LaLiga - souhrn 14. kola: Real Madrid na prvním místě

19.11.2021, 23:03, aktualizováno 22.11.2021, 22:54
Komentáře a souhrny
Xavi (© AFP)
Real Sociedad se rozešel s Valencií bez gólu, takže se nevrátil na čelo před Real Madrid, jenž zvítězil na půdě Granady. Sevilla v nastaveném čase vybojovala alespoň bod proti Alavésu. Atlético nakonec přece jen vydřelo vítězství nad Osasunou a je čtvrté. Barcelona hrála poprvé pod novým koučem Xavim a porazila Espanyol. Real Betis po dvou kolech opět naplno bodoval. Vallecano přehrálo Mallorcu.

Rayo Vallecano - RCD Mallorca 3:1

22.11.2021 21:00

Góly: 16. Sergi Guardiola, 20. Álvaro García, 63. Óscar Trejo (pen.) - 89. Abdón Prats

Rayo Vallecano nemělo v pondělní dohrávce 14. kola žádné problémy s Mallorkou a nenechalo jí ani bod. Především první poločas, v němž domácí nasázeli soupeři dvě rychlé branky, se Rayu opravdu povedl.

Domácí Rayo Vallecano od prvních minut jasně ukazovalo, kdo že tu bude dnes večer pánem. Soupeři míč zas tak moc často nepůjčovalo a jeho nebezpečné hráče hlídalo bez větších potíží. Snad jen mladíček Kang-In Lee dělal domácím zadákům svou rychlostí i tahem na bránu pořádné potíže. Na první větší šanci jsme nemuseli čekat moc dlouho a hned z ní padl gól.

Psala se teprve 16. minuta, když po rohovém kopu (bídně zahraném) následovala kolmice za obranu, na kterou si naběhl útočník Sergi Guardiola. Tomu obránci Mallorky nechali příliš mnoho prostoru, čehož zkušený hráč využil ideálně - chladnokrevně překonal brankáře Reinu a slavil.

Vallecano spustilo nečekaný kolotoč gólů, který nedovolil Mallorce se jen tak vzpamatovat. Protože po pouhých čtyřech minutách hry už domácí vedli o dvě branky. Na začátku celé akce ztratili hosté míč před šestnáctkou soupeře, domácím stačil jeden přesný nákop a Álvaro García mohl rázem běžet sám na brankáře Reinu. Toho opět pohodlně překonal a naděje Mallorky se začaly drolit.

Po půlhodině hry je mohl trochu vylepšit Antonio Sánchez, kterého vyslal do šance Kang-In Lee, jenže proti Sánchezovi rychle vystartoval brankář Dmitrijevski. Patnáct minut po změně stran spálil velkou šanci Ángel Rodríguez, který poslal míč těsně nad břevno. Jenže pak Martin Valjent fauloval ve vápně soupeře a nařízenou penaltu proměnil snadno Óscar Trejo.

Osm minut zbývalo do konce utkání, když sudí Figueroa neuznal domácímu týmu branku pro ofsajd, ale skóre se nakonec přeci jen ještě jednou měnilo. Mallorca dostala míč po rychlé souhře na jeden dotek do vápna, odkud jej k protější tyči napálil Abdón Prats.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Valencia CF 0:0

21.11.2021 21:00

Góly: -

Real Sociedad nedokázal reagovat na výhru Realu Madrid a dnes večer si jen rozdělil body s Valencií. Konec utkání dohrával bez vyloučeného Elustonda a gólu se fanoušci ani jednoho z týmů nedočkali.

Real Sociedad potřeboval odpovědět na výhru Realu Madrid, protože po tomhle výsledku klesl až na třetí místo. Zpátky do čela ho mohla dostat jen výhra nad Valencií. Což ale nebyla zrovna snadná práce. Když už se baskický celek dostával do nějaké šance, zpravidla narazil na hodně tuhou a těžce prostupnou obranu soupeře. Valencia se nezdráhala zastavovat ataky soupeře i na hraně pravidel, což se La Realu pochopitelně nelíbilo.

Jako první mohli jít naopak do vedení hostující "Netopýři". Costa zamíchal nohama a zmítl prvního obránce, načež posílal do vápna jemný pas. Ten si ze vzduchu stahoval portugalský útočník Guedes, jenže než stačil vypálit, míč mu na poslední chvíli od nohy ustřelil vracející se obránce Gorosabel.

Po půlhodině hry musel do akce i hostující brankář Jasper Cillessen, kterého pořádně protáhl útočník Alexander Isak. Ten dostal míč na hranici vápna, poradil si s prvním obráncem a po prudké otočce vypálil. Cillessen ale jeho ránu s námahou vyrazil mimo bránu. Jinak toho první půle moc nenabídla.

A druhá nebyla o moc lepší. La Real sice hledal usilovně cestu skrz obranu Valencie, ale nenacházel. Jeho tlak byl spíš optický, bez větších šancí. Domácím zkomplikoval situaci Aritz Elustondo, který byl takticky faulován Wassem a následně se po něm nohama ohnal. Za to vyfasoval rovnou červenou kartu a oslabil své spoluhráče.

Více informací k zápasu

Elche CF - Real Betis 0:3

21.11.2021 18:30

Góly: 12. Juanmi, 24. Willian José (pen.), 27. Nabil Fekir

V dobrých výkonech pokračuje i po reprezentační přestávce Real Betis. Sevillský celek zvítězil na půdě Elche 3:0 a to hrál od 68. minuty bez vyloučeného Héctora Bellerína. Náskok si ale vytvořil během úvodní půlhodiny, kdy nasázel domácím všechny tři góly.

Vstup do utkání Elche vůbec nezvládlo. V prvních deseti minutách sice častěji drželo balón na svých kopačkách, ale k čemu to bylo platné, když následně třikrát inkasovalo. Ve 12. minutě dostal Juanmi spoustu prostoru i času vystřelit a jeho projektil zapadl přesně k tyči.

Defenziva domácích nestála na pevných základech, o čemž se přesvědčil v další gólovce Fekir, avšak v tomto případě dokázal Badía ještě zasáhnout. Když ale ve 24. minutě zbytečně fauloval Juanmiho Barragán, čelil pokutovému kopu a na ránu Williana Josého byl krátký. Obrana Elche se vzápětí sesypala a na 3:0 zvyšoval střelou bodlem Nabil Fekir.

Domácí fanoušci jen nevěřícně kroutili hlavou a tušili, že takovýto výpadek bude stát Elche celý zápas. Los Franjiverdes už do poločasu další gól nedostali, ale po změně stran měli před sebou náročný úkol.

Kontaktní branka by je snad ještě dokázala vrátit do zápasu, nicméně na tu nedošlo. A to ani po 68. minutě, kdy byl vyloučen Héctor Bellerín. Zhruba pětadvacetiminutovou přesilovku Elche nevyužilo. V 83. minutě předvedl fantastický zákrok proti Boyému Rui Silva a opora Betisu úspěšně zasáhla i po hlavičce Carrilla. Betis utkání zvládl a pojistil si průběžné páté místo.

Více informací k zápasu

Granada CF - Real Madrid 1:4

21.11.2021 16:15

Góly: 34. Luis Javier Suárez - 19. Marco Asensio, 25. Nacho, 56. Vinícius Júnior, 76. Ferland Mendy

Minimálně na pár hodin se dostal na první místo tabulky Real Madrid, který zvítězil v Granadě vysoko 4:1. Domácí nedokázali s madridským velkoklubem držet krok a po vyloučení Monchua bylo o osudu utkání jasno. Real si rozdělil branky do obou poločasů a postupně navyšovali skóre Asensio, Nacho, Vinícius a Mendy. Čestný úspěch domácího celku měl na svědomí Suárez.

Real Madrid v Granadě prakticky neprohrává a pokud by se tak stalo, byla by to velká senzace. Svěřenci Carla Ancelottiho však neponechali nic náhodě a na další zápas Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol se naladili vítězně. Utkání v Granadě měli po celou dobu pod kontrolou.

Ancellottimu chyběl belgický záložník Eden Hazard, jinak mohl počítat takřka s kompletním kádrem. Real Madrid se ujal na Estadio Nuovo Los Cármenes vedení v 19. minutě, když obraně Granady pláchl Marco Asensio a chladnokrevně zakončil. "Bílý balet" předvedl o šest minut později další parádu a po Kroosově přihrávce na malé vápno vstřelil druhý gól sváteční střelec Nacho Fernández. Tím se královský celek rychle uklidnil a po zbytek utkání mohl hru kontrolovat.

Po půlhodině hry byla Granada dokonce zralá na ručník, zvláště když střelu Asensia odkopával z brankové čáry Quini. Místo třetího gólu se však domácí nečekaně zvedli a vstřelili kontaktní branku. Luis Javier Suárez z dobrých pětadvaceti metrů vyslal přízemní ránu a ta s pomocí teče skončila za zády bezmocného Courtoise. Byla to spíše ojedinělá akce domácích, jinak byl aktivnější Real Madrid a po prvním poločase zaslouženě vedl 2:1.

Pokud si příznivci Granady dělali naděje na bodový zisk, tak se museli rychle smířit s tvrdou realitou. Real Madrid totiž nic takového nehodlal připustit a zápas co nejrychleji rozhodl ve svůj prospěch. V 57. minutě předvedl parádní akci, kterou do prázdné branky zakončil Vinícius Júnior.

Granadu pak stihla ještě jedna pohroma, která vlastně znamenala konec všech nadějí. Monchu nesmyslně sestřelil Viníciuse a od hlavního arbitra následovalo udělení červené karty. Emocemi se pak nechal unést i domácí trenér, který rovněž uviděl červenou kartu.

Granada prohrávala o dva góly a navíc dohrávala bez vyloučeného Monchua. Proti Realu nic záviděníhodného a navíc to nebyla konečná. Čtvrthodinu před koncem dostal ideální pas do prostoru Ferland Mendy a i jeho přízemní střela skončila v síti. Real Madrid vedl 4:1 a už nikdo o jeho vítězství nepochyboval.

Závěrečných dvacet minut si "Bílý balet" udržoval výsledek a utkání se jenom dohrávalo. Real se díky výhře 4:1 posunul do čela LaLigy a bude sledovat, jak si ve večerním duelu povede Real Sociedad v souboji s Valencií.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Cádiz CF 4:0

21.11.2021 14:00

Góly: 7. Mathías Olivera, 60. Jorge Cuenca, 81. Enes Ünal, 90+4. Jaime Mata

Teprve druhou, avšak o to působivější výhru v sezoně zaznamenalo Getafe. Madridský celek rozstřílel 4:0 Cádiz a alespoň trochu zlepšil své postavení v tabulce. Domácí rychle poslal do vedení Olivera a po změně stran postupně zvýšili skóre Cuenca, Ünal a Mata.

Pro Getafe je to pochopitelně důležité vítězství, které mu může dodat potřebné sebevědomí. Zvítězit o čtyři góly, to je přesně to, co Azulones potřebovali.

Do zápasu vstoupili dobře a už v 7. minutě je poslal do vedení hlavičkující Mathias Olivera. Pochvalu zaslouží také Damián Suárez, jehož centr byl jako z učebnice. Asi nejzajímavější možnost Cádizu v prvním poločase přišla ve 20. minutě a měl jí na svědomí Perea. Jeho rána z hranice šestnáctky se však mezi tři tyče nevtěsnala. Cádiz postupně získal větší územní převahu, což bylo dáno i vývojem zápasu, ale šanci na vyrovnání neměl.

Hosté o přestávce zvýšili ofenzivní sílu střídáním, jenomže to mělo úplně opačný efekt. V 57. minutě vyslal na branku Ledesmy další varování Ünal a jen o tři minuty později Getafe skutečně navýšilo vedení. Na další precizní centr, tentokrát z dílny Arambarriho si naskočil Jorge Cuenca a bylo to 2:0.

Tím se Azulones definitivně uklidnili a do konce zápasu vstřelili ještě dva góly. Čtvrthodinu před koncem měli domácí štěstí, protože Jiménez i s pomocí teče orazítkoval tyč a v 81. minutě už přišla třetí branka. Obrana Cádizu znovu nepokryla centr a hlavou vsítil gól Enes Ünal. Ve čtvrté minutě nastavení pak pečetil výsledek na konečných 4:0 chytrým volejem Jaime Mata.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 1:0

20.11.2021 21:00

Góly: 48. Memphis Depay (pen.)

Éra Xaviho, jakožto trenéra Barcelony, začala úspěšně. V prestižním derby s Espanyolem Barcelona jednak udržela čisté konto a především se díky úspěšně proměněné penaltě Depaye mohla radovat ze tří bodů.

V Barceloně začala nová éra. Éra legendárního záložníka Xaviho, který přišel spasit svůj milovaný klub. A začal hodně zostra, protože jako první se proti němu v barcelonském derby postavil Espanyol. Xavi využil absencí v útoku k nasazení mladíčka Akhomacha, který se po boku slavnějších spoluhráčů chtěl blýsknout.

A rozhodně svou šanci chytil za pačesy. V patnácté minutě si naběhl do vápna soupeře, kam mu míč předložil další talent Gavi. Ilias Akhomach byl hodně blízko senzačnímu gólu, jenže svůj náběh zakončil až příliš vysoko nad! V další velké šanci se ukázal Memphis Depay, který však po opětovné nahrávce do vápna pálil pouze do připraveného Diega Lópeze.

Zkušeného veterána o pár chvil později protáhl zajímavou ranou zpoza vápna Sergio Busquets. Espanyol neměl za celou první půli nic, ale ve 45. minutě se mohl dostat do vedení. Stačilo, kdy Raúl de Tomás zakončil svůj průnik do vápna lépe než do břevna za Ter Stegenovými zády!

Druhou půli vykopla Barcelona hodně rázně. Po pouhých dvou minutách se do vápna vehnal Memphis Depay a nechal se faulovat Cabrerou, což sudí odměnil nařízeným pokutovým kopem. Ten zkušený Nizozemec zvládl v pohodě a Barcelona vedla.

Po hodině hry mohl zvýšit další mladíček Ezzalzouli, jenže jeho lob odvrátil na poslední chvíli vracející se Pedrosa. O chvíli později sice byl brankář Diego López překonán, jenže Frenkie De Jong se prosadil z ofsajdu. V závěru utkání si Barcelona začala koledovat a měla velké štěstí, že někdejší hráč Realu Madrid De Tomás napálil jen tyč!

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - CA Osasuna 1:0

20.11.2021 18:30

Góly: 87. Felipe

Nejtěsnějšího vítězství dosáhlo Atlético Madrid v souboji s Osasunou. Obhájci titulu dlouho nemohli najít na obranu hostů recept a vítěznou branku vstřelil až v 87. minutě po rohovém kopu hlavičkující Felipe.

Od začátku byl průběh zápasu velice vyrovnaný. Atlético mělo o trochu více navrch a ve 24. minutě zazdilo první gólovku. Antoine Griezmann zakončoval z malého vápna pouze do Garcíi! Na druhé straně se odhodlal k dalekonosnému pokusu Lucas Torró a výborný zákrok vytáhl brankář Oblak. O ještě zajímavější střelu se pokusil Hermoso, nicméně z velké nenapodobil gól Patricka Schicka z evropského šampionátu. Sudí Sánchez nastavil v prvním poločase ještě dlouhých šest minut, ale během nich se skóre nezměnilo.

Také druhý poločas byl dlouho bez gólového vyjádření. V 56. minutě sice rozvlnil síť Ángel Correa, ale byl načapán v ofsajdu a branka tedy neplatila. Osasuna dál hrála na půdě Atlética vyrovnanou partii a ještě pět minut před koncem držela nerozhodný stav. Yannick Carrasco po pěkné individuální akci rozvlnil pouze boční síť a až v 87. minutě se poprvé pohnulo skóre. Carrasco dobře rozehrál rohový kop a Felipe hlavou rozhodl.

Nepohlídaná standardní situace nakonec rozhodla celý zápas a Osasunu to muselo pořádně mrzet. Na Wanda Metropolitano držela dlouho nadějný stav a vyrovnat se jí nepodařilo ani ve zbývajícím čase. V nastavení vytáhl po střele Kikeho Garcíi vynikající zákrok Oblak a na druhé straně pálil z brejku do tyče Luis Suárez. Atlético vydřelo výhru nad Osasunou a udrželo kontakt s prvním místem.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Deportivo Alavés 2:2

20.11.2021 16:15

Góly: 38. Lucas Ocampos, 90+2. Ivan Rakitić - 5. Víctor Laguardia, 45+7. Joselu (pen.)

Bodovou ztrátu zaznamenala FC Sevilla. V domácím zápase s Deportivem Alavés měla namále a konečnou remízu 2:2 zachraňovala až v nastaveném čase brankou Ivana Rakitiće.

Sevilla se dostala do potíží již v páté minutě. Deportivo rozehrálo rohový kop a Víctor Laguardia hlavou rozvlnil síť. Domácí pak sice zvýšili tempo, ale v koncovce se jim nedařilo. Po centru Montiela zakončoval elegantně patičkou Mir, ale bohužel pro Sevillu jen vedle tyče. Alavés se úspěšně bránil až do 38. minuty, kdy sevillští srovnali krok. Montiel z první přesně odcentroval na Lucase Ocampose, který nohou překonal Pacheca.

Domácí po vyrovnání ožili a zanedlouho se dožadoval pokutového kopu Mir. Penalta ale odpískána nebyla a Mir se pak mohl chytat za hlavu, když jeho ránu z bezprostřední blízkosti vychytal Pacheco. Závěr prvního poločasu byl na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuana pořádně zajímavý. V nastavení totiž zahrál rukou ve vlastním vápně Ocampos a sudí přeci jenom nařídil pokutový kop, jenomže ve prospěch Deportiva. Joselu sice nekopl penaltu ideálně, balón však do sítě procedil a poslal hosty znovu do vedení.

Alavés měl před sebou ještě krušný poločas, ale na jeho začátku klidně mohl odskočit na rozdíl dvou branek. Riojovu parádní přihrávku ale nenasměřoval do sítě Edgar Mendez. V 51. minutě měl na hlavičce opětovné vyrovnání Diego Carlos, ovšem skvěle zasáhl brankář Pacheco.

Na hrací ploše se postupně přiostřovalo a sudí Ruiz musel napomínat i realizační týmy. Každopádně šance Sevilly postupně přibývaly. Čtvrthodinu před koncem netrefil z voleje ideálně balón Ocampos a Alavés nadále držel vedoucí stav. A ten platil i po velké šance Rakitiće, jemuž balón skvěle připravili Carlos s Munirem.

Deportivo bylo velice blízko vítězství, ale tři body si nakonec neodvezlo. V nastaveném čase sice Leujene odvrátil centr Koundého, avšak pouze k nohám Ivana Rakitiće, který poslal balón ke vzdálenější tyči! Sevilla mohla dokonce vyhrát, kdyby Acuňa v následné šanci nehlavičkoval jen do připraveného Pacheca. Sevilla i tak ztratila body, protože konečná remíza 2:2 pro ní není dobrým výsledkem.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Villarreal CF 1:1

20.11.2021 14:00

Góly: 72. Brais Méndez - 27. Alberto Moreno

Odpolední utkání mezi Celtou Vigo a Villarrealem vítěze nepoznalo a konečná remíza 1:1 je ztrátou pro oba týmy. "Žlutá ponorka" remizovala už v sedmém ligovém zápase a před dalším střetnutím Ligy mistrů zůstává až ve druhé polovině tabulky. Hosty poslal do vedení Alberto Moreno, ale Celta po změně stran odpověděla prostřednictvím Braise Méndeze.

Celta Vigo byla první, kdo se ocitl v zajímavé možnosti. Po osmi minutách nechala obrana Villarrealu bez povšimnutí Santiho Minu a ten naštěstí pro hosty hlavičkoval jen doprostřed branky. I na druhé straně se zrodila dobrá příležitost, ale Parejo jí zakončil nepřesnou střelou.

Ve 26. minutě měl na kopačce úvodní branku Nolito, jeho střelu brankář vyboxoval mimo vápno a to ještě Celta Vigo netušila, že vzápětí zbytečně inkasuje. Brankář Dituro už v první moment váhal, zdali si má dojít pro centr z levé strany a poté, co se k němu skutečně dostal, nedokázal udržet balón v náruči a po Parejově přihrávce ho uklízel do odkryté branky Alberto Moreno. Villarreal mohl dokonce zvýšit, jenomže Pedraza na zadní tyči na balón nedosáhl. Těsně před koncem prvního poločasu byl opět v akci Dituro a tentokrát fantastickým zákrokem uchránil Vigo před další pohromou.

Domácí dost nešťastně prohrávali, ale ve druhém poločase se rozhodli průběh zápasu změnit a jejich snaha byla evidentní. Hrálo se převážně na polovině "Žluté ponorky". Pohotovou ránu Nolita zablokoval obránce Raúl Albiol a v 72. minutě hosté tlaku podlehli. Beltránovu dalekonosnou ránu Rulli vyrazil a Brais Méndez z dorážky srovnal na 1:1. Celestes okamžitě ožili a v další šanci neuspěl autor vyrovnávací trefy Méndez.

Celta Vigo cítila, že se dá utkání vyhrát a v závěru přichystala Villarrealu krušné chvíle. Devět minut před koncem se zjevil před prázdnou brankou Suárez a hosty zachránil jen odmávaný ofsajd. V nastavení zase převzali iniciativu hosté, ale Parejova střela postrádala přesnost a stav 1:1 se už nezměnil.

Více informací k zápasu

Levante UD - Athletic Bilbao 0:0

19.11.2021 21:00

Góly: -

Bodovou ztrátu zaznamenal v páteční předehrávce kola Athletic, který se nedokázal prosadit proti dobře bránícímu Levante. Domácí po dvou zápasech konečně bodovali, ale i po remíze 0:0 zůstávají v sestupovém ohrožení a navíc bez jediného vítězství.

Baskové byli na Ciutat de Valéncia favoritem, ale tentokrát potkali houževnatého soupeře, který potřeboval zabrat. Před reprezentační přestávkou Levante dvakrát prohrálo a k tomu ještě zůstávalo posledním týmem, jenž v LaLize letos ještě nevyhrál.

V úvodu utkání nenasvědčovalo nic tomu, že by měl konečný výsledek dospět do bezbrankové remízy. Po šesti minutách se po rohovém kopu natlačil k hlavičce Iňigo Martínez a těsně minul branku. O pět minut později zase hlavičkoval De Frutos a také jemu scházela větší přesnost. Tempo hry bohužel postupně opadávalo a velkých příležitostí výrazně ubylo. Ve 20. minutě se Athletic dožadoval pokutového kopu za údajný loket ve vzdušném souboji. Celou situaci řešil VAR a po delší době zkoumání nakonec penaltu nenařídil.

Za celých pětačtyřicet minut se ani jedné straně nepodařilo vystřelit na branku, natož vsítit gól a druhý poločas byl v tomto směru podobný. Aktéři zápasu jakby se báli cokoliv vymyslet a zakončit. Až čtvrthodinu před koncem nebezpečně pálil De Frutos a výborný zákrok předvedl Simón. Na druhé straně nepropálil Cárdenase útočník Williams. Devadesát minut i s nastavením na vstřelení, byť jen jediného gólu, nestačilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid1393132:1430
2.Real Sociedad1485119:1029
3.Sevilla FC1384123:928
4.Atlético Madrid1375122:1326
5.Real Betis1473422:1724
6.Rayo Vallecano1472522:1523
7.FC Barcelona1355320:1520
8.Athletic Bilbao1347211:819
9.CA Osasuna1454514:1819
10.Valencia CF1446421:2018
11.Espanyol Barcelona1445514:1417
12.Villarreal CF1337315:1316
13.RCD Mallorca1436514:2215
14.Deportivo Alavés1342710:1714
15.Celta Vigo1434714:1813
16.Cádiz CF1426612:2312
17.Granada CF1325612:2011
18.Elche CF1425711:2011
19.Getafe CF1423910:199
20.Levante UD1407712:257

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
Israha

Ponorka hraje letos v lize ale šíleně pod své možnosti. Gerard věčně zraněný, takže co neudělá Danjuma, to v ofenzivě není, a jakkoliv to vzadu jakžtakž šlape, schopnost udržet vedení velmi slabá. S takovou tam Emery skončí nejpozději po sezoně.

Reagovat
Phillipinho

Skoda, ze ho ten Newcastle nepretahnul. Jeste by meli 6 mega euro k dobru a lepsiho trenera v podobe Valverdeho nebo Martineze

Reagovat
Israha

Mě ta mizérie popravdě docela překvapuje, protože Emeryho jsem vždy vnímal jako trenéra, kterému La Liga svědčí. Evidentně se z něho ale stává čistě pohárový specialista.

Reagovat
LAM

Proč můžeme hrát 70 minut v tlaku v obraně úplně v pohodě a pak posledních 20minut takovej mess?Tohle je pořád dokola, tak snad s tím něco Xavi udělá.

Jinak Mingueza na RB hrát nemůže.Snad už bude ten Dest.

Bez útočníků se hraje blbě,ale Abde ukázal, že aspoň on by tomu mohl něco dát

Na Benfiku si teda ale nevěřím.S tímhle útokem je asi jen velmi těžko dokážeme přestřílet.

Reagovat
roman1978

A já zrovna na Benficu budu

Reagovat
roman1978

K

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle šťastné vítězství nepamatuju, většinou jsme za chyby velice rychle potrestaní, zápas navíc rozhodl snad nejhorší ofenzivní hráč na hřišti. Možná je Xavi opravdu nový Zidane... Každopádně výborný výkon zejména Gaviho a Abdeho.

Reagovat
2miguel1

Gavi vyzera viac ako dobre. Musime tam mat toho Fatiho a Dembeleho. Bez nich to je fakt nadludsky vykon z toho nieco vytrieskat

Reagovat
Mercury

Dembeleho na jeden polocas nez se zas zrakvi? Nechapu, ze s jeho prinosem jeste po tom vsem nekdo realne kalkuluje.

Reagovat
Lemiux66

Co sis asi pomyslel tehdá o Rosovi? Ten měl těch zranění 3x tolik…

V naší situaci ti stejně nezbyde nic jiného, než doufat a těšit se, že vydrží… alespoň tu půli.

Reagovat
Remt

3x více než Dembele?

Reagovat
Lemiux66

třeba

Reagovat
Remt

Já teda Barcu už nesleduju, tak nevím, zřejmě to neni tak jak si myslím, ale s tím že každou chvíli čtu expressku že Dembele se zase zranil, tak mám pocit že on zdravej není prakticky nikdy:-D asi se mi to jen zdá

Reagovat
CHONG

RdT zase top, škoda těch tyček

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, síce som mal Barcu na tikete, ale penalta ani náhodou. Depay sa odkotúľal skoro až na tribúnu

Barcelonská škola, čo už

Cez týždeň im snáď Benfica ukradne nejaký ten bodík, aby prášili pekne do EL.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Lamskej#RMCF

Tvle stará dobrá Barca je zpátky ...penalty, které svět neviděl ..škoda tyček Espanyolu..zasloužili si minimálně bod

Reagovat
2miguel1

Pritom, ako každé kolo Gavi hrá čoraz lepšie je nereálne aby sedel takže asi aj po vyliečení nevidim miesto pre Pedriho. Busquets De Jong Gavi by mala byt zaloha. Mingueza na RB to bola extraordinárna katastrofa, Dani ma sice vek ( aj ked unho mam pocit, ze je to uplne jedno ) Dani vystuži tu obranu, on dá este rok a pol uplne v pohode 70 minut. Čo je katastrofa, je ten utok. Fati Dembele proste musia hravat, musia sa zohrat, nech najmu pre nich špecialistov, no my musime mat kridla a kvalitu v tom utoku. Včera striedal Ezzalzouli Akhomacha, to zas neblaznime, to znie ako bug a nie ako utočnik Barcelony. Vsetci fanusikovoa Barcelony, všetci sa modlite nech sa už Fati Dembele zranuju co najmemej a bude to dobré.

Reagovat
Lamskej#RMCF

Jestli budete mít takové penalty tak buď v klidu, Ligu mistrů dáte ..

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Gazdo

Abde ale mna minimalne svojim workratom uplne bavi. Jasne nie je to Messi a nebude ale hrac to moze byt platny ak mu nasadenie vydrzi. A bohvie mozno sa aj vyhra vo svetove kridlo ako kedysi pomaly odpisovany Gnabry v Arsenale. Su to stale chlapci a treba mat s nimi trpezlivost. Co je ale pruser su tie zranenia Fatiho a Dembsa tam minimalne u Dembsa stracam uz pomaly aj ja optimizmus ze sa niekedy vylieci zo vsetkeho

Reagovat
2miguel1

Ezzalzouli či Akhomach je Deulofeu Nolito Cuenca Sandro plus minus. Vsetko čo ich odlišuje od Gavi Fati Nico je futbalova inteligencia. Napr. Dembele nema tiez futbalovu inteligenciu, pri nom ho zachranuje to, ze ma od Boha talent a genialitu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Abde je typologicky ideální křídlo, který neustále vyhledává náběhy za obrannou linii, trhá pohybem obrany a vyhledává souboje 1vs1, určitě minimálně letos najde uplatnění, trochu mi připomíná Pedriho začátky v áčku Barcy.

Jestli chceš tvrdit, že Ilias nemá fotbalovou inteligenci, tak vůbec netušíš, co je to za hráče . Škoda hlavně toho, že s Benficou nebude ani jeden k dispozici.

Reagovat
2miguel1

Neblaznime. Hovorime o utoku Barcelony, tri miesta. Ani Dembele by tam nemal čo hladat, tí hrači si oripišu par štartov a to je vsetko

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ilias má velký talent, skvělý driblink, dokáže si poradit ve stísněným prostoru a těžko se předvídá jeho řešení situací, to bude Xaviho oblíbenec .

Abde je hráč na hraně soupisky, ale profil, který bude v Xaviho pojetí fotbalu velmi platný. To si opravdu myslíš, že bude pořizovat nějaký megaposily? Musíme hrát s tím, co máme a postupně doplňovat kádr, ale žádný razantní posílení teda fakt nečekám.

Reagovat
2miguel1

Megaposily nie, ale je tam ( dufam uz po zmene fyzio ) Fati Dembele Depay a jedna posila tipu Adeyemi by sa mala kupit. Par minut im dat mozeme ale to by malo byt fakt maximum pre tychto hracov. Myslim, ze by sme mohli mat zas osu mustva z La Masie ( Fati Gavi Nico Eric - Messi Xavi Iniesta Pique ) Pedriho tak trochu tiez beriem ako našho. To zas stačí

Reagovat
Visca el barca

Přesně tak. Osekaly se platy, chodí lidi. Ať mi nikdo neříká, že není na posily. Ok Haaland je utopie a sen, pokud od něj dal ruce pryč i Madrid. Ale Adeiemy, Sterling by jsme zvládnout měli ne? Ten útok potřebuje posílit jako sůl.

Reagovat
fenixLFC

Chodit ludia mozu a mohli ste osekat platy, ale zabudas ze nezacinate na nule. Dlhujete niekolko stoviek mega takze hocijaka uspora/velka cast zisku pojde tak ako tak na splwcanie dlhov...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Adeyemi určitě, to je pro mě v současnosti vysněná posila se skvělým pohybem, driblinkem, zrychlením i variabilností. Ilias bude podle mě patřit časem do osy mužstva, má skvělý předpoklady, stejně jako třeba další záložník Txus Alba v Juvenilu. Jako daleko větší prioritu na top posilu bych viděl stopera, kde Piqué prostě nemůže mít jasnou pozici v základu.

Reagovat
vilp

Co říkáš na Samka?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na míči hodně slušný a má na svůj věk skvělý přehled i zakončení, uvidíme jak moc ho bude omezovat ten zbytek, zejména teda rychlost. Nechápu třeba hype Hložka a názory, že půjde za 20+ mega eur. Na můj vkus se vůbec nevyvíjí a v každým větším zápase je znát, že pohybově na tu špičku bude ztrácet a těžko to někde dožene.

Reagovat
vilp

Co další patří do zbytku? Jinak Hložek se mi taky nelíbí, ale nesleduju ho.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Rychlost, obratnost, fyzická síla, schopnost si poradit pod opravdovým tlakem. Zkrátka bych nesoudil na základě ligy, kde to dost zkresluje zejména proti slabým soupeřům, ale účinkování v Evropě. Tam toho zatím moc neodehrál.

Reagovat
vilp

Já ho viděl jen dvakrát krátce v Evropě a na svůj věk a český poměry vypadal jak zjevení, i když nějaký přihrávky zbytečně pokazil. Jinak dík. Snad půjde nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, tieto vaše hypedeti typu Deulofeu

Proti Benfice by si ani neškrtli.

Reagovat
Kenneth

Tohle nasazování hráčů z vlastní akademie jim ale závidím. Místo toho koukat na tragédii bez budoucnosti typu Rodryga, Asensia nebo Hazarda.

Reagovat
CHONG

Reagovat
m.iker007

Taky to tak vypadá v tabulce. Preferuju vyhrávat než mít v týmu deset odchovanců. Takže letos Rodrygo i Asensio odvedou víc než dorostenci a příští rok posílit o světové křídlo.

Reagovat
king23

Nikdy jsem nepochopil, proč někdo tak touží po tom mít v týmu co nejvíc hráčů z vlastní akademie. Se sportovní stránkou to nemá nic společného.

Reagovat
Kenneth

U me patri a vzdy patrili hraci z akademie popr. mlady Spanele k nejoblibenejsim hracum. Iker, Raul, Arbeloa, Ramos, Nacho atd.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kily8

Ešte Viniciusa si nespomenul. Minulý rok bol najvačší tragéd nielen pre teba Vinicius...

Reagovat
CHONG

Povedené fotbalové odpoledne

Reagovat
Kily

konečně mám co odečítat (smajlík s lišáckým úsměvem, který si mne ruce)

Reagovat
CHONG

Reagovat
Israha

Prosím víc takových klidných a kontrolovaných zápasů proti slabším soupeřům. A prosím také dlouhodobě zdravou základní jedenáctku a Asensia, konzistnentně hrajícího jako dnes (vím, naivní ). Ten tým v aktuálním složení má nejlepší za sebou, ale liga a CdR se s tím v kontextu letošního rozložení sil ve Španělsku urvat daly.

Reagovat
snuff24

Xavi bůh kdo by čekal že tyhle močky porazí Espanol klobouček

Reagovat
m.iker007

Včera jsou koukl na Socky na druhou půlku a teda fotbal trochu zklamání. Oba týmy krapek přemotivovaný a překvapilo mě i množství retardovaných labilů. Hlavně závěr zápasu byla nechutná bramboračka.

Reagovat
Mass

Mně se teda nelíbily hlavně ty simulace, z obou stran. Z toho pak vznikaly ty strkačky, protože spoluhráči šli bránit hráče, který byl "zfaulován", jako třeba ten Aldereteho "the Initiator" , kterej jako by vypadl z učebnice Art of diving (schválně prudce zastavíš před protihráčem tak aby do tebe stčil a pak spadneš). Taky mě rozesmál mě týpek (asi to byl Zaldua), kterej si kontroloval, jestli mu neteče krev potom, co ho úplně jasně (asi o 30 cm) minul kontakt.

Reagovat
pantondavo

Dobře zvolená fotka vzhledem k nadpisu

Reagovat
valloire

Reagovat
Phillipinho

Iraola frajer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele