Žhavé novinky: ihned ke koukání a hezky s českým dabingem

Žhavé novinky: ihned ke koukání a hezky s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se vám nechce večer do kina, protože počasí není zrovna povzbudivé, můžete si udělat kino doma a najít na VOD platformách film, který se bude líbit celé rodině. Strávíte tak čas pohromadě a i s horkým svařeným vínem tak máte zábavu za babku.

Mazel a tajemství lesa

V režii Petra Oukropce se představí: Sebastian Pöthe, Josefína Krycnerová, Tobiáš Rímský, Václav Hubka, Kristýna Boková, Ester Geislerová, Vasil Fridrich, Anna Schmidtmajerová

Martin (Mazel) je městský kluk s upravenou patkou, pořád na telefonu. Příroda a les jsou pro něj jenom otrava a nuda. V létě ale musí Mazel na pár týdnů na tábor pod vrchem Královka, kde se spí ve stanech na louce, jídlo je z polní kuchyně, ráno se začíná rozcvičkou a jako koupelna slouží místní potok. A k zděšení Martina jsou zde telefony zakázané.

Ve velké táborové hře je Mazel pochopitelně ostatním pro srandu a nic mu nejde. Je to ale právě on, kdo na noční hlídce objeví tajemné lesní bytosti (travní skřítky, větvíky, bojovné šišky, ostružníky i příbuzné bájných elfů). Lesní tvorové potřebují pár Mazlových věcí, aby zatočili s nedalekými těžaři a jejich zkušebními vrty, kterými ničí les. Začnou mu na táboře pomáhat a z Mazla je rázem zkušený zálesák a v táborové hře vede svoje družstvo k vítězství. S pradávnými lesními bytostmi ovšem není radno si příliš zahrávat a napětí mezi oddílem a nedalekými těžaři roste stejně jako podezření, že Mazel něco skrývá. Vyhrají nakonec lesní bytosti boj o svůj domov?

Tichý společník

Pohodový sentimentální film natočil Pavel Göbl a můžete se těšit na oblíbené herce, jako jsou Klára Issová, Ondřej Malý, Boleslav Polívka, Pavel Řezníček, Hana Vagnerová, Kamila Zetelová nebo Matěj Havelka.

Příběh je zasazený do venkovského prostředí Slovácka, kde je život pomalejší a lidé jsou více v klidu. Právě ten potřebuje Lenka, která se vrací do své rodné vesnice, aby si vyléčila duši po nedávném rozchodu a oddechla si od každodenního života plného stresu.

Budete tak svědky leckdy komických příběhů. Problémem číslo jedna bude zaplněná kapacita hřbitova a neřešitelný problém, co se bude dělat s nebožtíky. Zpopelnění je nemyslitelné a místo na další hroby není. Lenčin otec má ale úplně jiné starosti. Vzpomněl si, že na zahradě svého minulého domova, který je pohřbený na dně místní přehrady, je zakopaná bedna s výbornou slivovicí. A právě dozrál čas, aby byl poklad z hlubin vylovený a splnil své poslání. To bude ovšem znamenat nebezpečnou výpravu na dno přehrady.

Zatímco místní starousedlíci zvažují možnost pohřbívat „na stojáka“, aby ušetřili místem, lovec pokladů se chystá na svou nejnebezpečnější akci v životě.

Ani Lenčin návrat neušel pozornosti místních drben. Nejvíce podezřelá se jim zdá, když na zahradě cvičí tai-chi.

Zdá se, že nadšenci komedií z venkovského prostředí si tento povedený film určitě vychutnají.

 

Zdroj:

  • Press/Bontonfilm