21. listopadu 2021 • 05:00

Šlágr Plzně v Ostravě: Stoper Chorý, eso Baníku i rozpačití sudí

Vstoupit do diskuse
15
  • Video se připravuje ...

    Byl to zápas jako řemen. Plzeň sice po půli vedla na hřišti opařeného Baníku o dva góly, jenže po přestávce do toho domácí šlápli a na červenomodrý autobus dvakrát vyzráli díky náhradníkovi Jiřímu Klímovi. Úroveň dramatického utkání nicméně poznamenaly také některé rozpačité verdikty sudího Jana Petříka a VAR Jany Adámkové. O čem všem se po remíze 2:2 mluvilo?

  • Ideální žolík Klíma

    Přišel v létě v rámci mladoboleslavského balíčku společně se záložníkem Lukášem Budínským za nemalý peníz, ale potenciál v Baníku dosud nerozvinul. I kvůli zdravotním problémům. Teď by nicméně mohl přijít čas Jiřího Klímy. Dva góly do plzeňské sítě a celkový přínos pro tým během závěrečné půlhodiny, kterou na place strávil jako žolík, to naznačily. Ostravští čekají čtyři zápasy na ligovou výhru, je na čase něco změnit a dostat do hry střídající plejery z duelu s Viktorií. Ideálně už ve středu v dohrávce v Karviné. Typologie utkání a aktuální rozpoložení útočníků FCB nahrává tomu, že by Klíma ve válce proti kouči Bohumilu Páníkovi mohl nastoupit ve dvojici s Ladislavem Almásim. Netřeba čekat na střídání, šanci si zaslouží od první minuty. A žolíkem do unavené obrany naopak tentokrát může být například Nemanja Kuzmanovič.

    Zachránce Baníku Klíma: Bylo jedno, kam koho Plzeň postavila
    Video se připravuje ...

  • Liknavá pravá strana. Co Sanneh?

    Pro kouče Ondřeje Smetanu už to musí být fakt vzteku. Tak laciné branky, co Baník v poslední době inkasuje kvůli naprostým hloupostem jako první, se jen tak nevidí... Vyrovnané duely rozhodují sebemenší detaily, centimetry, desetiny vteřin v reakci přepínání. Ostravským to momentálně chybí. S Plzní neodehrál dobrý zápas Jan Juroška ani Gigli Ndefe, jejich zbytečné chyby poslaly Viktorii do dvougólového vedení. I oni by si mohli během „anglického“ týdnu s vloženým středečním kolem odpočinou. Zvlášť když Slezané mají na jejich postu kam sáhnout. Na premiérovou šanci v této sezoně čeká Gambijec Muhammed Sanneh, pravá strana obrany by mu slušela.

    Baník - Plzeň: Sor si parádně navedl balon do středu, Klíma srovnal na 2:2!
    Video se připravuje ...

  • Uzdravený stoper Chorý

    Byť poslední zápas dohrál Tomáš Chorý s dvojitou frakturou v obličeji a otřesem mozku, po čtrnácti dnech předvedl zázračné zmrtvýchvstání. Jeho nasazení do základní sestavy bylo dvojnásobným šokem, neboť nastoupil na stoperu. „To jsem hrál naposledy ve třinácti letech,“ přiznal důrazný útočník. Ze strany realizačního týmu Viktorie šlo o risk, který příliš nevyšel. Chorého se sice dlouho drželo válečnické štěstí nováčka. Byl při prvním gólu Ladislava Almásiho, který neplatil pro ofsajd, ze stejného důvodu byl anulován i jeho vlastní gól. Ale nakonec se podepsal pod obě inkasované branky, které se už počítaly.

    Baník - Plzeň: Chorý si srazil Fleišmanovu ránu za Hrušku! Ale Ndefe už byl v ofsajdu
    Video se připravuje ...

  • Mosquera zničil Jurošku

    Tenhle návrat naopak vyšel Plzni na jedničku. Jhon Mosquera si odpykal trest za vyloučení na Slavii a na levém křídle doslova deptal domácího beka Jana Jurošku. Horkokrevný Kolumbijec nejprve naivního Jurošku snadno odstavil před svou gólovou hlavičkou, kterou oslavil rozpustilým tanečkem před kamerou. Pak ho zesměšnil kličkou na kraji pokutového území. Jasně ukázal, proč ho trenér Michal Bílek z Liberce přetáhl. Domácí kouč Ondřej Smetana neměl jinou volbu, než Jurošku o přestávce stáhnout ze hřiště.

    Baník - Plzeň: Mosquera si vyskočil na Havlův centr a poslal hosty do vedení! 0:1
    Video se připravuje ...

  • Rozhodčí ve VARu

    V posledním kole viděla Jana Adámková coby videoasistentka letmý dotek ruky slávisty Tarase Kačaraby, a tak Janu Petříkovi poradila nařídit penaltu pro Pardubice. Tentokrát spadl míč mnohem markantněji na paži Lukáše Hejdy, navíc z dostupných záběrů rozhodně nelze vyloučit, že se tak stalo už uvnitř pokutového území. Stejně tak se ale není možné rozporovat ani opak, přičemž Baník měl zahrávat minimálně přímý kop z velmi dobré pozice. Jenže sudí Petřík zvolil takové postavení, že zákrok přes dva hráče neviděl. Stejně tak nezasáhl ani asistent na čáře Martin Leška, který už měl být na úrovni plzeňských stoperů. Kvůli absenci kalibrovaných čar pak VAR Adámková nemohla zasáhnout, podobně jako když nechala v platnosti odmávaný ofsajd asistentem Kamilem Hájkem, který anuloval gól Ladislava Almásiho. Pravděpodobně spíš správně, stejně by se ale rozhodovala, i kdyby Hájek praporek nezvedl. Neměla zasahovat po letmém nakopnutí Jana Kopice ze strany Gigliho Ndefeho. Penalta možná spíš ano, ale o vyloženou chybu se nejednalo, je otázka, zdali Kopicův pád způsobil přímo Ndefeho zákrok. Navíc přezkoumávání trvalo dlouho, relativně průkazný byl jediný záběr. Petřík pak v nastaveném čase nevyloučil Jeana-Davida Beauguela. Za úder do tváře Davida Lischky měl nepřesný sudí útočníkovi udělit druhou žlutou kartu. Celkově nelze řízení zápasu označit za záměrně tendenční, ale je rozhodně velmi nešťastné, že všechny hraniční situace byly posouzeny ve prospěch Plzně.

    Baník - Plzeň: Beauguel si zaběhl za ostravskou obranu a pálil těsně vedle!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Baník - Plzeň: Dvojitá ruka. Lischkův míč trefil Hejdu i Chorého, ale penalta se nepíská
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud