Proti parkovišti v Tovární ulici jsou majitelé restaurace a večerky
Ilustrační foto
Teplice

Dubí – Už delší dobu se vedení dubské radnice pokouší o vybudování parkoviště v Tovární ulici. Jde o frekventovanou komunikaci, kde stojí základní škola, restaurace a několik obchodů. Komunikace není příliš široká a neposkytuje dostatek potřebných míst k parkování. A to jak pro místní majitele domů, tak ani pro rodiče, kteří si tu vyzvedávají děti, nebo pro zákazníky místního řeznictví.

„Jenom rok a půl trvalo teplickému magistrátu vydání stavebního rozhodnutí,“ zlobí se dubský starosta Petr Pípal. A jak dodává, teprve po jeho osobní intervenci se rozjel proces stavebního řízení. „Když se to konečně pohne, tak nám do toho zase hodí vidle dva majitelé sousedních pozemků, kteří jsou proti,“ upřesňuje k situaci starosta.

Parkoviště v Tovární ulici, do kterého chce město investovat maximálně 8,2 miliónu korun včetně DPH, má po uvedení do provozu poskytnout cca třicet parkovacích míst. Situované bude mezi prvním stupněm zdejší základní školy a restaurací, naproti řeznictví. Přes potok, který podélně teče, bude podle Pípala postavený mostek. „Táhne se to už dlouho a my potřebujeme všechna potřebná povolení, abychom mohli konečně vypsat výběrové řízení na zhotovitele a plánovanou výstavbu rozjet,“ uzavírá dubský starosta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru