20. listopadu 2021 • 07:30

Kraken zapsal šestou prohru v řadě, od Colorada dostal sedm gólů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Colorada zvítězili v NHL na ledě Seattlu přesvědčivě 7:3 a přivodili nováčkovi soutěže šestou prohru za sebou. Vancouver zdolal Winnipeg 3:2 a zastavil sérii pěti porážek. V pátečním programu soutěže, který nabídl dvě utkání, nenastoupil žádný český hráč.



Colorado nasázelo Seattlu čtyři góly ve druhé třetině a vedlo ve 45. minutě už hrozivých 7:0. Dvakrát se trefili Cale Makar a Andre Burakovsky, který v obou případech využil přesilovou hru. Zbývající branky vstřelili Valerij Ničuškin, který se prosadil dokonce v oslabení, Erik Johnson a Nicolas Aube-Kubel. Avalanche nezastavil ani jejich bývalý gólman Philipp Grubauer, který vystřídal ve 26. minutě za stavu 0:4 v brankovišti Chrise Driedgera.

Seattle ve zbytku utkání alespoň zkorigoval stav a zabránil, aby dosáhl nejvyšší porážku ve své krátké historii. Tou i nadále zůstává debakl 1:6 ve Philadelphii. O úpravu skóre se postarali Jordan Eberle, Brandon Tanev a Colin Blackwell. První dva góly vstřelil nováček soutěže v početní převaze.

Vancouver se mohl opřít o brankáře Thatchera Demka, který v zápase kryl 36 střel a stal se první hvězdou zápasu. Canucks vycházely i přesilové hry, z jedné otevřel skóre v úvodní třetině Oliver-Ekman-Larsson, z další zvýšil ve 27. minutě Conor Garland na 3:1. Zbývající branku domácích dal Kyle Burroughs, který týmu zajistil dvougólový náskok. Winnipeg snižoval zásahy Nikolaje Ehlerse a Pierra-Luca Duboise, který zápas zdramatizoval v čase 57:32.

Góly

Domácí: 13:51. Ekman-Larsson, 23:12. Burroughs, 26:54. Garland

Hosté: 24:12. Ehlers, 57:32. Dubois

Sestavy

Domácí: Demko (Halák) – Q. Hughes, Hamonic, Ekman-Larsson, Poolman, Burroughs, T. Myers – Pearson, Horvat, Höglander – Podkolzin, J. T. Miller, Garland – Dickinson, Elias Pettersson, Boeser – Motte, Lammikko, Chiasson.

Hosté: Comrie (Hellebuyck) – Morrissey, N. Schmidt, Dillon, Pionk, Stanley, DeMelo – Copp, Scheifele, Ehlers – Connor, Dubois, Wheeler – Harkins, Lowry, J. Svečnikov – Toninato, Riley Nash, Vesalainen.

Rozhodčí

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Góly

Domácí: 45:57. Jordan Eberle, 48:30. B. Tanev, 55:12. Blackwell

Hosté: 04:04. Burakovsky, 06:39. Ničuškin, 23:01. Makar, 25:33. Burakovsky, 32:48. Makar, 37:17. E. Johnson, 44:47. Aube-Kubel

Sestavy

Domácí: Driedger (26. Grubauer) – Soucy, Giordano (C), A. Larsson, Vince Dunn, Oleksiak, Lauzon – Jordan Eberle (A), Wennberg, Schwartz – Järnkrok, McCann, Marcus Johansson – Blackwell, Gourde (A), B. Tanev – Donskoi, Geekie, Donato.

Hosté: Kuemper (J. Johansson) – Makar, D. Toews, J. Johnson, Girard, R. Murray, E. Johnson (A) – L. O'Connor, Rantanen (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Ničuškin – Aube-Kubel, Newhook, Jost – Kiefer Sherwood, Jayson Megna, Helm.

Rozhodčí

Nicholson, Hanson – Nansen, Rody

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

17 151 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud