Hlavní obsah

Dvořák se Záleským byli v úvodním závodu SP dvojbobů čtrnáctí

Innsbruck

Dominik Dvořák s debutantem Dominikem Záleským obsadili v zahajovacím závodu Světového poháru dvojbobů v Innsbrucku 14. pozici. Na úvod olympijské sezony vyhrál německý fenomén Francesco Friedrich. "Čtrnácté místo asi nehodnotíme moc pozitivně, rádi bychom se viděli aspoň v desítce. Za mě umístěnic nic moc, byly tam chybičky, ale bylo jich víc, tak se to projevilo na čase," hodnotil v tiskové zprávě výsledek Dvořák.

Foto: Viesturs Lacis

Dominik Dvořák v akci během závodu Světového poháru dvojbobů.

Článek

Dvořák obhajuje celkové třetí místo z minulého ročníku ovlivněného koronavirem, v němž se ve všech pěti závodech v Innsbrucku vešel do elitní desítky. Poprvé se s ním dnes ve dvojbobu představil mistr republiky a spoludržitel českého rekordu v běhu na 100 metrů Záleský, který minulý týden společně s pilotem Adamem Dobešem vyhrál jeden ze závodů Evropského poháru v Lillehammeru.

Po úvodní jízdě byli Češi dvanáctí, v druhém kole si o dvě příčky pohoršili a na Friedricha ztratili celkem 1,14 sekundy. Mistr světa, olympijský vítěz a úřadující šampion SP si pro 53. pohárové prvenství dojel s obřím náskokem 47 setin sekundy před krajanem Johannesem Lochnerem. Třetí byl Brit Brad Hall.

"Nechci brečet a vymlouvat se, ale projevuje se i to, že jsem dva měsíce léčil záda," posteskl si v cíli Dvořák přo hodnocení vystoupení česté dvojice. "Nemám stoprocentně natrénováno, budeme muset v posilovně ještě zamakat," dodal a vysvětlil, proč mu parťáka dělal tentokrát Dominik Záleský.

"Rozhodl o tom trenér. Cílem bylo nejspíš nějaké testování a porovnávání toho, kdo jak na tom je," svěřil se Dvořák. Jak tedy zafungovala souhra na startu? "Za mě to bylo bez problému. Měli jsme dobrou vypuštěcí rychlost. Na začátku chyběla síla, ale postupně jsme se to dokázali rozjet," doplnil Dvořák.

V neděli se na dráze vybudované pro olympijské hry v roce 1964 pojede závod čtyřbobů.

Úvodní závod SP v jízdě na bobech v Innsbrucku - dvojboby:
1. Friedrich, Schüller 1:42,85 (51,27+51,58)
2. Lochner, Bauer (všichni Něm.) -0,47 (51,69+51,63)
3. Hall, Cackett (Brit.) -0,63 (51,69+51,79)
...14. Dvořák, Záleský (ČR) -1,14 (51,93+52,06).

Reklama