Krejčí srazil Kladno, Bruslaři zastavili Hradec. Sparta se trápí dál

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

21. listopadu 2021, 17:52

Jan Šimek

Tipsport extraliga v neděli pokračovala šesti zápasy 25. kola. Lídr soutěže z Třince porazil Karlovy Vary na jejich ledě rozdílem tří branek. Uspěla i Mladá Boleslav, která doma ukončila vítěznou sérii Hradce Králové, Plzeň podruhé během pěti dní přehrála Vítkovice a Kometa si poradila s Litvínovem. Hanáci v čele s Davidem Krejčím zdolali Kladno. Utkání mezi Motorem a Spartou se právě hraje, sledovat ho můžete na Hokejka TV.

Finiš Energie přišel pozdě, tři body bere lídr

Na svém ledě zvítězili třikrát za sebou a na solidní výkony v domácím prostředí chtěli hokejisté Karlových Varů navázat také v duelu s Třincem. Aktuálně vedoucí celek Tipsport extraligy ovšem začal parádně. Neuběhlo ani dvanáct minut hry a díky trefám Šedivého s Daněm měli Slezané v kapse dvougólový náskok. Třetí gól přidal v přesilovce bek Kundrátek, a když ve třetí části zvýšil na 4:0 Nestrašil, bylo hotovo. Západočeši se sice vrátili do hry dvěma slepenými góly Vondráčka s Mikúšem, ale srovnat nepříznivé skóre nedokázali.

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): „Nezačali jsme tak, jak jsme chtěli. Třinec měl velmi dobrý nástup a díky naší nedůslednosti v obranném pásmu jsme ho pustili celkem jednoduše do vedení 2:0. Proti tak kvalitnímu soupeři je potom velmi těžké něco uhrát. Nicméně nemůžu hráčům vytknout bojovnost, rvali jsme se do poslední chvíle. Myslím si, že hlavní rozdíl byl v produktivitě v přesilových hrách. Ne že bychom je odehráli úplně špatně, ale nepomohli jsme si kontaktním gólem. Pár šancí jsme si vytvořili, ale bohužel jsme nebyli dostatečně produktivní tak, abychom se dotáhli na bližší kontakt. Třinec ukázal svou kvalitu, pohlídal si to a zaslouženě vyhrál.“ 

Marek Zadina (asistent trenéra Třince): „Za zvládnutý zápas jsme. Připravovali jsme se na hru Karlových Varů. Odehráli jsme celkově velmi dobré utkání, byly tam z naší strany výborné pasáže v útočném pásmu, kdy jsme soupeře přehrávali a měli zápas pod kontrolou. Velmi dobře jsme také ubránili pětiminutové oslabení ve druhé třetině. Až na výpadek ve třetí části s inkasovanými dvěma brankami jsme se zápasem spokojení. Důležité jsou tři body do tabulky. Kabině bych chtěl poděkovat za parádně zvládnutý venkovní trip.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC OCELÁŘI TŘINEC 2:5 (0:2, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 51. Vondráček (Plutnar, Martin Rohan), 52. T. Mikúš (Kracík) – 8. O. Šedivý (Dravecký, Szturc), 12. Daňo (D. Musil, P. Vrána), 32. Kundrátek (Martin Růžička, A. Nestrašil), 47. A. Nestrašil (Martin Růžička, M. Doudera), 58. A. Nestrašil (O. Kovařčík).
Rozhodčí: Pražák, Horák – Gebauer, Hlavatý.
Vyloučení: 4:2, navíc Chmielewski (Třinec) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 26:25.
Diváci: 2 171.
Nejlepší hráči: Jiří Kulich – Tomáš Kundrátek.
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán, L. Doudera – T. Rachůnek, Jiří Kulich, Flek – T. Mikúš, Kracík, O. Beránek – Koblasa, Hladonik, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček. Trenéři: Pešout a Mariška.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – O. Šedivý, R. Szturc, Chmielewski – Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Hradec po osmi výhrách padl, rozhodl Pýcha

Jedním z taháků 25. kola Tipsport extraligy byl souboj páté Mladé Boleslavi s druhým Hradcem Králové. Mountfield se mohl pochlubit luxusní formou, v nejvyšší soutěži vyhrál osmkrát v řadě, na ledě Bruslařů ovšem nabral dvoubrankové manko. To sice smazali svými góly Lalancette s Kevinem Klímou, jenže Dufek domácím opět vrátil těsný náskok. Kevin Klíma druhou trefou srovnal na 3:3 a šlo se do prodloužení. V něm výhru mladoboleslavského celku zařídil Pýcha a dlouhá vítězná série Hradce Králové tak skončila.

Pavel Patera (trenér Mladé Boleslavi): „Byl to těžký zápas proti těžkému soupeři. Hradec má velkou formu a hraje velmi dobře. Do zápasu jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli. V první třetině jsme měli trošku navrch, vyhrávali jsme souboje, čímž jsme se dostali na koně. Nevěděli jsme, jestli první gól bude platit, ale byli jsme samozřejmě rádi, že platil. Těší nás, že se nám povedla přesilovka pět na tři. Pak jsme dostali nešťastný gól na 2:1 a od druhé třetiny to bylo vyrovnané utkání, i když Hradec byl občas lepší. Remíza po šedesáti minutách je spravedlivá. Jsme rádi, že se to potom přiklonilo na naši stranu a máme dva body proti těžkému soupeři.“

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Odehráli jsme těžký zápas s kvalitním soupeřem. Ovlivnila ho první třetina, kdy jsme dostali zvláštní první gól. Měli jsme jiný názor a neúspěšně si vzali Coach Challenge. Křivda se na nás malinko podepsala. Z frustrace jsme měli sérii vyloučení a Boleslav jsme tím dostali na koně. Potom jsme si něco řekli, uklidnili, vrátili se ke své hře a podařilo se nám dostat se zpátky do zápasu. V prodloužení jsme si chtěli vzít bod navíc, ale udělali jsme chybu a domácí rozhodli. Odjíždíme s hlavami nahoře, bodu si moc vážíme.“

BK MLADÁ BOLESLAV – MOUNTFIELD HK 4:3p (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Jánošík (Kelemen, Fořt), 15. Kotala (Pospíšil), 30. J. Dufek, 62. Pýcha (Najman) – 19. Lalancette (McCormack), 27. Kevin Klíma (Jergl), 38. Kevin Klíma (Jergl, McCormack).
Rozhodčí: Hodek, Kika – Pešek, Malý.
Vyloučení: 3:6, navíc Stránský – Kelly Klíma, oba 5 minut.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 32:29.
Diváci: 2 576.
Nejlepší hráči: Adam Jánošík – Kevin Klíma.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pavel Pýcha, Ševc, Bernad, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Lunter, Fořt, Kelemen – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Pospíšil, O. Najman, P. Kousal – Jan Eberle, Adam Raška I, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.
Mountfield HK: Kiviaho – Nedomlel, Blain, Kalina, F. Pavlík, Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lamper, Koukal, Orsava. Trenéři: T. Martinec, Čihák a P. Svoboda.

Plzeň opět zdolala Vítkovice, řádila v přesilovkách

Ve středu si to rozdali ve svátečním souboji na ostravském ledě, teď se plzeňští hokejisté představili v duelu s Vítkovicemi doma. Lépe začali hosté, které v závěru první části poslal do vedení Krenželok, jenže ve druhé části srovnal Blomstrand, a když se trefil i Bulíř, indiáni rázem vedli 2:1. O těsný náskok je na konci třetí třetiny sice připravil Koch, jenže v prodloužení využil třetí přesilovku domácích v utkání Bulíř, a tak Plzeň podruhé během pěti dní porazila Vítkovice 3:2, tentokrát ovšem za dva body.

