Vedení klubu došla trpělivost. Solskjaer po prohře s Watfordem končí u Manchester United

U fotbalistů Manchesteru United skončil trenér Ole Gunnar Solskjaer. Slavný tým z Old Trafford je po sobotní prohře 1:4 s Watfordem v tabulce anglické ligy sedmý se ztrátou 12 bodů na vedoucí Chelsea. Mužstvo s hvězdným Portugalcem Cristianem Ronaldem dočasně převzal asistent Michael Carrick, média spekulují o možném příchodu bývalého kouče Realu Madrid Zinédina Zidana.

Manchester (Aktualizováno: 12:22 21. 11. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ole Gunnar Solskjaer končí jako trenér Manchesteru United

Ole Gunnar Solskjaer končí jako trenér Manchesteru United | Foto: Andrew Yates | Zdroj: Reuters

Hráči United získali z posledních sedmi ligových utkání jen čtyři body. Pět z těchto zápasů prohráli, přičemž utkání s Liverpoolem skončilo debaklem 0:5 a neuspěli ani v městském derby proti City. V sobotu utrpěli nejvyšší porážku proti nováčkovi po 32 letech. Watford je přitom v pořadí Premier League až šestnáctý.

Osmačtyřicetiletý norský kouč Solskjaer strávil v klubu tři roky. V prosinci 2018 nahradil Josého Mourinha; nejprve dočasně, v březnu 2019 pak získal plnohodnotnou smlouvu. Letos Solskjaer dovedl své svěřence do finále Evropské ligy a k titulu anglických vicemistrů. Nyní United drží v Lize mistrů postupové místo do osmifinále.

„Ole zůstane legendou Manchesteru United. Prožíváme však nelehkou sezonu,“ uvedlo vedení na klubovém webu. Carrick poprvé povede tým v úterním utkání Ligy mistrů proti Villarrealu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme