Rudolf Hrušínský z Ulice v seriálu hraje se svou neteří

Rudolf Hrušínský z Ulice v seriálu hraje se svou neteří
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rudolfa Hrušínského mladšího proslavila řada hodnotných filmů, z nichž můžeme zmínit například Postřižiny. Diváci jej ale znají i coby Vlastimila Peška z Ulice. V seriálu je už více než 15 let a jeho postava zažila mnoho životních kotrmelců

Rudolf Hrušínský coby domovník Vlastimil Pešek

Každou roli, kterou Rudolf Hrušínský ztvární, vyvede do posledních detailů. Nejinak je tomu také u role Vlastimila Peška z Ulice. Vlastimil Pešek v Ulici začíná jako domovník svého činžovního domu a dědeček své dospívající vnučky Adriany. O tu matka ztratila zájem, a tak Pešek dělá, co může, aby Adrianu vychoval. Vlastimil Pešek je vdovec, v seriálu jeho dějovou linku protnou hned dvě životní lásky – profesorka Miriam a zdravotní sestra Amálka. Zatímco u Miriam se jedná spíše o krátkodobější vzplanutí a Miriam Peška později opouští, u Amálky je to mnohem vážnější.

Zde dokonce dojdu i na svatbu a Amálka se stává Peškovou druhou ženou.

Rudolf Hrušínský v Ulici představuje mnoho témat – téma samoty, téma výchovy pubertálního dítěte, ke kterému si nemůžete najít cestu či téma komplikovaného vztahu s vlastní dcerou Klárou. V souvislosti s ní později Pešek v Ulici zažije i velkou ztrátu. Dcera Klára je strčena ze schodů a umírá. Peška dlouho užírá, že s ní za jejího života nedokázal napravit vztah a trápí ho i fakt, že Kláru v posledních chvilkách jejího života neměla ráda řada dalších lidí.

I přes velké problémy s Adrianou, která po smrti mámy zažívá snad ještě divočejší období než předtím, se Peškovi podaří najít klidné období. Dokonce v Ulici zvládne napravit dlouhodobě pošramocené vztahy se svou sestrou Marií Vránovou, která se jako první chopí iniciativy usmířit se. Vlastimil Pešek je kladnou rolí, kterou diváci nemohou nemilovat. Když zrovna nehraje vlastní hlavní dějovou linku, můžete Vlastimila Peška v Ulici zahlédnout alespoň v hospodě, jak popíjí jeho oblíbené pivo. 

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Rudolf Hrušínský se nenudí ani v reálném životě

I přes značně pokročilý věk (75 let) Rudolf Hrušínský pendluje mezi prací a svými aktivitami ve volném čase. Víte, že s Vlastimilem Peškem ho spojuje láska k rybaření? Na rozdíl od Peška je o Rudolfu Hrušínském známo, že žije se dvěma ženami. V Karlíku u Prahy bydlí se svou manželkou – právničkou Evou, se kterou má tři syny. Do Plané nad Lužnicí jezdí za svou dlouholetou přítelkyní Helenou. Tento styl vztahu mu vyhovuje už dlouhá léta. 

Práce ho udržuje fit, v Ulici točí se svou neteří

Natáčení v Ulici i mimo tento seriál si Rudolf Hrušínský užívá, a to i přesto, že je potřeba naučit se velký objem textu.

To ho, jak říká, udržuje ve velmi dobré psychické kondici. Aktuálně se v Ulici může potkávat se svou neteří – Kristýnou Hrušínskou, která v Ulici ztvárňuje postavu Vandy Veselé, která přijela do Čech z Kanady hledat svou mámu. Tou je v seriálu a kupodivu i v realitě herečka Miluše Šplechtová.

 

Zdroje: