TOP 7 videoklipů týdne: Vladimír Mišík vzpomíná na cestu do Normandie, jeho syn Adam zpívá o střízlivosti a Barbora Mochowa čeká na život

Vydáno 22.11.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Rodina Mišíků má za minulý týden na svědomí hned dva videoklipy. Vladimír Mišík v tom svém vzpomíná na cestu do Normandie, jeho syn Adam pak pod značkou Hills 97, v níž účinkuje spolu s producentem Enthicem, zpívá o tom, jak bylo během koronaviru těžké zůstat střízlivý. Emma Smetana s Jordanem Hajem natočili romantický videoklip k písni By Now, Barbora Mochowa zase představuje singl Wait for Life. Kali se v novém tracku opírá do zištných lidí, Viktor Sheen má sing s potenciálem "ropnýho vrtu" a Calin s kvítkem z projektu Rychlí kluci chystají společnou desku. 

TOP 7 videoklipů týdne: Vladimír Mišík vzpomíná na cestu do Normandie, jeho syn Adam zpívá o střízlivosti a Barbora Mochowa čeká na život TOP 7 videoklipů týdne: Vladimír Mišík vzpomíná na cestu do Normandie, jeho syn Adam zpívá o střízlivosti a Barbora Mochowa čeká na život


Vladimír Mišík
vzpomíná na cestu s manželkou do Normandie

Vladimír Mišík vydává další singl z nového alba Noční obraz. Stala se jím píseň Nad útesem dění, kterou napsal při cestách s manželkou do Normandie. „Nejsem žádný mystik, ale musím říct, že tady se stalo něco zvláštního: najednou se mi ‚shůry‘ začala doslova sypat všechna tahle slova. Já je jen zapisoval. Připomínalo to takové to automatické psaní, které používali třeba beatnici. Pak jsem si to přečetl a řekl si – kruci, vždyť ono to skoro připomíná báseň... No a Petr (Ostrouchov) to pak celé zhudebnil a zaranžoval v tom irském duchu," uvedl Mišík.

Příběh českého hitu: Vladimír Mišík - Slunečný hrob

Ve videoklipu, který vytvořil Matyáš Vorda, hraje hlavní roli mechanická skříňka zvaná ‚hybohled‘ z dílny ve Francii žijícího výtvarníka Pavla Macka. 

Adam Mišík a Enthic alias Hills 97 zpívají o střízlivosti

Projekt Hills 97 vkročil na českou scénu před více než rokem. Tvoří ho Adam Mišík a producent Ethic, kteří nyní navazují na vlnu fresh singlů písní Sober. Tu nahráli s rapperem Dorianem, s nímž Mišík už dříve vydal singl Proud. Videoklip k songu režíroval Vladimír Lutha.

TOP 8 videoklipů týdne: Marek Ztracený točil s Rodenem, Adam Mišík s raperkou Luisou a Nebe si přizvali Přemka Forejta

„Tenhle single vznikl asi rok zpátky v době, kdy jsme byli zavřený ve studiu 24/7 a už se nám stejskalo po normálním životě venku. Střídali jsme období střízlivosti s obdobím nestřízlivosti. O tom ten song vlastně je, že člověk se snaží to držet ve střízlivosti, ale většinou to nejde moc dlouho,“ prozradil Mišík.

Emma Smetana si v singlu s Jordanem Hajem splnila dětský sen

Novinku představují také Emma Smetana a Jordan Haj. Jmenuje se By Now a zpěvák ji napsal během jedné zařijové noci doma v kuchyni. Jak ale přiznává, prvotní nápad dostal už během zimního pobytu na Bali. „Všiml jsem si tam obrovské koncentrace nomádů, lidí, kteří od něčeho utekli a na tomhle ostrově na druhém konci planety hledají nový život, nove lásky, sami sebe. Tak jsem to sepsal do podoby dopisu holce, co od všeho odjela a její bývalá láska se jí ptá, jestli už konečně našla to, co hledala," popsal Haj.

Emma Smetana ve vyprodaném Café V lese představila i nové písně

Videoklip se natáčel v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech pod taktovkou Marka Jarkovského. „Když jsem zahlédla kompozici záběru, uvědomila jsem si, že se mi právě plní dětský sen. Milovníci princezen a Disney pohádek mi porozumí. A myslím, že budou mít radost i fanoušci francouzské nové vlny, Čaroděje ze země Oz, Titaniku nebo Wese Andersona," dodala Smetana, která by s partnerem příští rok ráda vyrazila na evropské turné.

Barbora Mochowa čeká na život

Zpěvačka a pianistka Barbora Mochowa přináší další vlaštovku z připravovaného alba, singl Wait for Life. Vznikl ve spolupráci s producentem Viliamem Bérešem, který písni dodal snovou smyčcovou aranž s velkolepými beaty a magickými zvuky.

„Videoklip jsme natáčeli jednoho krásného podzimního dne v okolí Prokopského údolí. Nikdy jsem si natáčení tolik neužila. A Petrův nápad zapojit do videoklipu ještě jednu tajemnou postavu se mi zalíbil okamžitě. Víc ale nesmím prozradit, musíte se podívat," prozradila Barbora Mochowa

Nová deska Kaliho je na spadnutí

Slovenský rapper Kali plánuje začátkem prosince vydat svoje nové album Život neni zlý. Ochutnávkou z něj je nový singl Tankujeme plnú. V klipu si Kali vyzkouší hned několik pracovních rolí, nevynechá ani tu politickou. Zároveň se textem strefuje do těch, kteří vidí za každou svojí aktivitou jenom kalkul a zisk.

Calin a kvítek připravují první společnou desku

Chystá se společná deska dvou tváří labelu Rychlí kluci, a to Calina a kvítka. Prvním singlem je skladba Tiká. V klipu se mihne hned několik kámošů od téhle party, mezi nimi i Ben Cristovao. O režii tohohle jednoduchého a zábavného vtípku se postaral přímo Calin, kameru a postprodukci zajistil Radim Zbořil. 

Viktor Sheen má nejstreamovanější skladbu i novou desku

Viktor Sheen je držitelem ceny Slavík za nejstreamovanější skladbu roku Rozdělený světy, která vyšla na stejnojmenném albu v říjnu loňského roku. Minulý týden mu vyšel následovník této desky, kterým je album Příběhy a sny. Klip k songu Příběhy, sny je děkovačkou pro fanoušky, kteří letos dorazili na některou ze shows Sheena. 

Text: Andrea Štipčáková, Kateřina Nováková, foto: Filip Matějů, Petr Lexa
Témata: Vladimír Mišík, Adam Mišík, Emma Smetana, Jordan Haj, Barbora MochowaViktor Sheen, Rychlí kluci, Calin, Stein27, Kali

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít