Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hirschbühl vyhrál v Rakousku paralelní slalom a zapsal premiérový triumf v SP

Paralelní závod lyžařů v rakouském středisku Lech Zürs vyhrál domácí Christian Hirschbühl a připsal si první triumf ve Světovém poháru. Čech Daniel Paulus do vyřazovacích bojů nepostoupil a byl klasifikován na 43. pozici.

Christian Hirschbühl
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Trovati

Jednatřicetiletý Hirschbühl porazil ve finále krajana Dominika Raschnera, jenž byl nejrychlejší v kvalifikaci. Také v malém finále se utkali dva lyžaři ze stejné země, v norském souboji o bronz předčil Atle Lie McGrath slavnějšího Henrika Kristoffersena.

Jako jediný zástupce českého lyžování se v Lechu představil Paulus, jenž chce v této sezoně kombinovat sjezdové lyžování a skikros. Při pátém startu v SP byl třiačtyřicátý a do k.o. jízd se nedostal.

Mezi nejrychlejší šestnáctku nepostoupil ani loňský vítěz závodu a úřadující král Světového poháru Alexis Pinturault z Francie, který nedokončil druhou kvalifikační jízdu.

Po jediném paralelním závodu v sezoně pokračuje Světový pohár za dva týdny rychlostními závody v Lake Louise a následně v Beaver Creeku. Slalomáři pojedou až za měsíc ve Val d'Isére.

Výsledky SP ve sjezdovém lyžování v Lechu Zürsu

SP ve sjezdovém lyžování v Lechu Zürsu (Rakousko):

1. Hirschbühl, 2. Raschner (oba Rak.), 3. McGrath, 4. Kristoffersen (oba Nor.), 5. Philp (Kan.), 6. Pertl (Rak.), 7. Read (Kan.), 8. Hadalin (Slovin.), 9. Rauchfuss (Něm.), 10. Kranjec (Slovin.), ...43. Paulus (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 2 z 37 závodů): 1. Hirschbühl a Odermatt (Švýc.) oba 100, 3. Kranjec (Slovin.) 86, 4. Leitinger (Rak.) a Raschner oba 80, 6. Kristoffersen 68.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články