Retro: Jan Keller bilancuje posledních 25 let

Vratimovský seminář 2014: O roli deregulace v ekonomice a politice.

 

4.2 5 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
6 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Irena
25. 11. 2021 11:05

Komu dnes záleží na tom, že naše národní zdroje (elektrárny, distribuční soustava atd.) byly vybudovány převážně v době socialismu, rukama našich lidí, za naše peníze. Kdo si to nepamatuje, za socialismu se totiž budovali zdroje pro zajištění potřeb většiny národa. A jak je to dnes, co myslíte? Koloniální správa EU si je svými regulacemi přivlastnila, takže nyní zajišťují energetickou bezpečnost přednostně našim kolonizátorům, nikoliv nám. Zde je nutné konstatovat, že ten, kdo to vymyslel byla sice EU, ale ti, kdo připustili, aby se to realizovalo a včas neinformovali a nevarovali občany, jsou naši političtí polistopadoví kolaboranti. „Takže občane, ty, který jsi… Číst vice »

idiotronic
25. 11. 2021 13:40

Ke komentáři paní Ireny jen jednu námitku. Sousloví ,,rukama našich lidí“ je nepřesné. Na začátku budování energetické soustavy byla totiž především správná představa dostatečně dimenzované sítě ve vlastnictví státu. Například v USA je struktura energetiky jiná a zřejmě proto se slovo ,,blackout“ zatím do češtiny ani nepřekládá, zůstává srozumitelné, ale exotické (bohužel, podobně je na tom i ,,fair play“).
Co je smutné je, že EU možná plány na útlum jaderné energie zreviduje, ale ČR si iracionálním postupem zavřela cestu v pokračování jaderné energetiky osvědčenými postupy technické spolupráce. Uvidíme, co se dá změnit, ale čas ztratíme určitě.

Aleš
Aleš
25. 11. 2021 14:34

Tenkrát jsem byl jedním z těch, co bouřlivě tleskali v sále, měli všetečné dotazy, ale nečekali, že bude mnohem hůř. Naivně jsem si myslel, že pouhým odstavením Kalouskoidů od moci bude líp. Odstavením těch zzmrdů jsem jen získal pár let na výchovu dětí, ale cena je vysoká. Ovládnutí informačního pole.

orinoko
25. 11. 2021 17:31

Tak nám padl první ministr ještě nedyzajnove vlády. Zajímavé antree. Zítra má být jmenován jen samotný Fialový hnus.

orinoko
Reply to  orinoko
25. 11. 2021 19:31

Zemana údajně zase odvezli do nemocnice. Prý s covidem a po prvním boostru. Àt tak či onak, i kdyby on jen markyroval, tak jen beznadějnému covid hovadu nic nedojde ani kdyby se namahal na šlapacím kole. Posledním nakaženym coronou je Paroubek a Jeho věc..

peter.
Reply to  orinoko
25. 11. 2021 20:52

Toto je príspevok zo slovenského diskusného fóra.Autor má nick „BOMBARDÉR“
Mám pocit, že hyeny už len čakajú kedy zeman odíde do večných lovíšť a nastúpi tam nejaký degenerovaný klon čaputovej, a to bude teprve ten pravý štart do likvidácie česka a jeho národa. Nemôžem sa na to pozerať, čo za zvery ovládli československo, kedysi tak silný, sebestačný a vyspelý štát, a spory čo tu boli medzi slovákmi a čechmi sú teraz tak bezvýznamné, že to je až do plaču.