Žádné překvapení. Olympijský vítěz Prskavec byl vyhlášen Králem divoké vody

Olympijský vítěz ve vodním slalomu Jiří Prskavec se podle očekávání stal Králem divoké vody. Osmadvacetiletý kajakář, který už letos získal ocenění i pro nejlepšího českého kanoistu napříč disciplínami, převzal ocenění na slavnostním ceremoniálu v Olomouci. Do Síně slávy byl uveden dlouholetý šéftrenér slalomářské reprezentace Jiří Pultera, kterého letos ve funkci vystřídal Jiří Prskavec starší.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Jiří Prskavec se stal olympijským vítězem.

Kajakář Jiří Prskavec | Zdroj: Reuters

„Večer byl tradičně hodně pěkný, hodně vtipný, skoro bych řekl, že na můj vkus si ze mě udělali až moc velkou srandu. Taky jsem zapomněl, jak těžký ten pohár pro vítěze je, skoro jsem ho neuzvedl nad hlavu. Jinak to ocenění je hrozně příjemné, je to pěkná tečka za sezonou,“ uvedl v tiskové zprávě Prskavec.

Přestup roku mezi vodními slalomáři. Místo s Hradilkem bude Přindiš trénovat s Prskavcem

Číst článek

Ohlédl se za životní sezonou ozdobenou zlatou medailí z Tokia, ale jeho myšlenky už směřují k další sezoně. Jsme v plném tréninku. Taky vyrážím domů, v téhle situaci tady nechci trávit příliš mnoho času a v úterý odlétám na soustředění na Réunion, doplnil.

Z olomouckého klubu SKUP pochází mistr světa na kánoi Václav Chaloupka, který byl celkově třetí a druhý skončil mezi slalomáři, kde si místo vyměnil se stříbrným olympijským medailistou Lukášem Rohanem.

Je moc hezké, že jsem si to mohl převzít zrovna tady, ve městě, kde jsem vyrůstal, kde jsem s vodou začal. Jako dítě jsem vzhlížel k lidem, kteří byli v této anketě ocenění, a tím, že teď jsem na jednom z těch nejvyšších stupínků, to je takový krásný, dílčí splněný sen, řekl Chaloupka.

Celkové hodnocení ankety, kde o vítězích rozhodovali funkcionáři, rozhodčí, delegovaní trenéři, sportovní novináři, zástupci oddílů i závodníci, letos ovládli slalomáři. Nejlepší sjezdařem se stal v letošní sezoně neporazitelný Ondřej Rolenc, druhá byla Tereza Kneblová a třetí Barbora Dimovová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme