Chcete originální ozdobu na váš stromeček? Zoopark vydal vlastní edici vánočních koulí
Mlsný rys ostrovid je jedním ze zvířat, které jsou vyobrazené na speciální edici vánočních ozdob chomutovského zooparku. Foto: Pavlína Skopová
Zajímavosti

Chomutov - Co kus, to skutečný originál! Zoopark Chomutov právě dává do prodeje vánoční koule s motivy oblíbených zvířat, a protože jsou ručně malované, každá je opravdový unikát. Ozdoby je možné zakoupit i na pokladnách.

Může to být výjimečný dárek k Mikuláši nebo milé překvapení na vánočním stromku. Každopádně to bude navýsost originální vánoční výzdoba pro všechny, kteří mají chomutovský zoopark rádi. „Nechali jsme vyrobit celkem pět druhů vánočních ozdob s konkrétními zvířaty. Máme charzu, medvěda, makaka, rysa a plameňáka,“ vyjmenovává jednotlivé náměty ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Koule jsou mléčně bílé a zvířata jsou na nich malována ve stejném grafickém provedení, v jakém je znají návštěvníci z informačních tabulí v areálu. Na druhé straně koulí je pak zlatý nápis symbolizující logo chomutovské zoologické zahrady.

Zoopark nechal ozdoby vyrobit ve firmě z nedaleké Krupky, která se výrobou ručně foukaného skla zabývá již tři desítky let. „Stále se poohlížíme po něčem, co naše příznivce potěší a nadchne. Myšlenka na vlastní edici vánočních ozdob si nás okamžitě získala a doufáme, že udělá radosti i našim návštěvníkům,“ dodává k originální předvánoční novince Věra Fryčová.

Zoopark nechal vyrobit několik stovek koulí v pěti zmíněných druzích, jedna ozdoba stojí 230 Kč. K dostání jsou klasicky v zooshopu, ale také přímo na pokladnách. „Nechtěli jsme nutit ty, kteří si jen chtějí koupit naše ozdoby, aby si museli k tomu platit ještě vstupenku do areálu,“ vysvětluje vstřícný krok ředitelka. Zoopark očekává o svou vánoční novinku velký zájem, proto zájemcům doporučuje ozdoby zakoupit co možná nejdříve.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru