Hlavní obsah

Dostal ránu od LeBrona, zkrvavený se chtěl rvát. V NBA se děly věci

New York/Praha

Moc nechybělo a měli jsme tu "Palácovou potyčku II". Navíc za účasti největší hvězdy současné NBA LeBrona Jamese! Šestatřicetiletý basketbalista Los Angeles Lakers byl v Detroitu vyloučen za úder do obličeje Isaiaha Stewarta.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Lakers LeBron James je vyloučen za potyčku s hráčem Detroitu Pistons Isaiahem Stewartem.

Článek

James se s domácím 20letým hráčem přetlačoval při trestných hodech, ruply mu nervy a Stewarta praštil do oka. Ten se sesunul na palubovku, ale za chvíli vyskočil a chtěl si to s basketbalovou ikonou vyřídit na místě. To už se mezi oba borce vmísili jejich spoluhráči, aby zamezili konfliktu.

Ten však nadále eskaloval, Stewart se zkrvaveným obličejem se totiž nenechal uklidnit. Naopak. V jednu chvíli se ho snažilo odtlačit snad pět členů realizačního týmu Pistons. Ale marně. Když už se zdálo, že upustil páru, najednou se otočil a s rozběhem se snažil dostat k Jamesovi, kterého byl odhodlaný chránit i mohutný DeAndre Jordan...

"Každý v lize ví, že LeBron není zákeřný chlápek," řekl Jamesův spoluhráč Anthony Davis, který nakonec 30 body přispěl k výhře hostů 121:116.

"Jakmile došlo ke kontaktu, naklonil se ke Stewartovi a řekl: Moje chyba. Nebylo to úmyslné. Nevím, o co se pak snažil Stewart. Ale to asi nikdo z našeho týmu."

Detroitský zuřivec inkasoval za své počínání okamžitě technické chyby, takže také nemohl pokračovat.

"Stewart byl naštvaný, ale snažil jsem se ho přesvědčit, aby se tím nenechal unést. Cítil jsem s ním, protože je ohromně soutěživý a snaží se hrát tvrdě. Ale choval se, jako by ho někdo zákeřně praštil někde na ulici. To by byl úplně jiný příběh," tvrdil kouč Detroit Dwane Casey.

Takřka na den před 17 lety se přitom v Detroitu odehrála nejostudnější rvačka v dějinách NBA. V zápase s Indianou se potyčka z palubovky přenesla do hlediště a vedení soutěže po celosvětové ostudě rozdávalo exemplární tresty.

Netflix ve své sérii Untold uvedl letos o "Palácové potyčce" poutavý dokument.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články