Zde může být vaše reklama.

Přerov následuje Olomouc a ruší program vánočních trhů

Přerov následuje Olomouc a ruší program vánočních trhů

foto: Přerov.eu

23. 11. 2021 - 15:55

Olomouc. A teď už i Přerov. Dvě města, ve kterých letošní vánoční trhy budou bez kulturního programu, ale prodej punče zůstane. Podle primátora Petra Měřínského město nechce dělat program jen pro očkované.

Pracovní skupina krizového štábu města Přerova o zrušení programu rozhodla včera. Trhy jsou v plánu i nadále, pokud nedojde k dalšímu zpřísnění vládních opatření.

„A protože nejsme schopni zajistit tuto kontrolu, bude lepší, když dáme včas vědět všem, že letos na náměstí program nebude – jakkoliv je nám to líto, protože vše už bylo připraveno a nasmlouváno. Navíc epidemická situace není příznivá, čísla nakažených se zvyšují,“ řekl první muž přerovské radnice.

Vedle patnáctimetrové vánoční jedle, která byla v sobotu přivezena z Partutovic, se tak nebude stavět pódium.

„Strom se za účasti veřejnosti měl rozsvěcet na první adventní neděli, ale tento plán padl. Uděláme to stejně jako vloni – v neděli ráno už bude strom svítit, nazdobeno bude i náměstí. A kdo chce přijít na punč nebo bramborák, tak může. Máme tu čtrnáct stánků a ty budou otevřeny,“ doplnil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček pro web města.

Další články