Divadlo Na Maninách

Robinson Crusoe

Premiéra: 16.9.2021
předpremiéry od května 2021
Podle stejnojmenného románu Daniela Defoea. Choreografie: Tomáš Kuťák. Režie: Václav Knop.
Muzikál podle slavného románu. Strhující příběh o nezlomné síle lidského ducha, zoufalém boji o přežití a nekonečné věrné lásce. Pustý ostrov uprostřed oceánu. Na něm osamělý trosečník čekající na záchranu. Dočká se jí? A jaký je jeho skutečný příběh...?
Divadlo Na Maninách
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
55 %
kontroverzní inscenace (71.)
55171000
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (17)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Daliborszydlowski  70 %
4.12.2022 | 34 hodnocení
+ souhlasím
Představení pro děti, kde si své najde i dospělý. Skvělý výkon Felicity Prokešové. Škoda company na playbacku.
Seviper121  30 %
26.9.2022 | 7 hodnocení
+ souhlasím
Toto představení mne vůbec nenadchlo, neoslovilo. Kromě sólových písní Mary, kterým dodal duši skvostný hlas Elis Ochmanové, nemá příliš co nabídnout. Nepřidává tomu ani nepříliš dobrý zvuk. Kromě zmíněné Elis Ochmanové, která exceluje i po herecké stránce, stojí určitě za zmínku po všech stránkách příjemný výkon Šárky Vaňkové, krerá postavu mladé Mary ztvárňuje s nádherným prožitkem a herecký výkon doplňuje krásným zpěvem. Ve stejné roli pěvecky zaujme výrazná Kateřina Herčíková. Zklamáním určitě nebude standardně skvělý Lukáš Randák v roli mladého Robinsona. Připadalo mi to víc jako sled hudebních čísel než skutečný muzikál.
SKP  50 %
26.9.2022 | 6 hodnocení
+ souhlasím
Průměrný muzikál, neurazí, ale ani nějak extrémně nenadchne. Nevyváženost živého zpěvu a nahrávek dílu nepřidává. Výkon pana Hůlky je plochý a bez emocí, snad jsou na tom alternace lépe. Mladé Mary podávají pěkné výkony (herecky a prožitkem nejlepší Šárka Vaňková, pěvecky asi nejlépe Marianna Polyáková). Starší Mary vévodí Elis Ochmanová a (dle ukázek) v těsném závěsu jí je Felicita Prokešová. Slabší výkon podává Jagerčíková a Jirešová. Skvělý (jako vždy)je zde také Lukáš Randák (ml. Robinson). Muzikál je spíše o Mary, Robinson je zde pouze sebelítostivá postavička. Za výkony Mary 50%
Fedorocko  70 %
24.8.2022 | 746 hodnocení
+ souhlasím
Odpočinková záležitost viděna na letní zámecké scéně a určitě splnila očekávání.
RaB  20 %
27.2.2022 | 360 hodnocení
+ souhlasím
Z příběhu Robinsona zbylo snad jen to, že se tak jmenuje a ztroskotá na ostrově. To, že se jedná o režii Knopa jde poznat během pár minut - laciné vtipy, popisnost postav. Hudba nepříliš zajímavá (už o přestávce si nepamatujete žádnou melodii z první části). Scéna se ani trochu nepovedla (bylo na ní extrémně šetřeno).
Avšak - fantastická M. Polyaková, výborný L. Randák a pěvecky skvělá E. Ochmanová (+ v menší roli P. Urban). D. Hůlku by už neměli pouštět na jeviště a M. Poštu zas z psychiatrické léčebny (jinak si jeho výkon nedokážu vysvětlit).
Zábava vhodná do kulturáku v Horní dolní
Radarrius  40 %
21.11.2021 | 70 hodnocení
+ souhlasím
Máte-li rádi robinzonády, tak tento muzikál mezi ně rozhodně nepatří. Z Robinsona zbyl jen ufňukánek. Vše se točí kolem jeho milé v duchu červené knihovny. Alespoň, že některé písně jsou chytlavé a taneční vystoupení živé.
Antonio  100 %
24.10.2021 | 120 hodnocení
+ souhlasím
Daniel Hůlka a Elis krása muzikál se mi moc líbil všichni byly super děkuji za kulturní zážitek.
honzy  30 %
30.9.2021 | 283 hodnocení
+ souhlasím
Je, je to se nepovedlo. Na malém prostoru divadla Na Maninách se uvádí příběh o Robinsonovi, no spíše se děj opírá o několik postav z románu Daniela Defoa. Na ně byla složena hudba (mírně připomínající jiné známé muzikálové kusy),company se skoro nevejde na jeviště a k tomu otřesný představitel Pátka (M.Hraběte),popisný vypravěč v podání M.Rodena a je vymalováno. Absence režie, slabá, nevýrazná hudba, včetně z playbacku znějící sbory, vás utvrzují, zdali máte toto dílko dokoukat až do konce?Psáno z představení 9/21.Hodnocení 30%.
Makaluzo1  10 %
29.9.2021 | 82 hodnocení
+ souhlasím
Toto dílko se přiřadí k českým muzikálovým pokusům jako byl Švejk,Baron Prášil,Angelika či Kat Mydlář.Nezapamatujete si ani jednu melodii.Ani režijní postupy nepřekvapí, natož pěvecké či herecké výkony.
DivadelniFan  60 %
19.9.2021 | 342 hodnocení
+ souhlasím
65% (průměr ze 3 zhlédnutých repríz)
Muzikál patří k tomu lepšímu, co se v Praze aktuálně hraje a to hlavně díky hudbě Z. Hrubého a choreografii T. Kuťáka (škoda jen velmi nápadného playbacku při sborových písních). Oceňuji maximální využití malého prostoru Divadla Na Maninách, neustále je co sledovat. D. Hůlka, R. Schwab i J. Rusnák byli výteční. To samé se dá říci o M. Polyákové a především Š. Vaňkové, jejíž návrat na muzikálová prkna opravdu stojí za to! M. Hucl zaujme v obou rolích - krásný hlas! Jako vždy jsou skvělí i E. Ochmanová (vedle ní je však velmi slabá I. Jirešová) a M. Hrabě.
Desplat  30 %
16.9.2021 | 41 hodnocení
+ souhlasím
Přehlídka kýče. Snaha udělat z toho velký muzikál v malém prostoru, a to je kámen úrazu. Kdyby to dělal režisér, možná by tam vnesl invenci. Hudba pro laiky asi líbivá, znalejší žánru si už od první skladby notují úplně jiné písně, které byly asi velkou inspirací. (Větší než je zdravo) Herecké výkony průměrné, ono ale není o čem hrát. Z Robinsonova příběhu tam mnoho nezbylo. Opravdu otřesný byl Pošta. Ten si zjevně spletl hru, ve které zrovna hraje. Na pražské poměry průměr, celorepublikově podprůměr. 30% za hlad po kultuře v téhle době.
Rejpalka  50 %
15.9.2021 | 206 hodnocení
+ souhlasím
Rozhodně je to lepší představení než cokoli v divadle Bway. Celkem slušná hudba, dobré tanečky ve sborových scénách, ale tady nastává kámen úrazu, company nezpívá a vše jede z playbacku. Zrušila bych "stárnutí" postav. A ačkoli se jedná o prostor větší než např. divadlo Kalich, pořád si nepřijdete jako v divadle. Příjemně překvapil Jaro Rusnák jako Robinson. Standartně skvělá Mariana Polyaková.
MartinB  70 %
15.9.2021 | 126 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Velmi příjemné překvapení, ač výtek je tu mnoho. Dílo se mělo jmenovat MARY. Tahle role je opravdu ta, kolem které se točí celý příběh a které fandíte. Robinson si pořád jen stěžuje a ani jeho lítost nad smrtí Pátka mu nemáte proč věřit, jelikož jejich vztah zde není bůhví jak přátelský. Co opravdu zaujme, jsou choreografie (škoda jen nahraných sborů). Z viděného obsazení musím vypíchnout Robinsona J. Rusnáka a mladou Mary M. Polyakovou. Jirešová paradoxně lépe zpívá než hraje. V malých rolích skvělí Podlipská a Pošta (Thompson). Na malé Maniny ale dobrá muzikálová práce!
Novt01  70 %
29.4.2022 | 2 hodnocení
+ souhlasím
Představení bylo po přečtení zdejších recenzí velmi příjemné překvapení. Vnímám jej jako milé a odpočinkové, vhodné pro celou rodinu. Za nedostatek považuji skupinové části zpívané na playback. Druhá polovina představení, která odstartovala zábavným sólem Pátka, byla znatelně lepší. Ocenit bych chtěla kromě pěveckých výkonů také taneční části. Celkový dojem byl pozitivní.
Jerry01  70 %
27.4.2022 | 1 hodnocení
+ souhlasím
Po přečtení recenzí jsem popravdě mnoho nečekal. Dostal jsem ale naprosto pohodový a odpočinkový muzikál, který je odpovídající malé scéně Divadla Na Maninách. První polovina byla celkově lehce slabší, druhá byla o poznání povedenější. Ne každému asi sedne styl humoru tohoto představení, především pak postava Pátka, za mě to bylo určitě super zpestření. Taneční choreografie velmi zábavné. Playbacku větších skupin zpěváků byla škoda, to je pravda. Nazvučení by si zasloužilo lepší kvalitu, ale to je ovlivněno vybavením divadla. Celkově milé překvapení ideální na nedělní odpoledne.
Applejuice  60 %
8.1.2023 | 358 hodnocení
Valmez  100 %
19.9.2021 | 501 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.