Společnost ESA logistika, která patří mezi desítku největších českých logistických firem, zprovoznila v posledních týdnech dva nové sklady - v polském Krakově a Vratislavi. Rozšířila také pronájem prostorů ve skladu Strykow a celkem tak navýšila své skladové plochy o téměř 18 tisíc čtverečních metrů.

Sklad v Krakově je vybaven technologií pro udržení požadované teploty a vlhkosti vzduchu.
Sklad v Krakově je vybaven technologií pro udržení požadované teploty a vlhkosti vzduchu.
Foto: ESA logistika

Zprovoznění nového skladu v Krakově o ploše 12 tisíc metrů čtvrečních si vyžádalo rozšíření spolupráce se stávajícím klientem ESA logistika z oblasti tabákového průmyslu. Sklad je proto s ohledem na skladované zboží vybaven technologií pro udržení požadované teploty a vlhkosti vzduchu. Nachází se v logistickém parku 7R SA a splňuje veškeré nároky na nejmodernější a vůči životnímu prostředí ohleduplné skladové budovy. Jeho střecha je osazena fotovoltaickými panely, na parkovacích plochách jsou instalovány nabíjecí stanice pro elektromobily a využívá i další pokročilá technická řešení. Okolí skladu je upraveno jako květinová louka podporující život v okolní přírodě a biodiverzitu. 

Ve Vratislavi (tedy Wrocławi) rozšiřuje ESA logistika své skladové portfolio o dalších více než čtyři tisíce metrů čtvrečních plochy v moderní skladové budově o výšce 12 metrů, která současně disponuje kancelářskými prostorami. Prostory jsou určeny pro jednoho z globálních výrobců nápojů, který je dlouholetým zákazníkem ESA logistika. Její zaměstnanci přitom sklad po převzetí připravili ke spuštění za rekordní tři týdny.

Ve Vratislavi (tedy Wrocławi) rozšiřuje ESA logistika své skladové portfolio o dalších více než čtyři tisíce metrů čtvrečních plochy v moderní skladové budově o výšce 12 metrů.
Ve Vratislavi (tedy Wrocławi) rozšiřuje ESA logistika své skladové portfolio o dalších více než čtyři tisíce metrů čtvrečních plochy v moderní skladové budově o výšce 12 metrů.
Foto: ESA logistika

„Oba sklady jsme otevřeli na základě poptávky našich zákazníků a posilujeme tak naši pozici na polském trhu. Těší nás, že jde navíc o moderní a environmentálně ohleduplné budovy. Ochrana přírody jako součást udržitelnosti našeho podnikání je pro nás dlouhodobě velmi důležitá,“ říká manažer marketingu společnosti ESA logistika Jindřich Karas.

Související

Skladovou plochu ESA logistika v Polsku rozšířila také v již dříve využívaném Segro Logistics Parku ve Strykowě. V současné době zde na ploše téměř 7500 metrů čtverečních skladuje komponenty fotovoltaických panelů a za pomoci speciálního IT řešení z nich kompletuje mnoho variant montážních sad pro fotovoltaické elektrárny.

Ve Strykowě  ESA logistika na ploše téměř 7500 metrů čtverečních skladuje komponenty fotovoltaických panelů.
Ve Strykowě ESA logistika na ploše téměř 7500 metrů čtverečních skladuje komponenty fotovoltaických panelů.
Foto: ESA logistika

ESA logistika provozuje v České republice, na Slovensku a v Polsku síť skladů o ploše 175 tisíc mětrů čtverečních, což představuje zhruba 208 tisíc paletových míst včetně rozsáhlých manipulačních ploch a prostory pro copackingové služby přímo ve skladových budovách. Současně společnost nabízí 6700 chlazených paletových míst splňujících podmínky pro práci s potravinami.

Související