InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Občas se už dá na naši hru i koukat, říká basketbalistka SKB Strakonice Eliška Fialová

STRAKONICE - Byl to pro ni víkend z kategorie velmi náročných. V sobotu 20. listopadu strávila na palubovce celých čtyřicet minut a druhý den si odpočinula jen na chvilku, přesto nevynechala jediný souboj a do všeho šla naplno. Eliška Fialová ukázala, že je veliká bojovnice. Také díky tomu byly druholigové ženy SKB Strakonice na domácí palubovce stoprocentní – Slaný porazily 51:38 a béčko chomutovských Levhartic 61:53. Fialová dohromady zaznamenala 23 bodů.

Zápasy se Slaným i béčkem Chomutova měly podobný průběh. V poločase jste prohrávaly, ale nakonec jste dokázaly skóre otočit. Čím jste soupeřky zlomily?

Ve víkendových zápasech jsme měly velmi kombinovanou sestavu, kdy nám chyběly tři hráčky základní sestavy. To byl nejspíš jeden z důvodů, proč nám začátky vůbec nevyšly, musely jsme se srovnat a zjistit, co můžeme a nemůžeme hrát. V sobotu jsme nakonec i ve velmi osekané sestavě (hrálo nás vlastně jenom šest) dokázaly zkušenostmi zápas překlopit na naši stranu. V neděli nás doplnila Jolča Krejčová, která nám do hry přinesla rychlost a možnost se prostřídat.

Byl pro vás těžší sobotní, nebo nedělní zápas?

Těžší byl rozhodně zápas v neděli s Chomutovem – holky byly vyšší než my a dlouho jsme nevěděly, jak si s nimi poradit. Naštěstí nám pak začaly padat i střely z dálky a Jolča Krejčová obranu soupeřek nabourávala svými neohroženými nájezdy. Z posledních 14 bodů bylo skóre 12:2 pro nás, takže závěr se nám opravdu vydařil.

Po sedmi odehraných kolech máte na svém kontě pět vítězství a dvě porážky. Odpovídá tato bilance vašim představám? Jste s ní spokojená?

Z celkového pohledu asi jsem. Mrzí mě trochu první zápas s Plzní, ve kterém se plně projevila dlouhá pauza bez basketu a ve kterém jsme opravdu nepodaly dobrý výkon. S postupem času jsou na naší hře znát drobná zlepšení a občas už se na to dá i koukat.

Jak to vůbec v táboře žen SKB Strakonice vypadá? Scházíte se i na tréninky, nebo si chodíte jen zahrát pro radost?

Se scházením se je to složité, většina holek žije mimo Strakonice, a tak jsme rády, když se sejdeme alespoň na zápasy, popřípadě na jeden trénink za 14 dní. Basket hrajeme určitě pro radost a podařené těžké zápasy, jako například teď s Chomutovem, nám ke hře dodávají další chuť.

Nezadržitelně se to blíží, za necelé tři týdny dojde na strakonické derby. Těšíte se na něj, nebo z něj máte obavy? Bude to pro oba tábory pomyslný vrchol sezony?

Netěším se (smích). Všechny se vzájemně známe, hrály jsme spolu v různých týmech a kategoriích, moc nevím, čím bychom se dokázaly překvapit. Holky z Béčka mají vyšší sestavu než my a zatím rovněž i lepší bilanci, tak se pokusíme favority potrápit. Loni na derby kvůli covidu nedošlo, letos dva zápasy s bývalými strakonickými spoluhráčkami ve dvou dnech – to se dá za jeden z vrcholů sezony označit.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace