Orientační nabídka


Znak města Nový Bydžov (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bydžov - Oficiální web Město českých královen a studentských merend


Cesta: Titulní stránka > Město

 

NEJEN PRO SENIORY JEN ZA 60 KČ: Zátopek

Výpravný životopisný film věnovaný sportovnímu i životnímu příběhu jednoho z největších světových atletů všech dob, Emila Zátopka.
Příběh o vítězstvích v lásce i ve sportu, k nimž je třeba především velké srdce.
Hrají: Václav Neužil, Martha Issová, James Frecheville aj. Režie: David Ondříček.
zátopek
 
 
Kdy:
22.12.2021 10:00
Kde:
Pořadatel akce:
Předprodej:
 

Zátopek

22. prosince – středa 10.00


Výpravný životopisný film režiséra Davida Ondříčka, věnovaný nejen sportovnímu, ale i životnímu příběhu jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze, Emila Zátopka. Příběh o vítězstvích v lásce i ve sportu, k nimž je třeba především velké srdce.

Děj filmu Zátopek začíná v pohnutém roce 1968. Australský rekordman Ron Clarke právě navzdory očekáváním promarnil pravděpodobně poslední šanci na olympijskou medaili, když během klíčového závodu utrpěl vážný zdravotní kolaps. Následně propadne pochybám o smyslu vlastní kariéry. Nakonec se rozhodne vydat za legendárním běžcem Emilem Zátopkem, jehož od začátku bezmezně obdivuje. Příběhová linka rozhovoru Rona Clarka s Emilem Zátopkem nás retrospektivně vrací do stěžejních momentů atletova sportovního i soukromého života. Dohromady se spojuje v komplexní portrét muže, jenž neztrácí tempo ani poté, co jeho poslední závod skončí a dokáže bojovat nejen na atletickém oválu. Příběh o přerodu neduživého chlapce v muže, který na Olympiádě v roce 1952 získal tři zlaté medaile a zároveň ve všech těchto disciplínách dosáhl světových rekordů, se stal legendou o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje tisíce sportovců po celém světě. Film Zátopek je však také příběhem osudového setkání a celoživotní lásky dvou lidí, kterou nedokázaly zlomit ani sportovní nebo životní prohry.

Film vznikl za osobní podpory paní Dany Zátopkové, olympijské vítězky a ženy, po jejímž boku strávil fenomenální atlet celý život.


Hrají : Václav Neužil ml., Martha Issová, James Frecheville, Robert Mikluš, Jiří Šimek, Milan Mikulčík, Peter Nádasdi, Štěpán Kozub, Vojtěch Fülep, Richard Fiala, Vavřinec Hradilek, Kryštof Krhovják, Petr Panzenberger, Peter Kočiš, Kevin Michael Clarke, Barbora Bočková, Anna Schmidtmajerová, Milan Cimerák, Filip Březina, Marek Příkazký, Jiří Rendl, Erika Stárková, Lenka Termerová, Adam Mišík, Karel Heřmánek ml., Ernesto Čekan, Jaroslav Plesl aj.

Scénář : David Ondříček, Alice Nellis, Jan P. Muchow

Režie : David Ondříček.


České znění / 130 min / 60 Kč / mládeži přístupno

 

zátopek

zátopek

zátopek

zátopek

zátopek

zátopek



 
Další zdroje:

Typ akce:
  • Filmové představení
Zodpovídá: Bc. Petr Kruliš
Vytvořeno / změněno: 24.11.2021 / 24.11.2021
 
 

Výpis akcí dle názvu


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém