Kdo získá letos Grammy? Nominacím vládli Batiste, Bieber či Eilish!

Justin Bieber 2

Autor: stars24.cz, ČTK

23. listopadu 2021 21:03

Nejvíce nominací na prestižní hudební ceny Grammy, které se budou udílet koncem ledna, má americký jazzový hudebník Jon Batiste. Šanci získat ocenění má podle agentury AP hned v 11 kategoriích. Po osmi nominacích získal zpěvák Justin Bieber a zpěvačky Doja Cat nebo H.E.R. Po sedmi nominacích mají zpěvačky Billie Eilish a Olivia Rodrigová.

O cenu v hlavní kategorii - album roku - se utká Jon Batiste s Justinem Bieberem, Billie Eilish, Dojou Cat, H.E.R, Kanye Westem, Tonym Bennettem a Lady Gaga, Olivií Rodrigovou a Taylor Swiftovou, uvedli organizátoři podle agentury Reuters.

Jon Batiste je možná největším překvapením Grammy, píše AP. Letošní držitel ceny Oscar za filmovou hudbu si podle ní vysloužil nominace na Grammy také v další velmi sledované kategorii nahrávka roku. Jeho nominace zahrnují několik žánrů včetně R&B, jazzu nebo klasické hudby, poznamenala AP.

Dosud nejvíce nominací na cenu Grammy podle AP získal rapper Jay-Z, který jich nasbíral 83, přičemž 23krát ocenění získal. V letošních cenách má tři nominace. Ceny Grammy patří mezi nejprestižnější ocenění v hudebním průmyslu, předány budou na slavnostním ceremoniálu v Los Angeles 31. ledna.

Témata: Grammy Justin Bieber Billie Eilish