Miloš Říha (trenér Plzně): „První třetina byla z naší strany rozháraná, od druhé se to zlepšilo a díky pohybu jsme získali přesilovky a dvě potrestali. O tom, že jsme nezískali tři body, rozhodlo, že jsme v dalších přesilovkách nepřidali třetí gól. Posledních sedm minut nebylo dobrých. Ztráceli jsme kotouče, nebyla tam žádná mezihra. Vzhledem k tomu si vážíme zisku druhého bodu.“

Radek Philipp (asistent trenéra Vítkovic): „Vážíme si bodu, na který jsme dosáhli. Hráli jsme v utkání hodně oslabení a výsledek mohl být horší. Fauly, které byly, byly písknuty správně. Na druhou stranu si troufám říct, že nebýt Romana Poláka, který byl pak vyloučený, mohli jsme mít hráče v nemocnici. To je čistě můj subjektivní názor. Zákrok na něj nebyl navíc vůbec potrestán. Oplácení bylo zbytečné, ale tam již pracují emoce.“

HC ŠKODA PLZEŇ – HC VÍTKOVICE RIDERA 3:2p (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Blomstrand (Čerešňák), 28. Bulíř (G. Thorell, Blomstrand), 63. Bulíř (Čerešňák) – 17. L. Krenželok (Lakatoš, Roberts Bukarts), 58. P. Koch (Marosz).
Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Axman, Kajínek.
Vyloučení: 4:9.
Využití: 3:1.
Střely na branku: 28:26.
Diváci: 2 723.
Nejlepší hráči: Miroslav Svoboda – Jan Hruška.
HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda – L. Kaňák, Čerešňák, Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík – Dzierkals, Kodýtek, Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Mertl, Kantner – F. Přikryl, M. Lang. Trenéři: Baďouček, Říha a Vlasák.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – A. Solovjov, R. Polák, Galvinš, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok, J. Hruška, Lakatoš – R. Bondra, Dej, M. Kalus – Roberts Bukarts, Marosz, Fridrich – J. Krejsa, Chlán, Lednický. Trenéři: Holaň, Philipp a Šimíček.

Chemici po třech výhrách klopýtli, nestačili na Kometu

Nedělní 25. kolo Tipsport extraligy v Brně servírovalo duel sousedů v tabulce. Desátá Kometa šla na devátý Litvínov. Proti sobě se tak postavili trenéři Jiří Kalous s Vladimírem Růžičkou, kteří spolu dříve velice úspěšně spolupracovali v pražské Slavii, s níž se radovali ze dvou titulů. Lépe začali chemici, podpoření třemi výhrami v řadě a po gólu Balinskise vedli. Od té doby střílela góly jen Kometa. Dvakrát se prosadil střelec Mueller, trefili se i Horký s Holíkem. V závěru se prosadil Hübl, na výhře Komety, která potvrdila venkovní vítězství z Českých Budějovic, to ale nezměnilo nic.

Jiří Kalous (trenér Komety): Litvínov hrál velmi dobře, aktivně. Byl to velmi silný soupeř. Po pátečním vítězství, kdy jednoznačně přehráli Mladou Boleslav, nám bylo jasné, že bude na vlně. Připravovali jsme se poctivě. Zápas se zlomil ve třetí třetině, když jsme využili chybu hostů hned na startu třetí třetiny a odskočili jsme na dvoubrankový rozdíl. Litvínov se musel hodně tlačit, jestli chtěl s výsledkem něco udělat. Podařilo se nám vsítit čtvrtou branku, což nás uklidnilo. Snažili jsme se zbytek zápasu kontrolovat tak, aby nedošlo k nějakému dramatickému zkratu. Jsme rádi, že se nám podařilo porazit takhle kvalitní tým za tři body.“

Vladimír Růžička (trenér Litvínova): „První třetinu jsme odehráli poměrně slušně a vedli jsme 1:0.  Od druhé třetiny Brno začalo hodně bruslit, hrálo důrazně a my jsme dělali v obranném pásmu hodně chyb, které soupeř potrestal dvěma góly. Zápas se rozhodl v třetí třetině. Na začátku jsme udělali chybu a Kometa dala v první minutě na 3:1, a v ten moment se začal zápas lámat. Nezvládli jsme si pohlídat stav, kdy Kometa vedla o jednu branku. Domácí ve zbytku utkání své vedení ubránili.“

HC KOMETA BRNO – HC VERVA LITVÍNOV 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 33. P. Mueller (P. Holík, R. Pavlík), 37. L. Horký (P. Holík, Meluzín), 41. P. Holík (P. Mueller, Zaťovič), 47. P. Mueller (P. Holík, Zaťovič) – 10. Balinskis (Jurčík), 58. V. Hübl (F. Lukeš, M. Chalupa).
Rozhodčí: Šír, Vrba – Frodl, Komárek.
Vyloučení: 1:2.
Bez využití.
Střely na branku: 34:24.
Diváci: 5 767.
Nejlepší hráči: Peter Mueller – Uvis Balinskis.
HC Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši, Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič, P. Holík, P. Mueller – L. Horký, Krištof, Magee – Mallet, Rákos, Vincour – Meluzín, Ostřížek, R. Pavlík. Trenéři: Kalous, Zábranský a Horáček.
HC VERVA Litvínov: Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, O. Baláž, D. Zeman – P. Straka, Estephan, P. Zdráhal – M. Chalupa, V. Hübl, F. Lukeš – Kudrna, Sukeľ, J. Jícha – Zygmunt, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Růžička a V. Sýkora.

Mora přemohla Kladno, hráli Jágr, Krejčí i Plekanec

Vyprodaná olomoucká plecharéna si v duelu domácích borců s Rytíři mohla užívat luxusní podívanou. Vždyť na ledě se kromě jiných proháněla i slavná hokejová esa – David Krejčí na straně domácích, v barvách Kladna Jaromír Jágr s Tomášem Plekancem. Jen tito tři borci dohromady mají dohromady na kontě 3 696 zápasů v NHL! A byla to parádní bitva, která nabídla sedm gólů a vítězství domácího celku v poměru 4:3, ke kterému Krejčí přispěl gólem a asistencí. Hanáci doma uspěli podruhé v řadě, Kladno naopak po dvou výhrách klopýtlo.

Zdeněk Moták (trenér Olomouce): „Určitá spokojenost panuje s prvními dvěma třetinami, kdy jsme si vytvářeli spoustu, nejen střeleckých, ale i brankových situací. Měli jsme tam přečíslení, které bychom měli proměňovat. Po dvou třetinách mohl být výsledek lehce jiný, ale do té druhé jsme vstoupili špatně a brzy jsme inkasovali. Dobré bylo, že jsme přidali čtvrtý gól. Samozřejmě po třetím obdrženém gólu se nám trochu svázaly ruce, nicméně závěr jsme odehráli poměrně dobře. Jsem rád, že jsme to uhráli. Jsme rádi za každý bod.“

Jiří Burger (trenér Kladna): „Neodehráli jsme dobrou první třetinu. Olomouc byla silnější, vyhrála víceméně všechny osobní souboje a zaslouženě šla do vedení. Ve druhé části jsme se podle mě hokejově zlepšili, ale z naší strany tam byla obrovská nedisciplinovanost, která nás víceméně stála zápas. Ve třetí třetině se nám podařilo snížit na rozdíl jednoho gólu, ale na body to bohužel nestačilo.“

HC OLOMOUC – RYTÍŘI KLADNO 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. V. Tomeček (D. Krejčí, J. Káňa), 19. Ondrušek (J. Káňa), 26. Kunc (Dujsík, Řezníček), 36. D. Krejčí (Ondrušek, V. Tomeček) – 22. M. Beran (K. Wood), 34. Zikmund (Plekanec), 45. M. Beran (K. Wood, Hlava).
Rozhodčí: Obadal, Kubičík – Svoboda, Šimánek.
Vyloučení: 2:7.
Využití: 2:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 44:29.
Diváci: 5 500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: David Krejčí – Matěj Beran.
HC Olomouc: Lukáš – Groch, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček – J. Káňa, D. Krejčí, V. Tomeček – Klimek, J. Knotek, Kucsera – Olesz, P. Kolouch, Navrátil – Bambula, Strapáč, Kunc – Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.
Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, K. Wood, Ticháček, Donaghey, Baránek – Jágr, Plekanec, Zikmund – M. Beran, A. Kubík, Hlava – Melka, Filip, Račuk – M. Indrák, Ciampini, Kristo. Trenéři: Čermák, Burger, Paul a Kregl.

Sparta se trápí dál, Motor jí nepovolil ani gól

Před kamerami ČT sport České Budějovice změřily síly se Spartou, která se v Tipsport extralize nevídaně trápí. Z posledních deseti zápasů zvítězili Pražané jen jednou a kouč Josef Jandač po  páteční prohře ve Vítkovicích přiznal, že klíčoví hráči jsou přetažení. V ideálním rozpoložení nebyl pražský celek ani na jihu Čech. Po první bezbrankové třetině otevřel v úvodu druhé části domácí bek Šenkeřík. Druhý gól pak přidal Karabáček, a byť sparťané ve třetí části České Budějovice mocně tlačili, nedokázali se prosadit ani jednou a padli už podesáté z posledních jedenácti extraligových utkání. Motor tak vyhrál svůj jubilejní 1000. zápas v nejvyšší soutěži.

Jaroslav Modrý (trenér Motoru): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale soupeř hrál výborně. Podržel nás gólman Hrachovina, byl to jeho zatím nejlepší výkon v našem dresu. Rozhodl náš gól v přesilovce, Potom už jsme poctivým a bojovným výkonem našli cestu, jak utkání vyhrát.“

Jaroslav Hlinka (asistent trenéra Sparty): „Nechytili jsme začátek utkání, prohrávali jsme a v naší situaci je těžké dotahovat vedení soupeře. Kluci bojovali, z tohoto pohledu jim nemůžeme nic vytknout, ale trochu tam chyběla hokejovost. Celý zápas jsme tahali za kratší konec a nezvládli jsme ho.“

HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC SPARTA PRAHA 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Šenkeřík (L. Pech, Abdul), 47. Karabáček (M. Jandus, Hrachovina).
Rozhodčí: Hradil, Lacina – Hynek, Zíka.
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:0.
Střely na branku: 17:34.
Diváci: 6 086.
Nejlepší hráči: Dominik Hrachovina – Vladimír Sobotka.
HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Piskáček, Šenkeřík, Bindulis, Percy, Štich, M. Jandus, Vráblík – M. Beránek, J. Novotný, Karabáček – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Ondráček, L. Pech, Gulaš – Holec, D. Voženílek, Valský. Trenéři: Modrý, P. Martinec a Fousek.
HC Sparta Praha: Salák – Matuškin, Pogorišnyj, Mikliš, Moravčík, A. Polášek, T. Pavelka, Radek Jeřábek – E. Thorell, R. Horák, Z. Doležal – D. Kaše, Sobotka, M. Řepík – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – J. Konečný, T. Jandus, J. Slavíček. Trenéři: Jandač, Hořava, J. Hlinka a Hamara.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Oceláři Třinec 24 17 2 3 2 78:43 58
2. Mountfield HK 23 14 4 1 4 77:45 51
3. HC Dynamo Pardubice 23 10 5 2 6 71:58 42
4. HC Škoda Plzeň 25 11 2 4 8 81:72 41
5. BK Mladá Boleslav 24 11 3 2 8 59:56 41
6. HC Motor České Budějovice 23 11 1 2 9 69:63 37
7. HC Olomouc 22 9 4 1 8 54:56 36
8. HC Kometa Brno 23 7 5 2 9 67:69 33
9. HC Sparta Praha 23 7 3 4 9 74:73 31
10. HC VERVA Litvínov 23 9 1 2 11 65:70 31
11. Bílí Tygři Liberec 22 8 0 5 9 47:61 29
12. HC VÍTKOVICE RIDERA 22 8 2 1 11 40:54 29
13. HC Energie Karlovy Vary 23 8 1 2 12 66:67 28
14. Rytíři Kladno 23 4 3 3 13 61:82 21
15. PSG Berani Zlín 23 2 1 3 17 40:80 11

Další program Tipsport extraligy

Úterý 23. listopadu – dohrávka 25. kola:
17:20 HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Úterý 23. listopadu – předehrávka 27. kola:
17:30 HC Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary

Středa 24. listopadu – dohrávka 6. kola:
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Olomouc

Další program Tipsport extraligy

Úterý 23. listopadu – dohrávka 25. kola:
17:20 HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Úterý 23. listopadu – předehrávka 27. kola:
17:30 HC Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary

Středa 24. listopadu – dohrávka 6. kola:
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz