:1 nad Pardubicemi. Liberec padl 2:4 v repríze posledního finále s Třincem. Hradec Králové pokračuje ve skvělé jízdě. Sestřelil Plzeň 7:4 a připsal si již osmou výhru v řadě.



Luxusní přesilovka přejela Bruslaře

Po gólu a asistenci si připsali obránce Uvis Janis Balinskis a útočník Giorgio Estephan, dvě asistence zaznamenal forvard Patrik Zdráhal. Gólman Denis Godla udržel podruhé v sezoně čisté konto. Bruslařský klub po sérii čtyř výher podruhé za sebou prohrál.

Do první šance do dostal hned v úvod hostující Fořt, ale Godla domácí podržel. Následoval tlak domácích, ale Krošelj odolal a v 8. minutě kryl i Hüblův únik. Na druhé straně po polovině úvodní části trefil obránce Ševc tyč. Přesnější muška chyběla k otevření skóre i tvrdé ráně Hrbase.

V 15. minutě šel nejdříve pykat za hákování Bičevskis, za tři sekundy za vyhození puku do hlediště ho následoval Ševc a Litvínov toho dokonale využil. Po 19 vteřinách zužitkoval přesilovku pěti proti třem ranou z levého kruhu Balinskis. Za 76 sekund zvýšil další obránce Hrbas.

Hned po přestávce měl možnost Zdráhal, ale ztroskotal na slovinském gólmanovi. Ve 22. minutě ujel v oslabení hostující Lunter, minul však branku. V čase 22:27 se opět radovali Litvínovští, kteří zužitkovali i třetí početní výhodu v utkání. Z pravého kruhu se trefil Estephan. Godla držel čistý štít i při Zemanově vyloučení, při kterém zlikvidoval Claireauxovu šanci.

V polovině utkání se počtvrté prosadili Severočeši a potřetí skóroval obránce. Irving překonal Krošelje střelou od modré čáry. Ve 36. minutě pomohla hostům levá tyč po Zdráhalově střele, Krošelj kryl Strakův únik, ale 39 sekund před koncem druhé třetiny se při Ševcově vyloučení trefil z pravého kruhu Hübl a svým 399. gólem v extralize upravil na 5:0.

Do závěrečné části nahradil Krošelje v mladoboleslavské brance Jan Růžička a už neinkasoval. Ve 45. minutě mu pomohla tyč, kterou trefil Lukeš. Ještě předtím nevyužili hosté přesilovou hru, při které si Godla poradil s pokusem Lintuniemiho. Mladá Boleslav se neprosadila ani trestu Zygmunta, který dnes slaví 22. narozeniny. Godla před nejvyšší litvínovskou návštěvou sezony 4038 diváků udržel neprůstřelnost i po parádním sólu Stránského, který neuspěl s bekhendovým blafákem.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Litvínov): „Byl to zápas, jaký vždycky po přestávkách je. Rozhodlo soupeřovo vyloučení, pak vyhodili kotouč z obranného pásma do diváků a bylo to pět na tři. Podařilo se nám z toho dát dva góly, mužstvo se hodně uklidnilo a zápas si pak do konce drželo. Musím říct, že odtrénováno mám hodně a nevím, s čím bych to srovnal. Ale jsem poprvé na střídačce doma v Litvínově... Chtěl jsem, abychom uspěli a abych nezklamal fanoušky, kteří mi v Litvínově fandí. A myslím, že jich je jich dost. Asi jsem ještě nikdy nebyl na střídačce tak nervózní jako dneska. Ještě víc, než když jsem trénoval národní mužstvo. Hodně nám na tomto zápase záleželo, protože prostředek tabulky je vyrovnaný a potřebujeme bodovat, abychom se dostali výš.“

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Domácí byli jednoznačně lepším týmem. Pomohla jim využitá přesilovka pět na tři a pak hned pět na čtyři. Dali v téhle fázi zápasu dva góly, uklidnili se a ovládli hru. Pak už jsme pak už neměli šanci. Jednoznačně byli lepší a zaslouženě vyhráli.“

SESTŘIH: Litvínov - Mladá Boleslav 5:0. Růžičkův velký večer, jeho tým dominoval v přesilovkách
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:08. Balinskis, 16:24. Hrbas, 22:27. Estephan, 30:46. Irving, 39:21. V. Hübl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel, O. Baláž – P. Zdráhal, Estephan, P. Straka (A) – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), M. Chalupa – Jarůšek, Sukeľ, Kudrna – Zygmunt, Gerhát, P. Svoboda.

Hosté: Krošelj (41. J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Lintuniemi, D. Moravec, Pláněk, Šidlík – Lunter, Fořt, Kelemen – Kotala, Claireaux, J. Dufek – P. Kousal, O. Najman, Pospíšil – Jan Eberle, Bičevskis (A), J. Stránský (A).

Rozhodčí

Hradil, Sýkora – Kis, Lučan

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

4038 diváků

Krenželok srazil Pražany po výhře v LM

Sparta povzbuzena úterní výhrou ve Švédsku v Lize mistra prověřila hned ve druhém střídání brankáře Stezku, Horák jej ale nepřekonal a hosté následně kapitulovali jako první. Salák měl už po Chlánově nebezpečném pokusu štěstí, že mu puk nezapadl za záda, ale kotouč stejně po odrazu od zadního mantinelu dopravil do branky důrazný Bernovský.

Do druhé části vstoupila aktivněji Sparta a výsledkem toho byl vyrovnávací gól, který po úniku dosáhl Sobotka v pádu patrně vlastní bruslí. Vyrovnaný stav ovšem nevydržel ani jedno střídání a už po 26 sekundách prudkou ranou zápěstím skóroval Rus Solovjev.

Hosté pak na Stezku znovu dotírali v přesilovce a po dorážce ze skrumáže zazvonila i tyčka vítkovické branky, před níž pak kotouč chvíli nebezpečně tancoval. Těsně po nevyužité šanci domácího Bukartse si Sparta spravila chuť v 36. minutě exvítkovickým Pavelkou, který po přihrávce zpoza brány zaznamenal svůj první gól v sezoně.

A hned záhy málem hosté obrátili skóre, ale Horák ztroskotal na Stezkovi. Stejně dopadl na druhé straně po přečíslení dvou na jednoho i vítkovický Bukarts.

Také potřetí ale Vítkovice převážily skóre na svou stranu. Poté, co zakombinovali Lakatoš s Hruškou, zblízka dokončil akci ve 47. minutě Krenželok.

Sparta přidala, Řepík a Chlapík si ale se Stezkou neporadili a domácího brankáře nezaskočila ani nečekaná přihrávka z vlastních řad, která mohla skončit vlastním gólem. Ani přes tlak při závěrečné power play už se hosté vyrovnání nedočkali.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Strašně důležité body pro nás. Do zápasu jsme dobře vstoupili, pořád jsme byli o gól vepředu, což je pro mužstvo hodně důležité. Ve druhé třetině ale Sparta měla tlak a řadu šancí kolem brankoviště, tam jsme měli i trošku štěstí. To ale přeje připraveným, odmakali jsme to až do konce. Byl to zodpovědný výkon před výbornou kulisou.“

Josef Jandač (Sparta): „Abychom mohli pomýšlet na lepší výsledek, tak bychom museli v naší situaci jít v zápase do vedení. A my jsme v zápase bohužel dotahovali. Ve druhé třetině jsme měli dobré momenty, kdy jsme to ale bohužel neotočili a pak už jsme neměli sílu. Nemáme sílu na to, abychom si v zápasech proti urputnému soupeři vytvořili nějaké gólové situace nebo přesilovku, že by soupeř musel faulovat. Nemáme rychlost, energii.“

SESTŘIH: Vítkovice - Sparta Praha 3:2. Domácím trefil cennou výhru nad rivalem Krenželok
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:22. Bernovský, 26:43. A. Solovjov, 46:04. L. Krenželok

Hosté: 26:17. Sobotka, 35:06. T. Pavelka

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář, Plášil – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Dej, M. Kalus – Roberts Bukarts, Marosz, Fridrich – Bernovský, Chlán, Lednický.

Hosté: Salák (Machovský) – Matuškin, Pogorišnyj, Mikliš, Moravčík, A. Polášek (A), T. Pavelka, Radek Jeřábek – D. Kaše, Sobotka, F. Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – T. Jandus, Z. Doležal, J. Konečný.

Rozhodčí

Jeřábek, Veselý – Gerát, Bohuněk

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

4 225 diváků

Karlovarskou parádu proti Dynamu odstartoval Flek

Po úvodní „oťukávací“ tříminutovce udeřily jako první Karlovy Vary. Reprezentant Flek si vyměnil v útočném pásmu puk s Dlapou a přesnou střelou z mezikruží otevřel účet zápasu. Hned několik zajímavých situací bylo k vidění v 7. minutě. Nejdříve ujel všem Kracík, ale bekhendovou kličkou na Kloučka nevyzrál, na druhé straně hosté kontrovali Romanem a hned z protiútoku ujela dvojice Kohout - Hladonik, ale střelu druhého jmenovaného Klouček v brance Pardubic také vychytal. Blízko vyrovnání byl Roman, ale jeho střela v 11. minutě jen zazvonila o horní tyč.

I ve druhé třetině se hrál útočný a atraktivní hokej. Hned v úvodních vteřinách ujel rovnou z trestné lavice Nakládal, ale na dnes výborného Habala nevyzrál. Navíc se zranil a musel být za pomoci masérů odveden na střídačku.

Díky nedůsledné obraně hostů se hráči Energie dostávali do samostatných úniků, ale Koblasa ani Flek své příležitosti nevyužili. Ve 25. minutě sice nejdříve branka Redlicha nebyla po prozkoumání videa z důvodu posunuté branky rozhodčími uznána, ale při následném vhazování se dostal k puku Plutnar a podruhé překonal Kloučka.

Dynamo snížilo průběžný stav ve 33. minutě, kdy po sérii vyloučení využil přesilovku nenápadnou střelou v pádu Kousal. Výborně hrající domácí obdržená branka neoslabila v útočné aktivitě. Ve 37. minutě se po skončení svého trestu dostal k puku Kracík a jeho nahození si jeden z pardubických hráčů nešťastně srazil do branky.

Kalich hořkosti si hostující gólman vypil o 28 vteřin později, když nezachytil Parkkonenovo nahození od mantinelu. Po první brance finského obránce v soutěži zápas pro Kloučka skončil, nahradil jej Frodl.

V závěrečné třetině se sice Pardubice snažily s výsledkem něco udělat, ale díky aktivní hře domácích a výbornému Habalovi se již skóre neměnilo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Za nás je dnes velká spokojenost. Chtěli jsme být od začátku aktivní, to se nám podařilo a byli jsme odměněni brankou. Měli jsme tam ještě další příležitosti, které jsme neproměnili. Potom samozřejmě Pardubice ukazovaly svojí kvalitu, ale nás výborně podržel Vláďa Habal. Dal nám velkou šanci být v zápase a pořád držet distanc před Pardubicemi. Celý tým ale dnes odpracoval výborné utkání, odbojoval ho a takticky zvládnul většinu situací na ledě, za což jsme dnes byli konečně odměněni před výbornými domácími fanoušky.“

Richard Král (Pardubice): „Hráli jsme zápas asi po dvanácti dnech, z čehož jsme měli trošičku obavy, protože vždy je těžké po takové pauze se do toho dostat. Nabádali jsme hráče, aby opravdu na to byli připraveni a abychom měli dobrý pohyb. Prvních deset minut nás však domácí přebruslili, byli jednoznačně aktivnější a moc jsme nestíhali. Od půlky první třetiny se to trochu dohnalo a hra se z naší strany malinko srovnala. Ve druhé třetině to bylo nahoru dolů na obě strany, v naší každé přesilovce prakticky vždy soupeř jezdil sám na bránu. Za stavu 2:1 jsme měli nějaké šance, měli jsme dvě gólovky, kdy jsme se mohli dotáhnout. Bohužel potom jsme dostali dva takové laciné góly na 4:1 a víceméně bylo po zápase. Třetí třetinu si již domácí pohlídali a do ničeho výrazného nás již nepustili. Z naší strany to bylo velice nepovedené utkání.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Pardubice 4:1. Energie zářila ve druhé třetině, Klouček nedochytal
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:02. Flek, 24:13. Plutnar, 36:20. Kracík, 36:48. Parkkonen

Hosté: 32:32. R. Kousal

Sestavy

Domácí: Habal (Hamalčík) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – T. Rachůnek (A), Jiří Kulich, Flek – T. Mikúš, Kracík, O. Beránek – Koblasa, Hladonik, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Hosté: Klouček (37. Frodl) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, O. Vála – Říčka, Cienciala, O. Rohlík – Hecl, R. Kousal, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Anděl, O. Roman, T. Urban.

Rozhodčí

Hejduk, Ondráček – Komárek, Rampír

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

2169 diváků

Krejčí a spol. narazili, stíhací závěr nestačil

Do první vážnější šance se v úvodu dostala lotyšská posila Beranů Zabusovs, brankář Lukáš si ale s jeho střelou poradil. Další příležitosti si Zlín vytvořil při vyloučení Dujsíka, Honejsek, Mamčics ani Němec ale hostujícího brankáře nepřekonali. Na druhé straně si Kašík poradil s pokusem Knotka.

Berani otevřeli skóre v osmé minutě, když se puk se štěstím od Vopelkovy brusle odrazil do branky. Vyrovnat mohl Navrátil, ale neuspěl stejně jako následně Krejčí. Hlavní hvězda Hanáků poté připravila šanci pro Tomečka, Kašík ale jeho střelu vyrazil.

Zkraje druhé třetiny nezvládl manévr u mantinelu olomoucký obránce Groch a Zlín podruhé udeřil. Flynn si počkal na Sedláčka, jehož střelu Lukáš neudržel ve výstroji. Ve 25. minutě si domácí pomohli také přesilovkou. Gazdovo zakončení od modré čáry propadlo gólmanovi Hanáků přes lapačku a skončilo v brance.

Kohouti mohli snížit po faulu Žižky, možnost Káni i ránu kapitána Ondruška ale zastavil Kašík. Zpoza bránícího Mamčicse pak zahrozil Knotek, Kašík zasáhl betonem. Po nahození Řezníčka dorážel Káňa, branku ovšem netrefil.

Náskok Beranů mohl po pasu Fryšary zvýšit Veselý, bekhendovým blafákem však Lukáše nepřehodil. Olomouc ve 49. minutě snížila, početní převahu využil ranou do horního rohu Ondrušek. Do velké šance si poté najel Kunc, z mezikruží ale přestřelil. Na rozdíl jediného gólu přiblížil hosty Káňa, při jehož zakončení měl Kašík zakrytý výhled. Vyrovnat ovšem Kohouti i přes závěrečný tlak nedokázali.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (Zlín): „Podali jsme nejlepší výkon v sezoně. Nebyly tam pouze bojovnost a nasazení, ale i hokejovost, která nám zatím scházela. Vytvářeli jsme si šance a chválabohu jsme dali více než jeden gól. Navíc nás podpořil výborně chytající Kašík. Ze stavu 3:0 sice bylo ještě drama, ale naštěstí to pak kluci v závěru ubojovali.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Věděli jsme, že Zlín bude mít enormní nasazení. Nedokázali jsme se s tím popasovat a prohrávali jsme 0:3. Pak bylo hrozně těžké se zápasem něco udělat, Zlín celou dobu bojoval. Řekl bych, že si vítězství zasloužil. V nasazení jsme se mu nedokázali vyrovnat.“

SESTŘIH: Zlín - Olomouc 3:2. Třetí výhru Beranů v sezoně vystřelil Gazda
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:28. Vopelka, 20:09. P. Sedláček, 24:47. Gazda

Hosté: 48:05. Ondrušek, 55:47. J. Káňa

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, T. Hanousek, Ferenc – Kubiš (C), P. Sedláček (A), O. Flynn – Zabusovs, Honejsek, A. Zbořil – Karafiát, Hejcman, Okál – Fryšara, R. Veselý, Vopelka.

Hosté: Lukáš (Mokry) – Groch, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček – J. Káňa, David Krejčí (A), V. Tomeček – Klimek, J. Knotek (A), Kucsera – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Bambula, Navrátil, Kunc.

Rozhodčí

Šír, Svoboda – Ganger, Klouček

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

3638 diváků

Triumf pod Ještědem pojistil Daňo

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, ale vyloženou šanci dlouho neměli. V polovině třetiny zahrozil Vrána, ale Kváča byl na místě. Domácí se dostali do velké šance ve 12. minutě, kdy Filippi našel před brankou Melancona, ale kanadský bek ležícího Mazance nepřekonal.

Tlak domácích pokračoval, pomohla jim i přesilovka, ale bolest letošní sezony, střílení branek, se opět projevila. Naopak hosté z minima vytěžili maximum. V 16. minutě si bratři Kovařčíkové vyměnili puk a střílenou přihrávku Ondřeje tečoval za Kváčova záda Nestrašil.

Úvodní tři minuty druhé části nabídly dvě velké šance na každé straně, ale Birner a Najman na straně domácích na Mazance nevyzráli, stejně tak se nedostal k finálnímu zakončení Michal Kovařčík. Po Růžičkově střele pomohla Kváčovi tyč.

Mírná převaha pak byla na hokejkách domácích, ale bez gólového efektu. Naopak hosté vyučovali v efektivitě. V polovině druhé třetiny hráli přesilovku. Začátek jim vůbec nevycházel, ale když se přece jen usadili v útočném pásmu, potřebovali na gól jen krátkou chvíli. Růžička našel křižnou přihrávkou Romana, který zvýšil vedení hostů. Snížit mohl v 35. minutě Vlach, který zachytil laxní rozehrávku Třineckých, ale jeho dělovka skončila nad břevnem.

Od začátku třetí třetiny hráli hosté to, co potřebovali. Domácí nedokázali využít ani dvě přesilovky v rychlém sledu za sebou. Hostující brankář Mazanec řešil pouze jednu vážnější situaci po střele Filippiho. Tentýž hráč o chvíli později nastřelil břevno Mazancovy branky.

V 54. minutě pak Mazance přece jen překonal Vlach, který se prosadil po Jelínkově vyhraném vhazování. Než se ale domácí stačili nadechnout k náporu, ujel jim Hrehorčák a překonal Kváču. V závěru zkusili domácí power play. Na začátku 60. minuty uspěl po obléhání třinecké branky Birner a snížil na 2:3. Poslední slovo ale měli hosté, kteří v pokračující hře bez brankáře upravili na konečných 2:4.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Prohráli jsme s prvním mužstvem tabulky, které hrálo velice kvalitně. My jsme se jim snažili vyrovnat, myslím, že to byl slušný zápas i z naší strany. Bohužel jsme nebyli produktivní a myslím si, že rozhodlo ve třetí třetině to, že jsme si nepomohli přesilovou hrou. Dostali jsme tam dvě přesilové hry. Soupeř byl ale velice srovnaný, organizovaný, těžce jsme se proti němu prosazovali, měli jsme dvacet zablokovaných střel. Tlačili jsme, hráli jsme, ale soupeř vyhrál zaslouženě.“

Marek Zadina (Třinec): „Myslím, že jsme viděli kvalitní utkání po přestávce, po dvanácti dnech, kdy jsme nehráli. Do utkání vstoupily oba mančafty dobře, vypracovaly si příležitosti ke skórování. Po nějaké době nás Liberec dostal pod tlak, ale nás výborně podržel gólman. My jsme byli produktivní a když jsme potřebovali, tak jsme dali gól. Jsme rádi, že jsme první zápas po pauze v Liberci vyhráli.“

SESTŘIH: Liberec - Třinec 2:4. Lídr tabulky zapisuje další výhru, rozhodl Hrehorčák
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 53:41. J. Vlach, 59:05. Birner

Hosté: 15:31. A. Nestrašil, 30:57. Miloš Roman, 55:43. Hrehorčák, 59:41. Daňo

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Gríger – A. Najman, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Ordoš – A. Dlouhý, J. Šír, Čederle.

Hosté: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko (A), Miloš Roman – O. Šedivý, R. Szturc, Chmielewski.

Rozhodčí

Lacina, Kika – Brejcha, Votrubec.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

3 863 diváků

Při rekordní výhře zazářil Kevin Klíma

Nadstandardní extraligový hokej se hrál už od začátku, ale třetinu trvalo, než to aktéři zápasu naplno ukázali. Úniky Orsavy ani Dzierkalse ještě skóre nezměnily, až v osmé minutě navázal na střelecké představení z Pardubic Oksanen. Že se jeho rána odrazila od vnitřní konstrukce branky, musel potvrdit až videorozhodčí.

Přes dvojici oslabení byl Hradec Králové v první části nebezpečnějším týmem, Perret se Lvem však překombinovali akci v oslabení a druhý jmenovaný v posledních sekundách zakončil vedle.

Plzeň nehrála špatně, což proměnila v obrat po přestávce.Třetí přesilovou hru využil ostrou ranou kapitán Čerešňák a z úhlu potom nachytal brankáře Lukeše útočník Schleiss.

Tím ale Indiáni jenom vyburcovali soupeře k velkému představení. Během deseti minut skóroval Mountfield pětkrát. Senzační pasáž načal i ukončil Kevin Klíma. Ve 38. minutě už překonal střídajícího Svobodu, jenž nahradil neúspěšného Pavláta. Trefili se ale i netradiční střelci: Pilař, slovenský útočník Lamper s první extraligovou brankou a obránce Nedomlel, který svým průnikem překvapil asi úplně všechny.

Nejpevnější defenziva v soutěži potom vedení pohodlně kontrolovala, až v posledních sedmi minutách pustila hosty ke snížení. Obránce Kaňák se prosadil podivně zakroucenou střelou od modré čáry a exhradecký Mertl z mezikruží.

Poslední domácí hradecká výhra nad Plzní se datovala do září 2019, teď druhý tým extraligy čekání ukončil a vyhrál osmnáctý z 22 zápasů letošního ročníku. Střelou do prázdné branky to potvrdil finský kanonýr Oksanen. Zpečetil tak rekordní osmou výhru Mountfieldu v řadě.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Mountfield HK): „Dobře jsme začali, ale začátek druhé třetiny jsme zaspali. Soupeř byl sedm osm minut lepší, rychlejší a silnější v soubojích. Po zásluze nás potrestal a prohrávali jsme 1:2. Potom jsme se ale zmátořili a začali hrát to, co jsme chtěli. Měli jsme skvělé pasáže, kdy jsme zápas jasně otočili. Třetí třetina mě trošku mrzí, měli jsme hrát poctivěji, ale jsem rád, že jsme to po pauze zvládli.“

Miloš Říha (Plzeň): „Z naší strany to nebyl úplně dobrý zápas. Měli jsme sice povedenou pasáž na začátku druhé třetiny, a to přesně do našeho druhého gólu. V dalším střídání už jsme ale prohráli skoro všechny osobní souboje, dostali branku a potom se to rozsypalo. Tenhle úsek rozhodl celý zápas, protože jsme inkasovali pětkrát v rychlém sledu. Domácí byli důraznější a celkově lepší, takže vyhráli zaslouženě.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Plzeň 7:4. Hradec rozhodl kanonádou ve druhé třetině
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:31. Oksanen, 28:29. Kevin Klíma, 29:51. R. Pilař, 31:40. Lamper, 35:45. Nedomlel, 37:53. Kevin Klíma, 59:09. Oksanen

Hosté: 21:26. Čerešňák, 27:29. Schleiss, 53:05. L. Kaňák, 57:41. Mertl

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Kiviaho) – Kalina, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Nedomlel – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Šalda – Lamper, Koukal, Orsava.

Hosté: Pavlát (36. Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Jiříček, Kvasnička, Budík, Kremláček – Dzierkals, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Mertl (A), M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Kantner, F. Přikryl, Slanina.

Rozhodčí

Úlehla, Pražák – Lederer, Rožánek.

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

4010 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud