Rozhovor: MRSN o TT 29 hours - jak to vzniklo, jak to proběhlo...

Autor: Keli, vydáno: 24.11.2021

Sezóna 2021 byla dost nabitá. Odjelo se hodně soutěží ve všech disciplínách a vyprodali se všechny kola na trhu. Cyklistika je tedy na vrcholu a válcuje ostatní sporty. I to je důvod, proč by se ta letošní sezóna měla pořádně uzavřít. Jedna z možností byla ochutnávka u nás premiérové soutěži TT 29 hours, která spočívala v tom, vyrobit a odprezentovat nejlepší foto a video materiál v lokalitě Trutnov Trails.

Pokud se chcete i vy zapojit do soutěže  a hlasovat tak o nejlepší tvorbu, máte možnost právě teď a k tomu si přijít pro pěknou cenu. Hlasování probíhá zde!

MRSN o TT 29

Zeptali jsme se na pár slov iniciátora akce Michala Marošiho...

Všichni dobře pamatují na kultovní zakončení Marosana end of the season, které stále čeká na svůj dvacátý ročník. Dočkáme se ho někdy, nebo ses vydal novou cestou stylu 29 hodin?

Marosana zatím zraje a čeká na svůj čas až se myšlenka dvacátého ročníku ucelí. Vzhledem k velkému množství závodů v letošním roce mě přišlo logické ukončit sezónu odpočinkovým způsobem a dostát tak hmatatelných  hodnot. Trutnov Trails mi přijde jako skvělá lokalita s kvalitními traily, zázemím a super lidmi. Ve světě už podobná forma soutěží funguje řadu let a  bylo na čase tuto myšlenku přivézt i k nám. 

Jak bylo náročné takový podnik zrealizovat a kolik na tom pracovalo lidí?

Zabralo to bezmála dva měsíce práce. Nejtěžší bylo vymyslet koncept, pravidla a počty teamů, aby se vyhovělo všem. Konzultovalo se to s lidmi z oboru, ale i tak se všechna úskalí ukázala až po akci.
29 hodin není mnoho času na to natočit a sestříhat video a ještě když do toho tvoříš fotografii, ale o tom byla právě výzva 29 hodin. Nad rámec těžké to měla i samotná porota a už teď víme, co bych změnil a upravil na příští ročník. Celou akci jsem připravoval sám s pomocí kluků z Trutnov Trails a kamarádem Adamem Maršálem.

Jak seš spokojený s průběhem a kolik se nakonec přihlásilo teamů?

Vzhledem k počasí, které bylo okouzlující jsme si to všichni maximálně užili na maximum. Některé teamy makali i přes noc a byl vidět zápal pro výsledek. Nikdo se nezranil a atmoška byla pohodová. Co se hodnot týče, tak jsem mile překvapen kolik do toho všichni vložili nápadů a jaké kvality se tady dosáhlo. Děkuji všem aktérům za jejich aktivitu. Do soutěže se přihlásilo 20 teamů a kapacita byla naplněna do posledního volného místa.

Máš nějakou veselou historku z natáčení?

Nevím jestli je veselá, ale historka to je. V sobotu ráno jsme si přivstali s vidinou východu slunce. Na základně vyzvedli bike, naložili za auto na nosič a vyrazili na spot. Cestou byla sranda a drnčely nám okna z hlasité muziky. Šok přišel když auto zastavilo a zjistili jsme, že kolo spadlo z nosiče a vláčeli jsme ho přes celou vesnici. Nakonec to odnesli jen řidítka a brzda, ale jestli nás někdo viděl...

Je něco zásadního by si na příštím ročníku změnil?

Je tam pár zásadních změn ku prospěchu akce, které vnímáme. Zmíním tedy 3 zásadní. Odevzdání dat v přesně specifikovaném formátu. Odborná porota potřebuje více času a klidu na prozkoumání díla. Rád bych vypsal price money jako motivaci pro soutěžící, protože vím jak náročné je sestavit team a kolik to vše stojí.

Slovo závěrem?

Moc fandím klukům z Trutnov Trails za to, co kopou za traily a kudy se vydávají a co mají do budoucna v plánu. Děkuji všem partnerům a kamarádům, kteří akci věřili a podpořili nebo jakkoli pomohli. Největší díky patří ale samotným soutěžícím. Klobouk dolu za díla, které jste odevzdali a to do posledního kousku. A Krakonošovi za to, co nám nadělil za počasí:-) Vidíme se za rok!

A jak se tvořilo? Video od Dušana Mihalečka ukáže

Foto: Adam Maršál

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí