Komiksových filmů a seriálů každým rokem přibývá a tak není divu, že se v poslední době těší stále větší oblibě u fanoušků. Někteří herci se hned svou první rolí stali natolik oblíbenými, že jim jejich superhrdinu již nikdo neodpáře. Například Robert Downey Jr. jako Iron Man, Chris Hemsworth jako Thor, Mark Ruffalo jako Hulk a další. Jsou ale i takoví, kteří začínali u komiksu velmi neslavně a jejich role jim málem zničila kariéru. I přesto tito herci dostali další roli ve filmu podle komiksu a tím mohli prvotní neúspěch odčinit. Všem zmíněným se to naštěstí povedlo a svou další šanci využili na maximum. O koho se jedná?

-reklama-


Ryan Reynolds 

Tento americký herec se u komiksu tzv. „spálil“ hned dvakrát. Poprvé jako nepovedená verze Deadpoola ve filmu X-Men Origins: Wolverine (2009) a podruhé to bylo v nepříliš divácky oblíbeném filmu Green Lantern (2011). I přesto tento herec dostal svou třetí šanci a znovu si zahrál již zmíněného Deadpoola, tentokrát ale v sólovce z roku 2016 a jejího pokračování z roku 2018. Nejen fanoušci Marvelu byli nadšení.

Embed from Getty Images

Chris Evans

Všem je nám známý především jako Steve Rogers alias Kapitán Amerika. Poprvé se ale v roli hrdiny objevil ve snímku Fantastická čtyřka (2005) a jeho pokračování Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007). Filmy však nesklidily příliš velký úspěch. Pak přišel v roce 2011 zlom a Evans byl obsazen do hlavní postavy ve filmu Captain America: První Avenger. Díky roli Kapitána Ameriky si zahrál v dalších celosvětově úspěšných „marvelovských“ filmech. Naposledy v roce 2019 v Avengers: Endgame a Captain Marvel.

Embed from Getty Images

Ben Affleck

Affleck se v roce 2003 zhostil role slepého právníka Matta Murdocka ve filmu Daredevil. Tento počin však skončil neslavně a jeho herecký výkon v podání tohoto hrdiny sklidil převážně kritiku a posměch. Proto když od studia Warner Bros. dostal nabídku zahrát si Batmana, nesli to fanoušci Temného rytíře velmi těžce. Obava ze špatného hereckého výkonu a vzpomínání právě na jeho Daredevila byla na internetu téměř všude. Nakonec se své role zhostil mnohem lépe než v roce 2003, avšak snímky Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) a Liga spravedlnosti (2017) nebyly hodnoceny pozitivně. Affleck tedy svůj reparát nesplnil tak, jak od něj studio očekávalo, proto se žádné sólovky nedočká a již byl v roli Bruce Waynea vyměněn za Roberta Pattinsona. Tento rok se ještě objevil jako Batman v Liga spravedlnosti Zacka Snydera.

Embed from Getty Images

Mark Strong

A opět ten nešťastný Green Lantern (2011). I když jeho herecký výkon nebyl tak špatný, nespokojení fanoušci již film i se všemi herci rovnou zatratili. V loňském roce se však objevil ve snímku Shazam!, kde si zahrál doktora Sivana. Tato role záporáka mu velmi sedla a tak i on zaznamenal ve svém dalším komiksovém obsazení úspěch.

Embed from Getty Images

 

Zdroj informací: imdb.com, fdb.cz, wikipedia.org, csfd.cz

-reklama-