Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pět touchdownů pro Taylora. Nenápadný tahoun Colts životním výkonem zničil Buffalo

Osmnáct let. Tak dlouho čekali Indianapolis Colts na vítězství na hřišti Buffala. Co nedokázaly nabité týmy okolo Pentona Manninga a později Andrewa Lucka, zvládl prakticky sám Jonathan Taylor. Nevelký running back Colts skóroval všech pět touchdownů hostů a rozhodl o jasné výhře Indy na půdě jednoho z favoritů konference AFC 41:15.

Jonathan Taylor proniká obranou Buffala
zdroj: USA Today Sports autor: Rich Barnes

Taylor jako teprve pátý hráč v moderní éře skóroval v jednom utkání alespoň pětkrát a zároveň si připsal více než 200 kombinovaných yardů. Jeho výkon byl tak dominantní, že Colts stačilo k jasné výhře pouhých 106 yardů vzduchem. Po zemi obranu Bills doslova zničili.

Přitom defenziva Buffala za prvních deset týdnů povolila pět skórování všem running backům soupeřů dohromady. Taylor s 1122 naběhanými yardy vede o parník pořadí running backů, i proto, že jeho hlavní konkurenti Derrick Henry z Tennessee a Nick Chubb z Clevelandu se potýkají se zdravotními problémy.

S deseti běhy přes dvacet yardů a 13 touchdowny v sezoně rovněž nemá Taylor téměř konkurenci. Jamesi Connerovi z Arizony sice na dvanáct skórování stačila jen polovina naběhaných yardů, v častěji vzduchem hrající Arizoně není ale jeho role na hřišti tak zásadní jako v případě Taylora.

Pokud se v AFC objeví tým, o kterém se začne hovořit jako o vážném kandidátovi na prvenství v konferenci, zaručené v následujícím týdnu shoří. Tennessee drželo dlouhou úspěšnou sérii včetně výher třeba na hřišti Los Angeles Rams nebo domácí demolice Kansasu. Jenže pak do Nashvillu přijel slabý Houston a kouzlo Titans se úplně vypařilo.

Domácí se ofenzivně vzpamatovali až ve druhém poločase za stavu 0:19, ovšem jejich snahu o obrat pohřbil Ryan Tannehill, který zažil nejhorší zápas za dobu působení v Tennessee. Quarterback Titans v utkání hned čtyřikrát ztratil míč, z toho třikrát v poslední čtvrtině a Texans tak nečekané vítězství v pohodě udrželi. Titans po Jets už podruhé prohráli s týmem, který má aktuální bilanci 2-8.

Kansas po slabých výkonech v úvodních dvou měsících zvládl kritický listopad bez ztráty kytičky a díky čtyřem výhrám za sebou se vrátil na postupové pozice. Ovšem zatímco útok Chiefs má do ideálu stále daleko a kromě solidní první čtvrtiny s dvěma běhovými touchdowny zbytek utkání mlčel, udržela předloňským šampionům šanci na výhru proti silnému Dallasu překvapivě opět obrana.

Defenziva Chiefs ani v jednom z čtyřech vítězných utkání nepovolila soupeřům víc než 20 bodů a silný útok Dallasu udržela na 276 yardech bez jediného touchdownu, navíc třikrát získala na soupeři míč. Ve dvou případech v tom měl prsty Chris Jones, který si navíc připsal 3,5 sacku, sedm tlaků na quarterbacka a vynucený fumble.

Ronu Riverovi návrat do Caroliny vyšel. Bývalý úspěšný kouč Panthers uspěl v ostře sledovaném souboji se svým někdejším svěřencem Camem Newtonem, který už tentokrát nastoupil rovnou v základní sestavě domácích.

Vyrovnaný duel rozhodla situace v závěru, kdy Panthers za stavu 21:24 museli hrát čtvrtý down na vlastní polovině, neuspěli, a Washington následně dalším field goalem pojistil svou čtvrtou výhru v sezoně.

Philadelphia zejména díky třem běhovým touchdownům quarterbacka Jalena Hurtse porazila New Orleans 40:29 a s ohledem na hratelný rozpis ve zbytku sezony oživila naděje na postup do play-off.

Saints s náhradním quarterbackem a bez zraněné hlavní ofenzivní hvězdy Alvina Kamary prohráli potřetí za sebou a na postupové pozici se drží jen díky lepším tie-breakerům před San Franciscem. Eagles a také Carolina mají stejný počet vítězství jako New Orleans, odehráli ale o jeden zápas víc.

Vyrovnanou bilanci 5-5 má spolu se Saints a 49ers také Minnesota. Vikingové v bitvě o krále severu s Green Bay sice promarnili třináctibodové vedení a v závěru nechali Marqueze Valdes-Scantlinga 75yardovým touchdownem vyrovnat, přesto se domácí dokázali ve zbývajícím čase ještě dostat do pozice, odkud mohl Greg Joseph trefit vítězný field goal.

Výsledky 11. hracího týdne NFL:

Atlanta - New England 0:25, Buffalo - Indianapolis 15:41, Carolina - Washington 21:27, Cleveland - Detroit 13:10, Chicago - Baltimore 13:16, Jacksonville - San Francisco 10:30, Minnesota - Green Bay 31:31, NY Jets - Miami 17:24, Philadelphia - New Orleans 40:29, Tennessee - Houston 13:22, Las Vegas - Cincinnati 13:32, Kansas City - Dallas 19:9, Seattle - Arizona 13:23, LA Chargers - Pittsburgh 41:37.

Konference AFC: 1. Tennessee (8-3), 2. Baltimore (7-3), 3. New England a Kansas City (oba 7-4), 5. Buffalo, Cincinnati a LA Chargers (všichni 6-4).

Konference NFC: 1. Arizona (9-2), 2. Green Bay (8-3), 3. Dallas a LA Rams (oba 7-3), 5. Tampa (6-3), 6. New Orleans, San Francisco a Minnesota (všichni 5-5).

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články