Command & Conquer: Red Alert (Remastered Edition)

Kdo by neznal tohoto premianta mezi RTS strategiemi? Mnoho zkušených hráčů nostalgicky zatlačí slzu, série, u které jsme se dočkali už třetího dílu, nyní ožívá v remasterované verzi. Je okořeněná hudbou v podání Franka Klepackiho, pečlivostí vývojářů z Lemon Sky Studios a Petroglyph Games. Celkem přináší více než sto misí v jednotlivých kampaních.

Recenze

Pojďme se zaměřit na Red Alert, hru, která vyšla už v roce 1996 a nyní se po téměř čtvrtstoletí dočkala nového kabátku. Opravdu sluší, jedním kliknutím si budete moci přepnout mezi remasterovanou a originální verzí a prohlédnete si tak rozdíl, který ušla herní grafika za celou generaci. 4K se představuje!

Jaký by vlastně byl svět bez Hitlera?

Command & Conquer: Red Alert, Remastered Edition

Původní Red Alert otevřel brány alternativní historie, profesor Einstein se vydal do minulosti, vymazal z časové smyčky Hitlera a všichni očekávali, že budoucnost lidstva bude zajímavější. Na první pohled zmatený intelektuál, jemuž nejdou přesně hodinky a na schůzky s veliteli chodí pozdě, ale dějiny zase tolik nezměnil. Místo Německa ale povstala jiná velmoc, Sovětský svaz pod vládou Josifa Stalina, jeho šarmantní poradkyně Nadi a generálů Kukova nebo Graděnka. Za spojence uvidíme poprvé v akci Tanyu, protagonistku dalších dvou dílů, řeckého generála Stavrose nebo německého lídra spojeneckých sil Van Eslinga.

Hra sice není k dispozici v češtině, ale jde o poměrně jednoduché mise ve stylu „najdi a znič“, některé z nich dokončíte – ať už to bude za spojenecké síly či sovětskou stranu – již v řádu pouhých jednotek minut.

Legendární Mammoth Tank, Tesla Coil, Shock Trooper a spoustu dalších jednotek znovu na scéně! Stačí jen dát rozkaz, veliteli!

Command & Conquer: Red Alert, Remastered Edition 2

Bonusová galerie potěší fanoušky žánru

Pokud máte rádi klasiku, nesmí remasterované verze původního Red Alertu chybět ve vaší sbírce. Kromě jiného si zahrajete i datadisk Aftermath, kde na vás čeká ještě pár desítek zajímavých misí napříč Evropou. Tiberian Dawn a Red Alert slibují desítky hodin zábavy nad klasikou z devadesátých let. I když je pravda, že RTS žánr prakticky vymírá, tohle je skutečná pocta nad pocty. Podobně, jako když jsme se dočkali remasteru Age of Empires. Pokud si chcete opravdu zavzpomínat, tak se nabízí bonusová galerie, kde jsou fotky, skladby a další věci, které Red Alert příznivce nadmíru potěší.

Podobné hry: