InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trenér stříbrných dorostenců Radomyšle Josef Slavíček: Na tým jsem pyšný

Trenér Josef Slavíček , Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

Trenér Josef Slavíček     Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

RADOMYŠL – Jako trenér je podepsán pod historickým úspěchem radomyšlského nohejbalu. Tým ligových dorostenců pod vedením Josefa Slavíčka o státním svátku 28. října bojoval ve finále play-off Botas dorostenecké ligy proti MNK Modřice, na zlato však nedosáhl. Soupeři z města nedaleko Brna nakonec podlehl 3:4, když utkání ze stavu 0:3 vyrovnal na 3:3 a rozhodl až zápas kdo s koho. Titul vicemistrů republiky byl i tak pro Jihočechy obrovským úspěchem a odměnou za dlouholetou práci. „Druhé místo v oddílové soutěži je pro mě největší úspěch trenérské kariéry,“ prohlásil Josef Slavíček.

 

Bylo velké zklamání, že jste nevystoupali na samý vrchol? Jak blízko, popřípadě daleko k tomu bylo?
Po finále zavládlo samozřejmě zklamání. To už ve sportu bývá, že se raduje pouze vítěz. Postupem času to však vidím jako nesmírný úspěch, vždyť městys s 1200 obyvateli konkuruje daleko větším městům, která mají možná lepší podmínky. Prohrávali jsme finále již 0:3, ale pak přišel obrat v utkání a vyrovnání stavu na 3:3. Bohužel v posledním klání už nám soupeř moc šancí nedal. Situace by se určitě vyvíjela jinak, pokud bychom vyhráli první dvojici, v níž jsme v posledním setu neproměnili tři setboly. Zvítězit v první dvojici, zlato by nás jistě neminulo.

Na co jste nejvíce pyšný za průběh celé sezony u svých svěřenců?
Jak na sobě kluci pracují, reprezentují náš oddíl a celý městys. To je vizitka toho, jak to v nohejbalové Radomyšli funguje. Jsem trenér tvrdšího ražení, ale všichni moji svěřenci ví, že to s nimi myslím dobře a podle tohoto k tomu přistupují s maximálním úsilím. Velkou zásluhu na úspěchu má i předseda oddílu Milan Koubovský, se kterým je radost spolupracovat.

Celý rozhovor najdete v aktuálním vydání Týdeníku Strakonicko, v prodeji od 18. listopadu.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Pepa 

    Reagovat

     

    Slavíček není zrovna nejostřejší tužka v penále

    Vloženo 22.11.2021 07:56:07

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace