- Reklama -

Lockdown jako zábava: Nová komedie Zásek baví na účet koronaviru

Že příznaky covidu, lockdown a nouzový stav mohou být i zábava, ukazuje komedie Dannyho Boona Zásek.

- Reklama -

Už jen téma koronavirus ve většině z nás po dvou letech neúspěšného boje s pandemií probouzí stavy podobající se alergické reakci na buráky. Došli jsme od prvotního nadšeného šití roušek pro sousedy a extrémnímu dodržování hygieny k tomu, že… K čemu vlastně? Že vám nefunguje Tečka. Že se bojíte, že přijde další lockdown. A že tohle celé se nejspíš potáhne ještě hodně dlouho.

Nelíbí se vám testování na koronavirus? A celá ta vážná debeta kolem už vám lezem krkem? Pak si rozhodně pusťte novou francouzskou komedii Zásek. Ta si povedeně střílí ze všeho, čím jsme se museli tak (dosud zbytečně) protrápit.

Lockdown v Paříži

Děj je totiž zatraceně prostý: kvůli koronaviru přišel ve Francii lockdown, a tak většina obyvatel jednoho činžovního domu musí trávit většinu času doma. Uzamčení v Paříži, ve které je vyhlášený nouzový stav.

Mezi obyvateli bytu je pár s dcerou, otec se dvěma dětmi, žena prodávající alkohol, mladý pár a zdravotník. Od začátku filmu je patrné, že každá z postav má na pandemii jiný názor. Všechny tyto postavy symbolizují lidi ze skutečného života, kteří k pandemii přistupovali různě a archetypy, které snadno najdeme i u nás.

- Reklama -

I testování může být sranda

U páru, který má dceru, je otec posedlý tím, aby se před virem uchránil. Hygienu ovšem řeší až přehnaně. Otcovo jednání je často humorné, například když před policisty vytáhne digitální teploměr, aby se ujistil, že nemají teplotu, a oni ho zatknou, protože se domnívají, že má u sebe zbraň.

Druhý otec, který je zároveň majitelem činžovního domu, je pro změnu mužem, který věří, že virus je podvod. Kromě rodin s dětmi je zde muž, jehož manželka je hospitalizována s COVID-19, a vědec, který se zabývá hledáním vakcíny proti viru.

Pocity, co známe díky nouzovému stavu všichni

V průběhu filmu se pak obyvatelé domu kvůli společnému testování lépe poznávají a učí se spolu vycházet. A ačkoli se film odehrává ve Francii, tak snímek velmi těží z toho, že podobné výluky probíhaly v tomto období v mnoha zemích a každý se tak s hrdiny filmu dokáže ztotožnit.

Filmem Zásek se navíc táhne milé poselství. Ačkoli nás totiž pandemie nechtěně uzavřela v našich domovech a přinesla mnoho frustrací a nežádoucího napětí, naučila nás také obrovské sounáležitosti, zvláštně ve svých prvních fázích.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Nejapný žert v Bradavicích: Alan Rickman legendárně ztrapnil Daniela Radcliffa

Když Daniel Radcliffe propagoval svůj film "Rohy", obrátil se na skrz Reddit na fanoušky a odpověděl jim na řadu otázek . Jak se dalo čekat, nejvíc jich směřovalo na jeho účinkování ve filmech Harry Potter. Radcliffe přiznal, že se při natáčení stal obětí "pranku" od Alana Rickmana.

Ve Flashdance za Jennifer Bealsovou zaskakoval v tanci i šestnáctiletý kluk

V roce 1983 se objevila Jennifer Bealsová v kultovním snímku "Flashdance" a z neznámé studentky z Yale se stala přes noc mezinárodním sexuálním symbolem. V roli Alex Owensové, mladé ženy z Pittsburghu, která svařuje ve dne a v noci tančí, se proslavila svými pohyby. Její taneční scény přitom vznikaly s podstatnou pomocí několika skrytých talentů.

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.

Ralph Macchio byl na začátku Cobra Kai o pět let starší než mistr Miyagi v původním Karate Kidovi

Výtečný umělec, Noriyuki "Pat" Morita nejvíce proslul svou ikonickou postavu mistra Miyagiho, moudrého a laskavého senseie v kinematografickém skvostu z roku 1984 - snímku Karate Kid.

Holland Taylorová: Představitelka mámy Evelyn byla nejhůř placenou hvězdou seriálu Dva a půl chlapa

Holland Taylorová se proslavila v populárním televizním pořadu s názvem Dva a půl chlapa, který se vysílal v letech 2003 až 2015. V tomto seriálu ztvárnila postavu Evelyn Harperové, která je popsána jako "domýšlivá a sobecká bisexuální matka bratrů Charlieho a Alana a babička Jakea."

Jima Caviezela při natáčení filmu Utrpení Krista zasáhl blesk

Při natáčení "Utrpení Krista" zažil Jim Caviezel mnoho dramatických okamžiků, nejvýraznějším bylo zasažení bleskem.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -