Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb v Litoměřicích vybojovala první místo v celostátní soutěži Rio Mare Svačina roku 2021
zleva: Ladislav Pertl, Šimon Chovaneček, Martin Staněk, Zdeněk Křížek, Richard Fuchs a Markéta Hrubešová. Foto zdroj: kr-ustecky.cz
Litoměřice

Litoměřice - Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb v Litoměřicích si na svůj účet připsala další úspěch – umístění žáka Šimona Chovanečka na prvním místě v celostátní gastronomické soutěži Rio Mare Svačina roku 2021.

Šimon Chovaneček, žák třetího ročníku oboru Kuchař – číšník Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb v Litoměřicích, se pod vedením učitele odborných předmětů Ladislava Pertla probojoval až do Národního finále 8. ročníku soutěže Rio Mare Svačina roku. Finále, kterého se zúčastnilo dvanáct soutěžících z celé republiky, se konalo v Národním zemědělském muzeu v Praze. Šimon získal svým vítězstvím pro školu nádobí značky Tefal v hodnotě 50 000 Kč, sám si ze soutěže odnesl výrobky Rio Mare a nádobí Tefal v hodnotě 20 000 Kč.

Národnímu finále soutěže předcházelo semifinále a také základní kolo. Vstupenkou do základního kola bylo zaslání originálního receptu a dokumentační fotografie svačiny, ve které tvořil hlavní surovinu tuňákový steak Rio Mare. Ze 150 přihlášených žáků postoupilo do semifinále 50 účastníků, kteří se koncem října utkali v nominačních kolech v Praze a v Brně o postup do finále. Do semifinálové padesátky postoupili ze Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb v Litoměřicích dva žáci – Martin Tejmer však musel kvůli zranění bohužel ze soutěže odstoupit.

Šimon si pro soutěž připravil „Mexický crunchwrap se salátkem Pico de gallo“, který netradičně servíroval ve slupce z avokáda. Svůj recept musel předvést ve finále před odbornou porotou i ostatními soutěžícími. Finále provázela herečka Markéta Hrubešová, v odborné porotě zasedli Martin Staněk, Richard Fuchs, Jiří Roith a garant soutěže Zdeněk Křížek. Ve druhé porotě byli zástupci firem Rio Mare, Tefal a influencer Luboš Kulíšek a Lea Siekel (Skálová), účastnice soutěže MasterChef 2019.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru