Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Colorado si poradilo s nováčkem ze Seattlu, Vancouver zdolal Winnipeg

Hokejisté Colorada si jasně poradili na ledě Seattlu s nováčkem soutěže 7:3. Krakens si tak připsali šestou prohru v řadě. Vancouver doma zastavil sérii porážek. Proti Winnipegu udržel vedení 3:2. 

Utkání Vancouver - Winnipeg
zdroj: AP autor: Richard Lam

Seattle - Colorado 3:7

Colorado nasázelo Seattlu čtyři góly ve druhé třetině a vedlo ve 45. minutě už hrozivých 7:0. Dvakrát se trefili Cale Makar a Andre Burakovsky, který v obou případech využil přesilovou hru. Zbývající branky vstřelili Valerij Ničuškin, který se prosadil dokonce v oslabení, Erik Johnson a Nicolas Aube-Kubel. Avalanche nezastavil ani jejich bývalý gólman Philipp Grubauer, který vystřídal ve 26. minutě za stavu 0:4 v brankovišti Chrise Driedgera.

Seattle ve zbytku utkání alespoň zkorigoval stav a zabránil, aby dosáhl nejvyšší porážky ve své krátké historii. Tou i nadále zůstává debakl 1:6 ve Philadelphii. O úpravu skóre se postarali Jordan Eberle, Brandon Tanev a Colin Blackwell. První dva góly vstřelil nováček soutěže v početní převaze.

"Existuje jen jedna cesta, jak se z toho dostat, a tou je poctivá práce a držet při sobě," uvedl trenér Seattlu Dave Hakstol, jehož svěřenci jsou s devíti body nejhorším týmem Pacifické divize. "Někdy stačí jedna vydřená výhra, z kluků spadne tlak a věci se začnou hýbat správným směrem," doplnil.

Vancouver - Winnipeg 3:2

Vancouver se mohl opřít o brankáře Thatchera Demka, který v zápase kryl 36 střel a stal se první hvězdou zápasu. Canucks vycházely i přesilové hry, z jedné otevřel skóre v úvodní třetině Oliver-Ekman-Larsson, z další zvýšil ve 27. minutě Conor Garland na 3:1. Zbývající branku domácích dal Kyle Burroughs, který týmu zajistil dvougólový náskok. Winnipeg snižoval zásahy Nikolaje Ehlerse a Pierra-Luca Duboise, který zápas zdramatizoval v čase 57:32.

NHL:

Seattle - Colorado 3:7 (0:2, 0:4, 3:1)

Branky: 46. Eberle, 49. B. Tanev, 56. Blackwell - 5. a 26. Burakovsky, 24. a 33. Makar, 7. Ničuškin, 38. E. Johnson, 45. Kubel. Střely na branku: 28:30. Diváci: 17.151. Hvězdy zápasu: 1. Makar (Colorado), 2. Blackwell (Seattle), 3. Burakovsky (Colorado).

Vancouver - Winnipeg 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky: 14. Ekman-Larsson, 24. Burroughs, 27. Garland - 25. Ehlers, 58. Dubois. Střely na branku: 29:38. Diváci: 18.628. Hvězdy zápasu. 1. Demko, 2. Burroughs, 3. Ekman-Larsson (všichni Vancouver).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články