Moscow Death Brigade přivezou show plnou punku, rapu a elektra i do Prahy

Moscow Death Brigade | Zdroj: idioteq.com

Ruská kapela Moscow Death Brigade se vrací do Prahy s náloží agresivní kombinace elektra, hardcore punku a rapu. Ve Futurum Music Baru vystoupí na začátku prosince.

Hardcore rapová parta Moscow Death Brigade, která svůj styl nazývá circle pit hip-hop”, se ve svých textech odjakživa pouští do témat zaměřených proti rasismu, diskriminaci a válkám. Jejich progresivním poselstvím dodává sílu mix hardcore punkové energie a různých elektronických vlivů.

Ve své nejnovější tvorbě zavítali i do akustické hudební sféry. Na EP s názvem Flares Are Burning se nejvýraznějším singlem stala stejnojmenná skladba, která byla ovlivněna pandemií a má reprezentovat naději v nelehké době. Naději pro Moscow Death Brigade v tomto případě symbolizuje pouliční aktivismus, solidarita a přátelství, proto se v klipu objevilo mnoho spřízněných kapel, jež vyznávají stejné hodnoty, jako Stage BottlesLos Fastidios nebo The Restarts.

Čtěte také: TIP REDAKCE: Hudební dokumenty, které byste letos neměli minout

Koncert Moscow Death Brigade se měl po pár pandemických přesunech odehrát 29. listopadu, nicméně zařazení České republiky Rakouskem do červené zóny donutilo kapelu trochu přeházet data. Naštěstí organizátoři z Mighty Sounds i skupina dospěli k rychlému řešení a show se posouvá pouze o týden, tedy na datum 6. prosince 2021, a lokací zůstává Futurum Music Bar. O support se postará domácí uskupení Mad Rabbits.


Napište komentář

Václav Pilka
O Václav Pilka 275 Článků
Jsem absolvent literární tvorby a hudba je pro mě obrovská část života. Protože ale nikde nehraju, tak o ní alespoň píšu. Žánrově se skoro vůbec nevymezuju, takže mám rád třeba Enter Shikari, Architects, Charli XCX, Little Simz, Pussy Riot nebo The 1975. Vedu mimo jiné i portál o méně populárních interpretech justlisten.cz