shop.musicserver.cz
Nové desky 46/2021 - od Adele přes Roberta Planta s Alisson Krauss po Stinga

Nové desky 46/2021 - od Adele přes Roberta Planta s Alisson Krauss po Stinga

Vydáno: 24.11.2021 19:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Alysse Gafkjen/The Guardian

Předvánoční horečka už vrcholí a s ní i kadence novinek, kterým tentokrát vévodí Adele, Sting, Zucchero, Willie Nelson s rodinou, French Montana, Ladyhawke, Exodus, Roman Holý, Elbow, The Darkness a po letech i Robert Plant společně s Alison Krauss. Fůru hostů si pozvali Jools Holland či bluesový Dion. A Oasis zavzpomínali na Knebworth.

V pátek 19. listopadu vyšly tyto nové tituly:

Adele - 30
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / pop

Adele - 30
Adele Laurie Blue Adkins, známá celému světu pouze jako Adele, je po Coldplay a Edu Sheeranovi třetím britským umělcem, na jehož nové album se tento rok netrpělivě čekalo. Na své čtvrté řadovce se drží stále stejného systému pojmenování podle věku, v němž ji začala připravovat, a tak je tu "výroční třicítka". Tucet songů velmi ovlivnil rozvod s jejím manželem Simonem Koneckim. Polovinu z nich napsala a nahrála společně s Gregem Kurstinem, tři dostal na starost Inflo, který v minulosti spolupracoval s Tomem Odellem, Michalem Kiwanukou a Sault, a o zbytek se podělili Ludwig Göransson, Tobias Jesso Jr. a duo Max Martin & Shellback. Mezi originální kousky vmáčkla ještě písničku "All Night Parking" inspirovanou skladbou "Finding Parking" Joeyho Pecoraroa a "No More Shadows" od amerického jazzového klavíristy Errolla Garnera, který by letos v červnu oslavil sto let. Jak moc bude "30" úspěšné, můžete zkoumat na zpěvaččině YouTube a my pouze dodáme, že nahrávku seženete i na vinylu.


Sting - The Bridge
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / post rock

Sting - The Bridge
"Tyto písně jsou mezi jedním místem a druhým, mezi jedním stavem mysli a druhým, mezi životem a smrtí, mezi vztahy. Mezi pandemií a mezi obdobími - politicky, sociálně a psychologicky jsme všichni uvězněni uprostřed něčeho. Potřebujeme most," vysvětluje Sting název svého patnáctého alba "The Bridge", které vznikalo v době v pandemie. Přemítá na něm o osobní ztrátě, odloučení a neobvyklých sociálních a politických zmatcích. Deset písniček, které v deluxe verzi rozšíří o tři další, skládal a nahrával společně s dvojicí poměrně rozdílných producentů. Prvním z nich je vyzrálý americký muzikant Martin Kierszenbaum, jehož služeb využil například Lady Gaga, Madonna, Mylène Farmer, Keane, Tokio Hotel nebo Robyn, a druhým je anglická DJka a remixérka Maya Jane Coles vystupující také pod jménem Nocturnal Sunshine, již si ke spolupráci pozvali například Depeche Mode, Massive Attack, Gorillaz, Tricky nebo Florence And The Machine. Jak zní výsledek, zjistíte na speciálním webu alba


Elbow - Flying Dream
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Elbow - Flying Dream
Svůj devátý počin hlásí britští alternativci Elbow. Jejich novinka s názvem "Flying Dream" se rodila na dálku, kdy každý z členů kapely tvořil doma, a když situace dovolila, sešli se v prázdném brightonském Theatre Royal, aby zde své dílo dopilovali. K posluchačům se tak dostává deset zbrusu nových skladeb. Jako promo vyslala kapela ke svým fanouškům záběry právě z pilovaní v divadle. Podívejte se na jejím YouTube profilu.


The Darkness - Motorheart
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: glam rock

The Darkness - Motorheart
The Darkness se etablovali jako jedna z nejoblíbenějších a nejdůležitějších britských rockových kapel současnosti. Jejich poslední album "Easter Is Canceled" z roku 2019, které se dočkalo pozitivních hlasů kritiky a umístilo se na čtvrtém místě v Top 10 ve Spojeném království, má nyní následovníka. Je jím desetipísňová (v případě deluxe balení třináctipísňová) kolekce s názvem "Motorheart". Bratři a kytaristé Justin a Dan Hawkinsnovi společně s basákem Frankiem Poullainem a bubeníkem Rufusem Taylorem již před měsícem vypustili titulní singl, věnovaný sexuálnímu robotovi. Klip k němu je spolu s dalšími songy z kolekce na YouTube profilu formace.


Tip týdne

Robert Plant & Alison Krauss - Raise The Roof
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: roots rock / americana / alternativní bluegrass

Robert Plant & Alison Krauss - Raise The Roof
V roce 2007 překvapili Alison Krauss a Robert Plant celý hudební svět společnou deskou "Raising Sand". Někdejší člen Led Zeppelin a královna bluegrassu si za ni o rok později odnesli šest cen Grammy včetně té nejprestižnější za Album roku. Už před lety se rozhodli na tuto spolupráci navázat, a i když na nějaký čas natáčení přerušili, letos definitivně uzrál čas k dokončení druhé společné desky "Raise The Roof". Dvanáct, respektive čtrnáct skladeb, které naleznete v deluxe edici, opět posbírali u svých kolegů - inspirovali je například Merle Haggard, Allen Toussaint, The Everly Brothers, Hank Williams, Lucinda Williams či Calexico - a stejně jako v případě předchůdce se jejich produkce ujal slovutný T Bone Burnett. Ve studiu je pak navíc doprovodila ještě hvězdnější sestava než před čtrnácti lety. Jejími členy byli například bandžista a houslista Stuart Duncan, zpěvaččin bratr Viktor Krauss, kytaristé Marc Ribot a Bill Frisell nebo vynikající studiový bubeník Jay Bellerose. Proč jsme za Tip týdne zvolili právě tuto nahrávku, která bude k dispozici také na vinylu, zjistíte na YouTube.


Oasis - Knebworth 1996
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: brit pop / rock

Oasis - Knebworth 1996
Knebworth patří k místům, kde se odehrával hudební festival a také ty největší koncerty ve Velké Británii. Vše odstartovali v roce 1976 The Rolling Stones vystoupením pro dvě stě tisíc lidí, následováni The Beach Boys, posledním koncertem Queen s Freddiem Mercurym, Pink Floyd a v roce 1996 se hned dvojicí koncertů zapsali do historie také Oasis. Byl to moment, kdy se stali definitivně slavnější než jejich rivalové Blur, protože oba večery navštívilo zhruba 280 tisíc lidí. Před několika týdny jsme mohli záznam a zároveň dokument z této události vidět v kinech a nyní si jej můžeme vychutnat i doma. Bude k dostání jak v audio podobě na CD a vinylu, tak ve video verzi na DVD a Blu-ray a jejich vzájemných kombinacích. Upoutávky už nějaký čas visí na YouTube formace.


Converge And Chelsea Wolfe - Bloodmoon: I
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / metal

Converge And Chelsea Wolfe - Bloodmoon: I
Ze spolupráce mezi dvěma skupinami může vzniknout buď super nálož kvalitní hudby, nebo taky pěkné fiasko. Naštěstí pro Converge byla kooperace s Chelsea Wolfe dobrá volba, kritiky navíc dosud opěvovaná. Novinka "Bloodmoon: I" je sice pomalejší a melodičtější než předchozí nahrávky, ale zato výrazně tvrdší. Ochutnávku v podobě titulního kousku najdete na YouTube. O svůj názor na ni se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


Isama Zing - Blurry AF
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronic deconstructed club / experimental

Isama Zing - Blurry AF
Pod pseudonymem Isama Zing se skrývá Jonatán Pastirčák, vystupující také jako Pjoni. Ve spolupráci labelů Mäss a Full Moon Forum nyní vydává album "Blurry AF". "Obohacuje ma spolupráca s ľuďmi, ktorí hudbu vidia inak a inak k nej pristupujú. Preto som sa rozhodol ísť cestou kolaborácií a ten proces bol naozaj veľmi inšpiratívny," uvádí kolekci, na níž míchá žánry a tvůrčí přístupy, vždy ale ctí svůj osobitý zvukový design postavený na hře s vokály. Každý track obohatil nějaký ten host, a to ne ledajaký - mezi jmény je třeba vizuální umělkyně a varhanní experimentátorka 3C 273 nebo herečka Táňa Pauhofová. Poslouchejte na bandcampu.


Ladyhawke - Time Flies
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: new wave / indie rock

Ladyhawke - Time Flies
Novozélandská zpěvačka, skladatelka a multiinstrumentalistka vystupující jako Ladyhawke se vrací s následovníkem pět let starého alba "Wild Things". Její čtvrtá řadovka nese název "Time Flies" a obsahuje jedenáct songů, v nichž autorka reflektuje nejen své psychické obtíže, ale i poporodní deprese a rakovinu kůže, z níž se uplynulé roky léčila. Jak ale dokazuje například klip k singlu "My Love", přetavila trable v pozitivní směs new wave a indie rocku. "Cítila jsem se fakt šťastná, že jsem naživu a že můžu dělat muziku, a tak jsem se přestala 'starat' - ne ve špatném smyslu slova, prostě jsem se tím přestala trápit," říká.


EP

  • K.Flay - Outside Voices
    Americká hudebnice, zpěvačka a rapperka navazuje na květnové EP "Inside Voices" jeho vnějším protějškem, a přichystala tak dalších pět písniček, které nahrála s hudebníky, jako jsou Tommy English, Ryan Spraker a Jason Suwito. Sdílí je na svém YouTube.
  • Matej Smutný - Van Stories
    Slovenský muzikant, který vystudoval klasickou hudbu a působí v kapele zpěváka Martina Haricha, to zkouší také sólo. Své debutové EP se čtveřicí písniček natočil společně s producentem Rikkim Lee Sciclunou z Gilkicker Studios na Maltě, a jak uslyšíte na YouTube vydavatelství Warner, je to electropop.
  • Eagles Of Death Metal - EODM Presents: A Boots Electric Christmas
    I metalisté slaví Vánoce, tak proč by jim Jesse Hughes a Josh Homme nenachystali pár koled. Kdo by ovšem čekal nějakou rockovou řež, ten bude asi poměrně překvapený. Jak se přesvědčíte na YouTube, šestice songů bude patřit k tomu klidnějšímu, co letos uslyšíte.
  • Kaytranada - Intimidated
    Haitsko-kanadský DJ a čerstvý držitel Grammy za Nejlepší taneční nahrávku si pro své fanoušky připravil trojici nových tracků, do kterých si přizval H.E.R., ##Thundercat#thundercat# a Mach-Hommy. Prezentuje je i na svém YouTube.
  • Monsta X - No Limit
    Korejský k-popový boyband je aktuálně trochu ve stínu svých krajanů BTS, ovšem rozhodně se nehodlá vzdát bez boje. Na prosinec chystá druhé anglické album, které teď předznamenává prvních sedm písní. Uslyšíte je na YouTube.
  • Angel Haze - Girl With The Gun
    Po dlouhých šesti letech se připomíná americká rapperka a zpěvačka z Detroitu a hned fanouškům servíruje šestici písní, které mají vedle rapu, trapu a r'n'b i rockový nádech. První ukázky znějí na jejím YouTube.
  • Muni Long - Pubic Displays of Affection
    Priscilla Renea je autorkou takových hitů, jako je "California King Bed" Rihanny, "Worth It" Fifth Harmony, "Love So Soft" Kelly Clarkson či Pitbullův "Timber". Nyní to zkouší sólo s osmičkou kousků a pod pseudonymem. Poslouchejte na YouTube.

Dále stojí za pozornost:
James - The Campfire: čtyři akustické písně anglických rockerůYouTube
Josh Abbott Band - Christmas Was: vánoční pozdrav countryových TexasanůYouTube
Lars Frederiksen - Skunx: trojice novinek frontmana RancidYouTube
Papercuts - Baxter’s Bliss: indie pop a trocha kalifornské psychedeliebandcamp


Exodus - Persona Non Grata
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Exodus - Persona Non Grata
S jedenáctou studiovkou se hlásí o slovo americká thrashmetalová legenda Exodus. Formace přichází s první nahrávkou po sedmi letech, kdy vyšla deska "Blood In, Blood Out". Nyní se na pultech skví "Persona Non Grata", na níž uslyšíte mimo jiné i bývalého kytaristu kapely Ricka Hunoltona. Muzikanti dali ve studiu dohromady dvanáct nových kousků, které si doposud získaly u kritiky vysoce nadprůměrné hodnocení. Přesvědčte se sami a poslechněte si ukázku "Prescribing Horror", kterou najdete na YouTube profilu skupiny.


French Montana - They Got Amnesia
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

French Montana - They Got Amnesia
French Montana se po dvou letech vrací se svým čtvrtým albem "They Got Amnesia". Podnětem pro jednadvacet skladeb mu byl jeho loňský pobyt v nemocnici, kde byl hospitalizován se srdeční příhodou a nevolností. Na produkci nahrávky se podílela řada producentů, nejvíce však Hitmaka, on sám, Cardiak, Boi-1da a FnZ. U mikrofonu se k americkému rapperovi připojil Drake, John Legend, Rick Ross, Kodak Black, Pop Smoke, Lil Durk, Fivio Foreign, Doja Cat, Saweetie, Fabolous, Coi Leray, 42 Dugg, Ty Dolla Sign, Latto, Lil Tjay a Moneybagg Yo. Vydáním dýchá jeho YouTube kanál.


Jools Holland - Pianola
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: swing / big band jazz

Jools Holland - Pianola
Pianista, skladatel, zpěvák a televizní moderátor Jools Holland , jenž byl původně členem kapely Squeeze, patří k největším britským celebritám posledních desetiletí. Dvakrát týdně vstupuje prostřednictvím televizní obrazovky do anglických domácností, kterým představuje hosty z hudebního světa. Na jeho nové desce "Pianola", která je k dispozici na CD nebo 2LP, hostuje například Lang Lang, David Gilmour, Nitin Sawhney, Tom Jones, Ruby Turner, Herbie Hancock, Booker T. Jones, Gregory Porter, Jamie Cullum, Mousse T., YolanDa Brown, Dr. John, Joe Bonamassa, Trombone Shorty, George Latham, Ayanna Witter-Johnson, Moses Boyd, Rick Wakeman nebo Anna Phoebe Lou. Kam se s nimi vypravil, zjistíte na jeho YouTube.


Willie Nelson - The Willie Nelson Family
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / folk

Willie Nelson - The Willie Nelson Family
Willie Nelson letos oslavil osmaosmdesát let a stále je připravený vydávat dvě desky ročně. Jak jasně říká název "The Willie Nelson Family", tentokrát se zaměřil na svoji rodinu. Tucet písniček s ním tak natáčeli synové Lukas a Micah, dcery Paula a Amy, sestra Bobbie Nelson a další členové The Family Band. Sedm kousků pochází z jeho vlastní diskografie a zbytek si vypůjčili od jiných hudebníků, jako je George Harrison, Hank Williams, C. Austin Miles, Kris Kristofferson, a došlo i na "Keep It On The Sunnyside" A. P. Cartera. Proč je rodina nade vše, se dozvíte na Nelsonově YouTube.


Zucchero - Discover
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock / blues

Zucchero - Discover
Je to možná až neuvěřitelné, ale Zucchero Fornaciari se rozhodl poprvé za svoji dlouhou kariéru natočit album coververzí. Na desku "Discover" jich sesypal celkem třináct a všechny uvedla předělávka "Follow You, Follow Me" od Genesis. K ní pak přibyly "The Scientist" od Coldplay, "Wicked Games" Chrise Isaaka, "Human" Rag'n'Bone Man, "No Time For Love Like Now" Big Red Machine a Michaela Stipea, Bocelliho "Con te partirò", Mobyho "Natural Blues", v níž ho doplnil účastník Eurovize 2019 Mahmood, "High Flyin' Bird" Billyho Edda Wheelera nebo Morriconeho "Lost Boys Calling". Specialitami jsou emocionální virtuální duet s italským písničkářem Fabriziem De André "Ho Visto Nina Volare", "Luce (Tramonti A Nord Est)", na níž se podílela její původní interpretka Elisa, a konečně Bonova loňská píseň "Let Your Love Be Known", na níž se opět podílel i frontman U2. Výsledek je ke slyšení na YouTube italského zpěváka.


Klasická hudba

Baborák Ensemble, Kateřina Kněžíková, Markéta Cukrová, Adam Plachetka - Mahler - Des Knaben Wunderhorn

Baborák Ensemble, Kateřina Kněžíková, Markéta Cukrová, Adam Plachetka - Mahler: Des Knaben Wunderhorn
Po dvojici alb věnovaných tvorbě Astora Piazzolly přináší Radek Baborák kompletní sbírku písní Gustava Mahlera "Chlapcův kouzelný roh", jejichž instrumentální podobu přizpůsobil svému souboru Baborák Ensemble o proměnlivém obsazení sedmi až šestnácti hudebníků. Ke spolupráci získal trojici českých zpěváků, úspěšně budujících světovou operní kariéru: Kateřinu Kněžíkovou, Markétu Cukrovou a Adama Plachetku. Výsledek je ke slyšení na stránkách vydavatelství Animal Music.

André Rieu - Happy Together
André Rieu - Happy Together
Bez holandského principála a houslisty by to už snad ani nebyly Vánoce, a tak se příznivci jeho odlehčených melodií mohou těšit na album "Happy Together", kam mezi devatenáctku písní zařadil i českou polku "Škoda lásky", "When I'm Sixty-Four" Beatles, "Can't Help Falling In Love" Elvise Presleyho, "La Bambu" od Los Lobos nebo třeba původem hillbilly klasiku "You Are My Sunshine". Jaké další melodie na desce najdete, zjistíte na Supraphonline.

Cecilia Bartoli - Unreleased
Cecilia Bartoli - Unreleased
Během pandemie si italská sopranistka trochu odpočinula od nabitého programu a získaný čas věnovala revizi svého archivu. Z této činnosti vzešla nahrávka jejích dosud nevydaných od Mozarta, Beethovena, Haydna a také jedné od Josefa Myslivečka. Nahrála je s basilejským Kammerorchester pod taktovkou Muhai Tang a hostem byl houslový virtuos Maxim Vengerov. Ukázky nabízí Presto Classical.

Tom Hamilton Jr. & Holly Bowling - Lacuna
Pro osm společných skladeb se spojili skladatel, kytarista, člen Brothers Past a American Babies Tom Hamilton Jr. a klavíristka s klasickým vzděláním Holly Bowling. Jak zjistíte na bandcampu, improvizací se setkali na pomezí ambientu, současné vážné hudby, space rocku a jazzu.


Sabaton - The Great Show Box Ltd. (Prague+Wacken)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Sabaton - The Great Show Box Ltd.
Pro milovníky heavy metalu má kapela Sabaton poctivou nálož hudby v podobě živáku "The Great Show Box Ltd.". V tomto dosud jejím nejobsáhlejším balíku najdete záznamy vystoupení z Prahy i z festivalu Wacken Open Air. Kolekce je k dostání v několika verzích (DVD a Blu-ray), fanoušci si navíc můžou také vybrat, jestli si koupí tento velký box, nebo záznam z každého koncertu - "20Th Anniversary Show (Live At Wacken)" a "The Great Show (Prague)" - zvlášť. A aby toho nebylo málo, jde do oběhu pět tisíc kusů balení s puzzle nejen pro děti!


Roman Holý - Strážce klidu Vol. 1
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: funk / r'n'b /

Roman Holý - Strážce klidu vol.1
Roman Holý se zapsal do české muzikantské historie především coby člen Monkey Business, J.A.R. a Sexy Dancers, ovšem nyní se rozhodl zkusit štěstí také sám. Svůj sólový debut nazval "Strážce klidu Vol. 1" a smíchal na něm všechny své pocity a bolesti spojené s chmurným obdobím lockdownu. Ke spolupráci na některých textech přizval svoje oblíbence Radka Pastrňáka, Tomáše Hanáka, Martina Kyšperského a Oto Klempíře. Svůj podíl mají v několika písních i hosté Dan Bárta, Mucha, Necrocock, MC Gey a Ewa Farna. Autorkou výtvarného návrhu obalu je Lela Geislerová.


Dion - Stomping Ground
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues

Dion - Stomping Ground
Americký bluesman Dion DiMucci, známý už několik desetiletí pouze jako Dion, navazuje na loňské album "Blues With Friends", na které sezval spoustu velmi slavných hudebníků, a tento koncept zopakoval i na desce "Stomping Ground". Vrátili se třeba Joe Bonamassa, Joe Menza, Patti Scialfa a Bruce Springsteen, Billy Gibbons, Jimmy Vivino, Joe Louis Walker nebo Sonny Landreth a k nim přibyli Eric Clapton, Mark Knopfler, Peter Frampton, Steve Conn, Rickie Lee Jonas, Wayne Hood nebo Keb'Mo'. Jak zjistíte na hudebníkově YouTube, díky těmto hostům zní na desce blues ve čtrnácti různých podobách.


Ondřej Havelka a jeho Melody Makers - Swing nylonového věku
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: swing

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers - Swing nylonového věku
Ondřej Havelka a jeho Melody Makers dokončili album, na nějž získávali prostředky prostřednictvím crowdfundingu. Jak naznačuje jeho název "Swing nylonového věku", zaměřili se na období nylonového věku, jak Josef Škvorecký tituloval léta 1945 až 1948. Že se v té době se u nás swingovalo opravdu senzačně, se Havelka snaží dokázat prostřednictvím šestnácti skladeb, mezi nimiž nechybí melodie Vlastimila Hály, Josefa Stelibského či Václava Pokorného a hity jako "Tutti Frutti", "In The Mood" nebo "f I Could Be With You".


Různí - Arcane (soundtrack)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock / filmová hudba

Různí - Arcane (soundtrack)
Animovaný seriál s názvem "Arcane", který vznikl na základě hry "League Of Legends", má také velmi silný hudební základ. Pro každou epizodu natočil ústřední píseň jiný interpret různých žánrů, a tak se na soundtracku vedle sebe potkali Bea Miller, Curtis Harding, Jazmine Sullivan, Ramsey, Bones UK, Imagine Dragons, JID, Woodkid, Pusha T, Mako, Denzel Curry, Gizzle, Bren Joy, Pvris, Miyavi, Fantastic Negrito, Sting a Ray Chen. Ukázky všech songů nabízí například Amazon.


V krátkosti

  • Crash The Calm - A Town Called Nowhere Volume Ii
    Post-hardcorový soubor z Long Islandu vydává další EP - pokračování svého koncepčního díla s názvem "A Town Called Nowhere", tentokráte s poditulem "Volume II". Tématem nahrávky jsou emocionální zmatky obyvatel města sužovaného suchem ve 30. letech 20. století. Ochutnávky jsou na YouTube.
  • Hearts & Hand Grenades - Between The Lines
    V lednu tohoto roku vydali američtí hardrockeři své debutové album "Turning to Ashes" a nyní se vracejí s dalším zásahem. "Between The Lines" obsahuje deset nářezů plných divokých riffů a hlubokých textů. Album produkoval Justin Rose. Singl "Bad Medicine" je na YouTube.
  • Brian Wilson - At My Piano
    Šéf Beach Boys se vrací po svých stopách a přetváří nejikoničtější písně z repertoáru své kapely do jejich nejčistší podoby, tedy jen v klavírním přednesu. Kolekce obsahuje hity jako "God Only Knows", "Would't It Be Nice", "California Girls" či "Good Vibrations". K poslechu jsou na YouTube.
  • Primal Scream - Live At Levitation
    Spojením indie popu a taneční hudby se podařilo Primal Scream zbořit hudební hranice a změnit tvář britské pop music v 90. letech. Nyní v devíti skladbách nahraných v roce 2015 před fanoušky z celého světa představuje další pokračování série "Live at Levitation". Koukněte na YouTube.
  • Robert Fripp - Music For Quiet Moments
    Lídr King Crimson vydává osmidiskovou kolekci "Music For Quiet Moments". Kytarista a zvukový experimentátor začal tvořit během lockdownu své imaginární zvukové stěny a ty vydávat přes své stránky a YouTube . Skladby nabízejí prostor k zamyšlení a možnost, jak se zastavit od každodenních starostí a poskytnout duši bod klidu a možná i pocit naděje v neklidných situacích a časech.
  • King Crimson - Music Is Our Friend
    "Music Is Our Friend" je oficiálním bootlegem King Crimson z posledního turné po Severní Americe, konkrétně ve Washingtonu. Kolekce 2 CD je doplněna čtyřmi skladbami převzatými z prvního koncertu z turné v Albaně. Vystoupení představuje kapelu ve své divočejší formě, se silným, energickým setem s některými přepracovanými aranžemi a odlišnými od předchozích turné. Obsahuje obnovenou střední část "Larks' Tongues In Aspic Part One", kterou muzikanti nehráli od roku 1973. Detaily najdete na YouTube .
  • Copeland, King, Cosma & Belew - Gizmodrome Live
    Gizmodrome byla italská hudební superskupina, jejímiž členy byli bubeník Stewart Copeland, baskytarista Mark King, klávesista Vittorio Cosma a kytarista Adrian Belew. Tato nesourodá čtveřice, popisovaná jako "jedinečná kombinace vysokého napětí", vydává po úspěšném debutu i živák "Gizmodrome Live", zaznamenaný během zastávek ve Florencii, Římě, Tokiu, Ósace, Aschaffenburgu a Londýně. Setlist je sestavený ze songů z jejich debutového alba a také výběru písní od Police a King Crimson. Ukázky josu na YouTube.
  • Niykee Heaton - The Lullaby Album
    Americká zpěvačka a modelka se před nějakým časem odvrátila od velkých labelů, pod nimiž vydala několik EP a mixtapů, a v případě debutu to zkouší nezávisle. Ačkoli dříve vycházela hodně z hip hopu, jak uslyšíte na jejím YouTube, v případě desítky písniček sází spíše na mix popu, folku a rocku.
  • Deap Vally - Marriage
    Před dvěma roky si americké ženské rockové duo střihlo společný projekt Deap Lips s The Flaming Lips a nyní se vrací zpět sólo. Mezi dvanácti písničkami najdeme i tři, na nichž dámy spolupracovaly s baskytaristkou Courtney Love Jennie Vee, Jennylee z Warpaint a s tandemem KT Tunstall - Peaches. Co s nimi daly dohromady, zjistíte na jejich YouTube.
  • Různí - Bruised (soundtrack)
    Hudbu k režijnímu debutu Halle Berry z prostředí bojových umění sice složil Terence Blanchard, ovšem na soundtracku k němu najdete hlavně písničky. Nesou se převážně v hip hopovém stylu, takže nepřekvapí interpreti jako Cardi B, Saweetie, H.E.R., Rapsody, Flo Milli nebo Latto.
  • Makaya McCraven - Deciphering The Message
    Americký jazzový bubeník a kontrabasista je novou posilou Blue Note Records a na svém letošním albu vtisknul moderní podobu skladbám, jejichž autory jsou Art Blakey, Horace Silver, Hank Mobley, Kenny Burrell, Quincy Jones či Wayne Shorter. První ukázky hledejte na YouTube slavného labelu.
  • Me And That Man - New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2
    Už jsou to čtyři roky, co Negral z Behemoth rozjel svůj boční projekt, v němž míchá country, blues, funk a folk. Jak zjistíte na jeho bandcampu, na pokračování loňského alba si opět přizval spoustu hostů, jako jsou Gary Holt (Slayer, Exodus), Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Mary Goore, Randy Blythe (Lamb Of God), Myrkur, Devin Townsend, David Vincent nebo Doug Blair (W.A.S.P).
  • Clams Casino - Winter Flower
    Americký producent, jehož služeb využili například ASAP Rocky,Vince Staples, The Weeknd nebo Mac Miller se ve své vlastní tvorbě věnuje spíše elektronice a v tomto duchu nahrál také minialbum, které najdete na jeho YouTube.
  • Mayday Parade - What It Means To Fall Apart
    Po třech letech se vrací pop punková kapela z Floridy. Dvanáct písniček opět produkovalo osvědčené duo Zack Odom a Kenneth Mount a kvintet je nabízí na svém YouTube.
  • Leo Nocentelli - Another Side
    Někdejší člen funkových The Meters a spolupracovníka hudebníků jako Dr. John, Robert Palmer nebo Etta James vydává ve svých pětasedmdesáti letech sólový debut, který ovšem vznikl mezi roky 1970 a 1972 ve studiu Allena Toussainta. Nyní se deset skladeb včetně coververze "Your Song" Eltona Johna vynořilo a jsou ke slyšení na bandcampu.
  • When Rivers Meet - Saving Grace
    Anglické manželské blues rockové duo navazuje na svůj loňský debut a přichystalo mu následovníka v podobě dvanácti skladeb, jež sdílí na svém YouTube.
  • Penny Rimbaud & Youth - Corpus Mei
    Martin Glover z Killing Joke se pro nahrání desíti skladeb spojil s někdejším členem Exit Pennym Rimbaudem a jak uslyšíte na bandcampu spojili mluvené slovo s alternativou, klasickou hudbou a jazzem.


    Dále stojí za pozornost

    Lady Gaga - Dawn Of Chromatica: loňská řadovka americké hvězdy v remixechYouTube
    Dan Campbell - Other People’s Lives: sólovka frontmana pop punkových The Wonder Yearsbandcamp
    Jessica Moss - Phosphenes: post-rocková hudebnice a členka Black Ox Orkestarbandcamp
    Benjamin Lazar Davis - Benjamin Lazar Davis:nová deska člena kapel jako Okkervil River či Cuddle Magicbandcamp
    Kat Edmonson - Holiday Swingin!:vánoční deska přední představitelky vintage popuYouTube
    James Blunt - The Stars Beneath My Feet (2004-2021): všechny singly oblíbeného britského zpěváka v jednom boxuYouTube
    Fine Place - This New Heaven: společný projekt Frankie Rose a Matthew Horda z Pop. 1280bandcamp
    Beach Fossils - The Other Side Of Life: Piano Ballads: čtvrtá řadovka indierockerů z Brooklynubandcamp
    Smile - Phantom Island: co se stane, když se potkají členové Peter Bjorn And John a TeddybearsYouTube


    Dále vychází:

    21Lilkay - Living And Dying
    Accordo Dei Contrari - Ur-
    Adam Hattaway & The Haunters - Rooster
    Adiant - Killing Dreams
    Aephanemer - A Dream Of Wilderness
    Agon Orchestra & Pavel Zajíček & Dg 307 - Jak Sup Letící Nad Krajinou Snu
    Apollo Brown & Stalley - Blacklight
    Apostle Of Solitude - When The Darkness Goes
    Asa Tone - Live At New Forms
    Avenues - We’Re All Doomed
    Axlaustade - Axlaustade
    Banned In G.B.G. - What The Hell Is Going On?
    Bears In Trees - And Everybody Smiled Back
    Ben Lamar Gay - Open Arms To Open Us
    Bentrees - Two Of Swords
    Best Breakfast - Panacea
    Between You & Me - Armageddon
    Blackmore's Night - Winter Carols (Deluxe)
    Body, Dilloway, Head (Feat. Kim Gordon, Aaron Dilloway, And Bill Nace) - Body, Dilloway, Head
    Bruce Springsteen - Legendary 1979 No Nukes Concerts (BluRay)
    Bruce Springsteen - Legendary 1979 No Nukes Concerts (DVD)
    Brutus - Třikrát denně akt (Po 30 Letech)
    Carl Sentence - Electric Eye
    Celtic Woman - Postcards From Ireland (DVD)
    Citizen Soldier - This Is Your Sign (Part 1)
    Civerous - Decrepit Flesh Relic
    Coldcut - @0
    Confusion Master - Haunted
    D-Block Europe - Home Alone 2
    Dakota Theim - Tangled Heart
    Danielle Lewis - Dreaming In Slow Motion
    Daxma - Unmarked Boxes
    DC The Don - My Own Worst 3Nemy
    Ded - School Of Thought (Physical Release)
    Dee Watkins - Problem Child 3
    Der Weg Einer Freiheit - Noktvrn
    Dixon / Akers - Slime Resolution
    Duane Pitre - Omniscient Voices
    Dust In Mind - Ctrl
    Dusty Locane - Untamed
    E4444E - Autumnal Eve
    Eldritch - Eos
    Errunhrd - You Can Be You, I Can Be Me
    Eye Flys - Exigent Circumstances
    Field Guide - Parachutes
    Flipp Dinero - Table For One
    Frank Zappa - 200 Motels (50th Anniversary) (Soundtrack)
    Frogpond - Timethief
    Gabby Barrett - Goldmine (Deluxe)
    Galaxy - On The Shore Of Life
    Godless - States Of Chaos
    Hasaan Ibn Ali - Retrospect In Retirement Of Delay: The Solo Recordings
    Hedvig Mollestad - Tempest Revisited
    Hello Cosmos - Golden Dirt
    Hidden Figures - Damaged Art
    Hollow Ship - Future Remains (Deluxe Edition)
    Holy Other - Lieve
    Cherokee - Blood & Gold
    Chloe Lilac - New Mixtape
    Chris Liebing - Another Day
    Ichiko Aoba - Windswept Adan
    Iron Savior - Landing (10th Anniversary)
    J.R.C.G. - Ajo Sunshine
    Jamie Cullum - The Pianoman At Christmas (The Complete Edition / 2CD)
    Jean Deaux - Most Wanted
    Jessy Lanza - Dj-Kicks
    Jim Lindberg (Of Pennywise) - Songs From The Elkhorn Trail (Digital Release)
    Joe & The Shitboys - The Reason For Hardcore Vibes (Again)
    John Thayer - Supermundane
    Jonathan Antoine - Christmasland
    June! - A Sun's Soliloquy
    Kaya Usher And The Family Band - All This Is
    Kelley Stoltz - Antique Glow (20Th Anniversary Expanded Reissue)
    Kenny Muney - Time Is Muney
    Khemmis - Deceiver
    Kiss - Destroyer (45th Anniversary)
    Klein - Harmattan
    Koi - Wayside
    Kylie Minogue - Fever (Audiokazeta)
    L.A. Peach - Welcome To L.A. Peach
    Lancey Foux - Live.evil
    Leona Lewis - Christmas, With Love Always
    Léonie Pernet - Le Cirque De Consolation
    Lexxicon - Tropicon Islands
    Lil Migo - King Of The Trap 2
    Lil Tati - Ninet33N
    Lil' Wayne - Trust Fund Babies
    Lmnop - Alphabet Soup Vol. 1
    Mabilene - The Other Side
    Massive Charge - For Those We Hate
    Max B - Negro Spirituals
    Michael Bublé - Christmas - 10th Anniversary (2Cd Deluxe)
    Michael Bublé - Christmas 10th Anniversary
    Mike Adams At His Honest Weight - Oscillate Wisely (10th Anniversary)
    Mike Pride - I Hate Work
    Miroslav Žbirka - Modrý Album (Deluxe Edice)
    Mr Twin Sister - Al Mundo Azul
    Nervochaos - Dug Up (Diabolical Reincarnations)
    Nightland - The Great Nothing
    Nightshade - Sounds Of Dark Matter
    Noir Disco - Now! 2073
    Noveliss - Book Of Changes
    Nyt Liv - Den døde Sol
    Obscura - A Valediction
    Odeal - Ovmbr: Hits No Mrs
    Oss - Enter The Kettle
    Ovlov - Buds
    Palm Ghosts - The Lost Frequency
    Parris - Can You Feel The Sun
    Pathology - Everlasting Plague
    Peakes - Peripheral Figures
    Pegasus Warning - Inspiration Equation
    Perversion - Perversion In Manifest Disease
    Phương Tâm - Magical Nights: Saigon Surf, Twist & Soul (1964-1966)
    Phantom Limb - Pastoral
    Phong Tran - The Computer Room
    Pikes - Manasollasa
    Plebian Grandstand - Rien Ne Suffit
    Qlin - Petrichor
    Radegast - Demos 86/89
    Rare Americans - Rare Americans 3: Jamesy Boy & The Screw Loose Zoo
    Resina - Speechless
    Rezz - Spiral
    Robert Delong - Walk Like Me
    Ross Jennings (Of Haken) - A Shadow Of My Future Self
    Roughion - Newport Road
    Různí - 10 Years Of Double Double Whammy
    Různí - Satisfaction Guaranteed: The Sound Of Philadelphia International Records Volume 2
    Různí - Snoop Dogg Presents: The Algorithm
    Saar - Gods
    Sacred Oath - Return Of The Dragon
    Saint Solitude - Twilight Reduction
    Santino Le Saint - Beautiful Disaster
    Scowl - How Flowers Grow
    Sea Wolf - Through A Dark Wood (Deluxe)
    Sean Khan - Supreme Love: A Journey Through Coltrane
    Shake The Temple - Shake The Temple
    Simon And The Island - Simon And The Island (Debut The Strumbellas' Simon Ward)
    Single Girl, Married Girl - Three Generations Of Leaving
    Sissi Rada - Nanodiamond
    Slump6S - Origin
    Snake Mountain Revival - Everything In Sight
    Solar Cross - Echoes Of The Eternal World
    Stats - Powys 1999 (Deluxe Edition)
    Stella Emmett - In Case Of Loss
    Steph Kretowicz - I Hate It Here
    Stranguliatorius - Doctor’s Orders: Do Not Touch!
    Sun Below - Sun Below
    Swallow The Sun - Moonflowers
    Swansea Sound - Live At The Rum Puncheon
    Temperance - Diamanti
    Terra - Hypercube
    The Barley Jacks - Coming Down The Mountain
    The Ghosts Of Searchlight - Sprawl
    The Lurking Fear - Death, Madness, Horror, Decay
    The Sweetheart Revue - Good News, Bad News
    The Trews - Wanderer
    The Weather Station - Ignorance (Deluxe)(Physical Release)
    Van Plating - The Way Down
    Vaulted - Left In Despair
    Versus - Endless Duality
    Volumes - Happier?
    Vrsty - Welcome Home
    Wabi Daněk - Vypravěč písní
    Weakened Friends - Quitter
    Whoop - Whoop!
    Wolves Among Us - Hollow Gloom
    X-Blu - Fear

    Vychází na vinylu:
    Adele - 30
    Aephanemer - A Dream Of Wilderness
    Aneta Langerová - Dvě slunce
    Annie Hart (Of Au Revoir Simone) - Everything Pale Blue (Vinyl Release)
    Beach Fossils - The Other Side Of ##LifeX##: Piano Ballads
    Ben Lamar Gay - Open Arms To Open Us
    Bentrees - Two Of Swords
    Between You & Me - Armageddon
    Brian Wilson - At My Piano
    Bruce Springsteen - Legendary 1979 No Nukes Concerts
    Copeland, King, Cosma & Belew (Stewart Copeland, Mark King, Vittorio Cosma, And Adrian Belew) - Gizmodrome Live
    Danielle Lewis - Dreaming In Slow Motion
    Darkness - Motorheart
    Daxma - Unmarked Boxes
    Deap Vally - Marriage
    Der Weg Einer Freiheit - Noktvrn
    Dion - Stomping Ground
    Duane Pitre - Omniscient Voices
    Duke Ellington & Coleman Hawkins - Duke Ellington Meets Coleman Hawkins (Vinyl Reissue)
    Dust In Mind - Ctrl
    Elbow - Flying Dream
    Fela Kuti - Live! With Ginger Baker (Vinyl Reissue)
    Fine Place (Frankie Rose And Matthew Hord) - This New Heaven
    Frank Zappa - 200 Motels (50th Anniversary) (Soundtrack)
    Fun Lovin' Criminals - Come Find Yourself (25th Anniversary Edition)
    Galaxy - On The Shore Of Life
    Gillian Welch & David Rawlings - All The Good Times
    Glen Hansard, Eddie Vedder - Flag Day (Soundtrack)
    Hedvig Mollestad - Tempest Revisited
    Holy Other - Lieve
    Horace Silver - 6 Pieces Of Silver
    Charles Mingus - The Black Saint And The Sinner Lady
    Cherokee - Blood & Gold
    Chris Liebing - Another Day
    Ichiko Aoba - Windswept Adan
    Inspiral Carpets - The Beast Inside (2021 - Purple Double Vinyl)
    Iron Savior - Landing (10th Anniversary)
    J.R.C.G. - Ajo Sunshine
    James Blunt - The Stars Beneath My Feet (2004-2021)
    Jessica Moss - Phosphenes
    Jools Holland - Pianola
    Kiss - Destroyer (45th Anniversary)
    Kylie Minogue - Fever
    Ladyhawke - Time Flies
    Leo Nocentelli (Of The Meters) - Another Side
    Leona Lewis - Christmas, With Love Always
    Léonie Pernet - Le Cirque De Consolation
    Makaya Mccraven - Deciphering The Message
    Mike Pride - I Hate Work
    Oasis - Knebworth 1996
    Obscura - A Valediction
    Oss - Enter The Kettle
    Ovlov - Buds
    Pachiderma - Il Diavolo, La Peste, La Morte (Vinyl Release)
    Pathology - Everlasting Plague
    Peakes - Peripheral Figures
    Penny Rimbaud & Youth - Corpus Mei
    Petr Muk - Jizvy lásky (Remastered 2021)
    Resina - Speechless
    Robert Plant & Alison Krauss - Raise The Roof (Limited Edition)
    Robert Plant & Alison Krauss - Raise The Roof
    Ross Jennings (Of Haken) - A Shadow Of My Future Self
    Sissi Rada - Nanodiamond
    Smile (Feat. Members Of Peter Bjorn And John + Teddybears) - Phantom Island
    Snake Mountain Revival - Everything In Sight
    Sting - The Bridge
    Swallow The Sun - Moonflowers
    Swindle - The New World (Limited 12'' Colour Vinyl - Gatefold Sleeve (HMV And Indies)
    The Lurking Fear - Death, Madness, Horror, Decay
    The Trews - Wanderer
    The Weeknd - The Highlights
    Twenty One Pilots - Scaled And Icy (Indie)
    Twenty One Pilots - Scaled And Icy
    U2 - Achtung Baby (30th Anniversary Edition) (Vinyl Release)
    Visací zámek - Sex
    Volumes - Happier?
    Zucchero - Discover

    EP:
    Alewya - Panther In Mode
    Alfa Mist - Two For Mistake
    Biyi - The Fix
    Boy Deluxe - Risen
    Candice Hoyes - Blue Lagoon Woman
    Cooly G - Save Me
    Deekapz - Super Funk
    Eraan - Up In Flames
    Forrest Nolan - You (Make Me Feel Alright)
    Goodboy Noah - Cool
    Ha Sung Woon - Electrified : Urban Nostalgia
    Hien - Bloom
    Christian Death - The Wind Kissed Pictures (Reissue)
    JJ Wilde And Billy Raffoul - Born To Die
    Julius Black - Together We Go Down In The Dark
    Kalasi Allstars - Black Ants Remixes
    Love By Numb3Rs - Colours
    Mandy, Indiana - …
    Mapache - 3
    Micajah - Nested Light
    Mickael Karkousse - Where Do We Begin
    Nathan Fake - Blizzards Remixes
    Nathan Leigh & The Crisis Actors - House On Stilts
    Nessa Barrett - Pretty Poison
    Oddkin - Oddkin
    Ori Kawa & The Entals - Draw 4
    Overmono - Diamond Cut / Bby
    Ploy - Rayhana
    Same Side (Kevin Geyer Of The Story So Far) - In Place
    Shutups - Six
    Stillbirth - Strain Of Gods
    Stores - Stores
    Tamera - Afrodite
    The Light The Heat - Afterlife
    Total Hell - Total Hell
    Tyler Braden - What Do They Know
    Ultra Q - Get Yourself A Friend

    Reedice:
    Enablers - Output Negative Space
    Helena Vondráčková - Vánoce S Helenou
    Madlib, M.E.D., Blu - Bad Neighbor
    Petr Muk - Jizvy lásky (Remastered 2021)

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
    Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
    Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
    Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
    Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
    The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
    Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
    Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
    Mirai - TOMODACHI 5/10
    Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
    Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
    Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
    Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
    Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Video: Orville Peck a Willie Nelson si notují v gay duetu "Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other" (13.04.2024 08:12)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Audio: "The Border" uvádí do světa další album countryové legendy Willieho Nelsona (25.03.2024 13:35)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Video: Me and That Man lákají jednohubkou "White Faces" na turné (14.03.2024 13:13)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

    ALBUM TÝDNE 16/2024

    The Libertines
    All Quiet On The Eastern Esplanade

    Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 16.04.
    Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
    St 17.04.
    Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
    Čt 18.04.
    Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
    Čt 18.04.
    Queenie (O2 universum, Praha)
    Pá 19.04.
    Queenie (O2 universum, Praha)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu